Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Το θέμα είναι πάντα οι επόμενοι…!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσπαθεί να κοιτάξει μέσα από το blog του στο gazzetta την επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό. Κι απορεί για…Εσιέν! 
Πράγματι ο Ρομπέρτο μπορεί να φύγει από τον Ολυμπιακό. Είναι δύο χρόνια εδώ, έφτασε στο πικ της καριέρας του κι οι μάνατζέρ του θέλουν να το εκμεταλλευιούν με μία μεγάλη μεταγραφή στην Ισπανία, την Ιταλία η, την Αγγλία. Η Βαλένθια είναι ο πιθανότερος προορισμός.
ADVERTISEMENT
Πράγματι υπάρχει θέμα με τον Βίτορ Περέϊρα στον Ολυμπιακό. Είναι πιθανό να να μην κρατήσει ο Ολυμπιακός στον πάγκο του τον Πορτογάλο προπονητή, ανεξάρτητα από το ότι ο ίδιος παρότι έχει ακόμη ένα χρόνο συμβολαίου αφενός μεν πήγε τις προάλλες και μίλησε στην Σκωτία με τη Ρέϊντζερς, αφετέρου δε κατά την εφημερίδα Ο Jogo της πατρίδας του είναι μέσα στους τέσσερις-πέντε υποψήφιους (ένας άλλος ο πρώην του Παναθηναϊκού Πεσέϊρο) να αναλάβουν την Μπενφίκα, αν φύγει ο Ζέσους.
Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Να φεύγουν καλοί προπονητές, ακόμη κι οι καλύτεροι παίκτες. Το θέμα είναι πάντοτε ένα: οι επόμενοι. Οι επιλογές δηλαδή των επόμενων να είναι σωστές. Και να αποδειχθούν στην πράξη καλές.
Άμα φέρεις για τον πάγκο ένα «Μίτσελ» η, ακόμη καλύτερα, ένα «Βαλβέρδε», δεν θα έχεις πρόβλημα.
Άμα φέρεις για τα δοκάρια σου ένα Κοστάντσο, θα έχεις πρόβλημα.
Έτσι είναι αυτά. Πάντοτε εξαρτάται από τον επόμενο. Κι εδώ είναι η μαγκιά. Η καλύτερη επιλογή. Και καλοί προπονητές υπάρχουν και καλοί γκολκίπερ υπάρχουν. Και δη κι ελεύθεροι.
Το ζητούμενο είναι μία όσο το δυνατό πιο ψαγμένη επιλογή.
Θυμάμαι σαν τώρα, πόσο σίγουρος ήταν ο Ίλια Ίβιτς, τεχνικός διευθυντής τότε στον Ολυμπιακό, όταν πρότεινε τον Βαλβέρδε επίμονα στον Γιάννη Χρυσικόπουλο, γενικό διευθυντή τόσε στον Ολυμπιακό.
Θυμάμαι σαν τώρα πόσο σίγουρος ήταν ο Μίτσελ όταν ως προπονητής του Ολυμπιακού πρότεινε επίμονα την απόκτηση του Ρομπέρτο. Παρότι η ομάδα είχε όχι και τον Κάρολ να κάνει καλή σεζόν, αλλά και το Μέγερι.
Όταν ο επόμενος είναι καλός, ουδείς ασχολείται με τον προηγούμενο. Αν δεν σου βγει ο επόμενος είναι που όλοι θυμούνται τον προηγούμενο…
Τελευταίο: διάβασα κάποια από τα σχόλια κάτω από το τελευταίο κομμάτι μου. Δειγματοληπτικά, γιατί ήταν πολλά και δυστυχώς δεν είχα χρόνο, λόγω της δουλειάς. Διάβασα ότι συνέκρινα τον Μιλιβόγεβιτς και τον Εσιέν, ότι έβγαλα τον Εσιέν σκάρτο και διάφορα άλλα. Προφανώς η, τα ελληνικά μου είναι σε τραγική κατάσταση ή,…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: