Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Επέστρεψε στο λίκνο του!!

Γράφει ο Στράτος Παζούλης

Οι κυανόλευκοι στην Κόρινθο αφουγκράστηκαν την πολυπόθητη επιστροφή τους πριν ακόμη λήξη το παιχνίδι μαθαίνοντας ότι η ΑΕΚ είχε ισοφαρίσει τον Απόλλωνα. Ετσι ενώ οι παίκτες συνέχιζαν το… βιολί τους μέσα στο γήπεδα, στον πάγκο άρχισαν τα πανηγύρια. Προφανώς και οι ίδιοι θα αντιλήφθηκαν το πατιρντί και ανάσαναν, μιας και ήθελε ακόμη πολλά λεπτά να λήξει ο αγώνας στη Κόρινθο και το εύθραυστο 1-1, όσο νάναι τους τσίταρε. Πριν αρχίσω τα πανηγυρικά χρειάζεται α) να εξάρω για πολλοστή φορά αυτόν τον παλίκαρο τον Λουκίνα, ο οποίος δεν ξέχασε το ραντεβού του με τα δίχτυα και σκόραρε μόλις στο 7΄,  και β) δεν χρειαζόταν ούτε εμείς, ούτε η ομάδα να χολοσκάμε τι θα έκανε η ΑΕΚ, εάν και εφόσον μπαίνανε τα γκολ που χάθηκαν.

Μια εκστρατεία λοιπόν προς τη χαμένη πατρίδα, από τόπους αφιλόξενους κι αγνώριμους της προσφυγιάς , όπου τον είχαν εκτοπίσει εκείνοι που σήμερα θεωρούνται μέλη εγκληματικής οργάνωσης, έλαβε μορφή θριάμβου στη μακρινή Κόρινθο. Το να γκρινιάζουμε τώρα για τα όσα μύρια κακά εξανάγκασαν οι μαφιόζοι στον Ηρακλή να υποστεί μάλλον δεν έχει σημασία. Γιατί επέστρεψε γαμώτο. Επέστρεψε περήφανα και δίκαια. Χωρίς πλάτες ξένες, αλλά πετώντας ως γύπας εκδικητικός με τα φτερά του περήφανου λαού του. Επέστρεψε για να παραμείνει. Επέστρεψε χάρη σ έναν υπερφίαλο εν πολλοίς οραματιστή, τον οποίο μέχρι πέρσι ουδείς από τους περιώνυμους, μα και τους επώνυμους του Ημιθέου γνώριζε. Ενας ξένος από μέρη μακρινά, ήρθε για να διδάξει Ηρακλειδοσύνη σε κάποιους μόνο κατ΄ ευφημισμό… γαλαζοαίματους.

Ενέπνευσε κόσμο και ομάδα. Ξόδεψε κι άφησε, με τον τρόπο του, μια παρέα νεαρών παικτών, ως επί το πλείστο, να αποκαλύψουν τη ψυχή τους εξαιτίας πάλι ενός περίεργου προπονητή ονόματι Νίκο Παπαδόπουλο. Και λέω περίεργο, γιατί έδωσε σ΄αυτή την απρόσωπη, όσο και μπαρούφικη  έννοια του πάγκου, πέραν της δουλειάς του, ένα άλλο περιεχόμενο, ένα διαφορετικό ύφος. Μπράβο λοιπόν σ΄ αυτόν, τον Παύλο Μυροφορίδη και σε όλους όσους συνέργησαν στο φετινό έπος. Και τώρα ναι. Πάμε σαν άλλοτε γκαρντάσια, αφού το… κάψετε πρώτα.      

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: