Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

«Πέντε παίκτες ο Ηρακλής»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Ηρακλή, ο Νίκος Παπαδόπουλος και σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μίλησε για την άνοδο των «κυανόλευκων», τους πανηγυρισμούς αλλά και την επόμενη μέρα της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τους πανηγυρισμούς μετά την άνοδο:
 «Πολλοί με έλεγαν αγέλαστο μετά από νίκες αλλά εγώ ήξερα πότε θα χαρώ. Αυτή ήταν η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου μετά την γέννηση των παιδιών μου και καταφέραμε επιτέλους και εξασφαλίσαμε τον στόχο μας».
Για την προπονητική του καριέρα:
«Είχα κάποιες καλές παρουσίες ως προπονητής όπως αυτή στη Ξάνθη, είχα κάποιες εμφανίσεις στη Κύπρο όμως μετά από αυτή την άνοδο έρχεται η δικαίωση και η εδραίωση».
Για την σωστή λειτουργία της ομάδας:
«Για να πετύχει μια ομάδα δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνος του ένας προπονητής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα άτομα που εργάζονται στη ΠΑΕ και είχαν βάλει ως στόχο ζωής να βγει η ομάδα. Είχα τεράστια βοήθεια από όλους. Από εκεί και πέρα τα πολλά μπράβο αξίζουν στον πρόεδρο μας που έδωσε όραμα στην ομάδα αλλά και σε έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πάρα πολλά και αυτός είναι ο Θόδωρος Παπαδόπουλος. Αυτός κράτησε την ομάδα και αυτός είναι που με έφερε στην ομάδα. Με όλες τις δυσκολίες που είχε ο άνθρωπος κράτησε την ομάδα την ομάδα και είδε και το μέλλον».
Για το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα:
«Όταν όλη την χρονιά έχεις την πίεση του αποτελέσματος αυτό βγαίνει στο τέλος. Έφυγε όλο το βάρος από πάνω μας και οι επόμενες μέρες είναι στιγμές που τα παιδιά θα τις θυμούνται όλη τους την ζωή. Κάποια παιδιά έκαναν εμφανίσεις που ανέβασαν το όνομα τους στο χρηματιστήριο και έπρεπε όλοι να χαρούν όσο το δυνατό περισσότερο μπορούσαν. Από την αρχή της σεζόν φάνηκε πόσο καλή οικογένεια είμαστε και κανείς δεν έβαλε την οικογένεια πάνω από τον εαυτό του».
Για τις δυσκολίες της σεζόν:
«Είχα πολύ εμπιστοσύνη στην ομάδα με τον τρόπο που δουλεύουμε. Υπήρχαν δύσκολες στιγμές αλλά διαχειριστήκαμε πολύ καλά μια ήττα που θα μπορούσε να μας κάνει άνω – κάτω και αυτή ήταν η ήττα από την Λάρισα. Όταν έχεις νέα παιδιά πρέπει να διαχειρίζεσαι τις νίκες αλλά και τις ήττες. Εκείνη η βδομάδα ίσως μας κόστισε λίγο και δεν είχαμε και καλή ψυχολογία στο παιχνίδι με την Ξάνθη. Όλοι στην ομάδα διαχειριστήκαμε την κατάσταση πολύ σωστά γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας προσπαθούσαν να… «δηλητηριάσουν» την ομάδα αλλά εμείς τα καταφέραμε».
Για το πώς ένιωσε όταν εξασφάλισε την άνοδο:
«Πέρασε από το μυαλό όλη η σεζόν. Ένιωσα δικαίωση για τον τρόπο που δούλεψα, για τους ποδοσφαιριστές και αισθήματα που δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια».
Για το γεγονός πως ο κόσμος φώναξε το όνομα του:
«Ήθελα να αφιερώσω την νίκη στον κόσμο αλλά και στους παίκτες μου. Οι πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές και αυτοί βάζουν την ψυχή τους στο γήπεδο. Παίζει σημαντικό ρόλο ο προπονητής με την καθοδήγηση του αλλά η δόξα πρέπει να πηγαίνει σε αυτά τα νεαρά παιδιά. Στην αρχή πάντα έλεγα πως στην ομάδα υπάρχει θετική αύρα. Ο στόχος ήταν να πάρουμε την θετική αύρα του κόσμου. Πετύχαμε αυτόν τον στόχο και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς».
 Για την οργάνωση ενόψει της νέας χρονιάς:
«Καμιά ομάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά χωρίς οργάνωση. Ο Ηρακλής είναι σε καλό επίπεδο οργάνωσης όμως κάθε φορά πρέπει να ανεβάζουμε το επίπεδο μας. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό για τις καλύτερες συνθήκες προετοιμασίας και θα ταξιδέψω για να βρω που το αθλητικό κέντρο που θα πάει η ομάδα. Η βάση της ομάδας θα είναι οι παίκτες της φετινής σεζόν και θα προσθέσουμε ποιοτικούς παίκτες που δεν θα ξεπερνάν τον αριθμό των πέντε. Έχει νέα παιδιά η ομάδα, πρέπει να τα εμπιστευτούμε και θα πάρουμε παίκτες να τους βοηθήσουμε. Δεν πρόκειται να πάρουμε παραπάνω παίκτες και να χρεώσουμε πάλι την ομάδα. Πάντα θα βλέπουμε και νέους παίκτες, θα κάνουμε σκάουτινγκ και ήδη έχουμε στην επαγγελματική ομάδα τρία αξιόλογα παιδιά από την Β’ ομάδα. Πάντα μας νοιάζει να χτίζουμε και τις μικρότερες ομάδες. Το πιο σημαντικό είναι να εμπιστευτούμε αυτά τα παιδιά».
Για το αν υπήρχε ενδιαφέρον για τον Γκέκα:
«Όχι δεν υπάρχει θέμα με τον Γκέκα».
Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον για τον Κλέιτον:
«Υπάρχει μια σκέψη για τον Κλέιτον. Ο Κλέιτον έχει αδιαμφισβήτητα ταλέντο, είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και από εκεί και πέρα είναι θέμα συζητήσεων και οικονομικό. Μακάρι ένας τόσο ταλαντούχος παίκτης να έρθει στον Ηρακλή».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: