Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

«Καμπανάκι» για Ολυμπιακό Βόλου!!

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, για το μέλλον της ομάδας. «Είμαστε στην διάθεση όποιου θέλει να αγοράσει μετοχές», είπε ο Γιώργος Βαρούτσικος.

«Καμπανάκι» για Ολυμπιακό Βόλου
Βοήθεια απ’ τον κόσμο αλλά και επιχειρηματίες ζήτησαν ο Γιώργος Βαρούτσικος και ο Γιώργος Τόρης σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν σχετικά με το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» Γιώργος Βαρούτσικος ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στον σύλλογο, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει ενίσχυση για να καταφέρει η ομάδα να πρωταγωνιστεί.

«Εμείς μπήκαμε στον Ολυμπιακό γιατί τον αγαπάμε, κάναμε την υπέρβαση σε μια δύσκολη οικονομική χρονιά, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά γενικότερα για τη χώρα. Είμαστε ηθικά ικανοποιημένοι και μπορούμε να πούμε ότι κάναμε το καθήκον μας στην ομάδα της πόλης μας και της αγάπης μας.

Μια πόλη των 200.000 κατοίκων δεν μπορεί να έχει ομάδα με καθαρά έσοδα 13.000. Αν θέλει ο Ολυμπιακός να κάνει πρωταθλητισμό, πρέπει να έχει 2000 διαρκείας και σταθερά 3000 φιλάθλους στο γήπεδο. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Αν θέλει η πόλη να κάνει πρωταθλητισμό, πρέπει να έρθουν δίπλα μας επιχειρηματίες να συνδιοικήσουμε και οι φίλαθλοι να στηρίξουν την ομάδα από την πρώτη στιγμή
».

Σχετικά με τα χρήματα που εισπράχθηκαν απ’ το μπαράζ με την Ξάνθη: «Η ομάδα εισέπραξε 200.000 ευρώ με το ΦΠΑ από το μπαράζ, καθαρά 150.000. Με αυτά τα χρήματα πληρώθηκαν όλοι οι παίκτες και έλυσαν τα συμβόλαια πλην των Γκούρμα και Καρίλ, καθώς επίσης και υποχρεώσεις προς τρίτους. Αλλά τα χρήματα αυτά δεν έφθασαν».

Για τις επαφές που υπάρχουν ήδη με επιχειρηματίες: «Έγινε κρούση σε ανθρώπους εκτός Βόλου αλλά δεν απάντησαν. Το θέμα είναι η ομάδα να μείνει σε Βολιώτες και να κάνει πάλι πρωταθλητισμό. Σε όποιον θέλει να αγοράσει τις μετοχές, εμείς είμαστε στη διάθεσή του».

«Φτάσαμε ξανά στο μηδέν»

Τον κίνδυνο που υπάρχει να πάνε στράφι οι προσπάθειες που έχουν γίνει τόνισε και ο Γιώργος Τόρης, ο οποίος τόνισε πως είναι αναγκαίο να επιτευχθεί η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα.

Ο αντιπρόεδρος των Βολιωτών μίλησε για τα χρέη του παρελθόντος και για τα έσοδα που δεν έφτασαν να τα καλύψουν, ενώ αποκάλυψε πως αν μείνουν στην διοικητική ηγεσία της ομάδας θα χρησιμοποιείται το Πανθεσσαλικό Στάδιο ως έδρα.

«Πέρυσι το καλοκαίρι πήραμε την απόφαση με τον κ. Βαρούτσικο να αναλάβουμε τις τύχες του Ολυμπιακού για να μην διαλυθεί η ομάδα. Φθάσαμε στο τέλος και η ομάδα δεν διαλύθηκε. Η χρονιά αγωνιστικά ήταν πετυχημένη, η ομάδα μπήκε στα πλέι οφ αν και δεν πρωταγωνίστησε. Είχαμε ζητήσει τη στήριξη από τους επιχειρηματίες της πόλης και φθάσαμε ξανά στο σημείο μηδέν. Όλη τη χρονιά εκτός των πλέι οφ, κόπηκαν 14000 εισιτήρια, πράγμα απογοητευτικό για την ιστορία και τον κόσμο της ομάδος μας. Τα καθαρά έσοδα από τα εισιτήρια αγώνων ήταν 13.000 ευρώ. Μόνο τα έξοδα μετακινήσεων ήταν 50.000€. Δυστυχώς βγήκαν πάρα πολλά χρέη του παρελθόντος, που δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν από τους ελάχιστους επιχειρηματίες που στάθηκαν δίπλα μας. Δυστυχώς, με τα όποια λάθη μας, δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που θέλαμε για τον Ολυμπιακό Βόλου. Αν δεν συμπορευτούν κάποιοι άνθρωποι, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Έχουν γίνει κάποιες επαφές με επιχειρηματίες, υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιους ανθρώπους να μπουν στο νέο διοικητικό σχήμα».

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας επεσήμανε πως ο στόχος πρέπει να είναι η άνοδος, αλλά και το ότι για να επιτευχθεί θα πρέπει να γίνει η υπέρβαση με τη βοήθεια επιχειρηματιών και κόσμου, ενώ στάθηκε στο ότι δεν θα επιλεχθεί η λύση της Γ’ Εθνικής.

«Υπερβάλαμε εαυτούς, τριπλασιάσαμε το μπάτζετ που είχαμε υπολογίσει και δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση. Γιατί να υπάρχει η ομάδα; Εγώ πονάω περισσότερο γιατί τη ζωή μου έβαλα και τα λεφτά μου χάλασα. Οι φίλαθλοι που είναι δίπλα στην ομάδα, ξέρουν τι έκανε αυτή τη διοίκηση. Θα ήταν καλό να υπήρχαν 10 άνθρωποι Βολιώτες που θα συνεισέφεραν ισόποσα στο ΔΣ., να υπάρχει ένα μεγάλο μπάτζετ και να γίνει η υπέρβαση. Είναι η τελευταία χρονιά για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, η τελευταία χρονιά που μπορούμε με πολύ καλές δυνατότητες να διεκδικήσουμε την άνοδο. Γιατί εάν είμαστε στη Σούπερ Λιγκ, τα ποσά από τα έσοδα θα είναι πολύ μεγάλα. Εάν εμείς αποχωρήσουμε και δεν βρεθεί κάποιος άλλος, το μαγαζί θα κλείσει. Εμείς δεν αντέχουμε ψυχολογικά και οικονομικά. Αν η ομάδα πάει στη Γ’, για να πρωταγωνιστήσει θέλει περίπου 300-400 χιλιάρικα. Αν είναι να μπουν τα λεφτά στη Γ’, χίλιες φορές να τα βάλουμε στη Β’ Εθνική για να βγούμε κατηγορία. Η Β’ Εθνική είναι κατηγορία που η διοίκηση πρέπει να βάζει. Μια ομάδα για να είναι βιώσιμη, πρέπει να μείνει 2-3 χρόνια στη Σούπερ Λιγκ. Είχαμε πει ότι αν δεν πετύχει η αύξηση ΜΚ, τότε η ομάδα δεν θα έπαιρνε άδεια. Φέτος βγήκαν πολλές αμαρτίες του παρελθόντος, το ποδόσφαιρο θα αλλάξει πολύ στο κοντινό μέλλον. Είναι η τελευταία ευκαιρία για συστράτευση στον Ολυμπιακό Βόλου. Από 1000 εισιτήρια, τα καθαρά έσοδα είναι 540 ευρώ. Με τέτοια ποσά δεν μπορείς να μιλάς ότι θα συντηρήσεις μια ομάδα», ενώ σχολίασε και τη διαφορετική κατάσταση που θα υπήρχε αν η ομάδα έπαιρνε την άνοδο.

«Έπρεπε να τη ρίξουμε την ομάδα πέρυσι και τώρα θα την ανεβάζαμε καθαρή. Η ομάδα δεν διαλύθηκε πέρυσι γιατί αναλάβαμε εμείς. Τριπλασιάσαμε το προσωπικό μας μπάτζετ. Η ομάδα δεν διαλύθηκε, κοντεύουμε εμείς όμως να διαλυθούμε. Όλη η χρονιά πέρυσι δομήθηκε για να παίζει φέτος η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ. Αν γίνονταν αυτό, θα ήταν πολύ διαφορετικά τώρα η κατάσταση».

Σχετικά με το γήπεδο ο Γιώργος Τόρης είπε: «Το ΕΑΚ μας στοιχίζει σαν χρήση περισσότερο από το Πανθεσσαλικό, αυτή είναι η σύμβαση που υπογράψαμε με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Αν δεν πάμε στο Πανθεσσαλικό τη νέα σεζόν -γιατί υπάρχει μια οφειλή από προηγούμενες διοικήσεις-, θα βγάλουμε διαρκείας με 150 ευρώ για όλες τις θύρες στο ΕΑΚ ώστε να πουλήσουμε 2000. Το πλάνο άμα παραμείνουμε εμείς είναι να πάμε στο Πανθεσσαλικό. Δεν είναι γήπεδο αυτό για να στεγάσει φιλοδοξίες κι οράματα στην ομάδα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: