Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν το ποδόσφαιρο αξίζει τα λεφτά του!!

Σύμφωνα με έρευνα της GoEuro, η Γερμανία είναι το καλύτερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σε σχέση ποιότητας/τιμής, η Αγγλία βρίσκεται στην 4η θέση, ενώ η Ελλάδα είναι απούσα από την πρώτη 25άδα.

Όταν το ποδόσφαιρο αξίζει τα λεφτά του
«Μαζί με χιόνια και βροχές, μαζί σε δύσκολες στιγμές» λέει ένα γνωστό σύνθημα που ακούγεται συχνά στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Οι οπαδοί το λένε και το πιστεύουν, όμως λίγο η κρίση, λίγο οι υψηλές τιμές των εισιτηρίων, έχουν δυσκολέψει κάπως την εφαρμογή του.

Η GoEuro.co.uk αποτελείται από μια τεράστια ομάδα οπαδών περισσότερων από 30 εθνικοτήτων, οι οποίοι όπως αναφέρουν στη ιστοσελίδα τους: «Πάντα θα διαφωνούμε ως προς το ποια χώρα έχει το δυνατότερο πρωτάθλημα και τις καλύτερες ομάδες και καταλαβαίνουμε πως οι φαν υποστηρίζουν και ακολουθούν τις ομάδες τους όποιες και αν είναι οι χρηματικές δαπάνες. Παρ’ όλα αυτά είναι χρήσιμο να συνειδητοποιήσουμε την πραγματική αναλογία κόστους/ποιότητας που εισπράττουν από κάθε λίγκα αλλά και την μεταξύ τους σύγκριση».

Σε συνεργασία με την κορυφαία εφαρμογή για κινητά Onefootball, κατάρτισαν πίνακα όπου εμφανίζεται το απαιτούμενο κόστος για να παρακολουθήσεις ένα εκτός έδρας παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων γηπέδου, μεταφορικών μέσων, καταλύματος, σίτισης αλλά και ό,τι άλλο μπορεί να ξοδέψει ένας οπαδός στο ταξίδι του.

Σε έναν δεύτερο πίνακα, αναρτώνται τα πρωταθλήματα με την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής η οποία υπολογίζεται από τις κατατάξεις των FIFA, UEFA αλλά και ανεξάρτητων πηγών, τον μέσο όρο τιμής εισιτηρίων και της ποιότητας που προσφέρουν στον αγωνιστικό χώρο.

Η Γερμανία βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης ποιότητας/τιμής (Ισπανία και Πορτογαλία συμπληρώνουν την τριάδα) ενώ κατέχει μόλις τη 10η θέση στον πίνακα κόστους ανά εκτός έδρας παιχνίδι. Τα ακριβότερα εισιτήρια παγκοσμίως έχουν τα αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά γήπεδα –από 50 έως 53 ευρώ- αρκετά πιο ακριβά από αυτά της Ελβετίας που κοστίζουν κατά μέσο όρο 34 ευρώ και βρίσκονται στην 4η θέση.

«Για έναν Βρετανό οπαδό, το να ταξιδέψει στην Γερμανία για να παρακολουθήσει ματς της Μπουντεσλίγκα, κοστίζει όσο το να μείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και να δει έναν αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ» αναφέρει ο Νάρεμ Σάαμ, CEO του GoEuro και συμπληρώνει: «Κάθε εβδομάδα περισσότεροι από 2000 Άγγλοι οπαδοί πηγαίνουν στο Ντόρτμουν για τα παιχνίδια της Μπορούσια, ενώ 1500 ταξιδεύουν στο Αμβούργο και ακόμη 1000 στο Βερολίνο. Αυτά τα στοιχεία σε κάνουν να αναρωτιέσαι κατά πόσο οι οπαδοί της Αγγλίας παίρνουν πραγματικά αυτό που πληρώνουν».

inner

Όσο για την Ελλάδα, μην την ψάχνετε. Δεν υπάρχει καν στην πρώτη 25άδα όπου βρίσκονται χώρες όπως η Ν. Αφρική, η Ιαπωνία και η Τυνησία (!). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: