Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Μαλάτος: «Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει πραγματικά γεγονότα»

Ο διδάκτωρ αθλητικού δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος ανέλυσε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 το κατηγορητήριο το οποίο έχει συντάξει ο ανακριτής κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μαλάτος: «Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει πραγματικά γεγονότα»
Ο Ανδρέας Μαλάτος ανάλυσε το κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 o διδάκτωρ αθλητικού δικαίου επεσήμανε ότι το κατηγορητήριο πάντα αποτυπώνει ό,τι η ανάκριση έχει δείξει ως πραγματικά περιστατικά. Ωστόσο υπογράμμισε ότι το πώς θα αξιολογηθούν αυτά από το δικαστήριο είναι ένα άλλο θέμα...

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Ανδρέα Μαλάτου, διδάκτωρ αθλητικού δικαίου, στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Κυριάκο Θωμαϊδη:

-για το κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής διαφθοράς για τον Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Το κατηγορητήριο αποτυπώνει ό,τι η ανάκριση έδειξε ως πραγματικά περιστατικά και αυτά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν... Οι συνομιλίες, οι μαρτυρικές καταθέσεις και άλλα γεγονότα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Είδα όμως ότι το κατηγορητήριο ελέγχει τον κατηγορούμενο για ηθική αυτουργία αλλά δεν έχει τον φυσικό αυτουργό. Εκεί υπάρχει ένα ελάττωμα του κατηγορητηρίου. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει πραγματικά γεγονότα αλλά ο τρόπος που θα αξιολογηθούν αυτά είναι ένα θέμα που θα το κρίνει το δικαστήριο»

-για τις αναφορές που γίνονται στο κατηγορητήριο για το περιουσιακό όφελος που προκύπτει από τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ και τα άλλα έσοδα που προκύπτουν από παράνομο στοιχηματισμό:

«Και εδώ οι διαπιστώσεις δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Αυτό που μένει να αξιολογηθεί είναι εάν τα γεγονότα αυτά συνιστούν την αξιόποινη πράξη. Είναι το πρώτο βήμα ης υπόθεσης. Η συλλογή των στοιχείων και από εκεί και πέρα η αξιολόγηση τους εναπόκειται στον εισαγγελέα. Από πλευράς αθλητικού δικαίου τώρα όλα όσα μας περιγράφει έρχονται κατά του υγιούς επαγγελματικού αθλητισμού. Όλη η κατάσταση που μας περιέγραφε ο ανακριτής είναι μια παραβίαση.

Πράγματι είναι δυσάρεστο να μιλάνε δημοσίως για το άτομό σου με αφορμή τέτοιου είδους καταστάσεις. Πρέπει όμως να γίνεται σαφές ότι ο απλώς ο διάλογος και μόνο δεν είναι αξιόποινη πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: