Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

«Σφίγγα» για Όρτον ο Σάκοτα!!

Κλειστά χαρτιά για τον Ντάνιελ Όρτον και το μέλλον του (;) στην ΑΕΚ κράτησε ο Ντράγκαν Σάκοτα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει του φιλικού με την Εφές.

«Σφίγγα» για Όρτον ο Σάκοτα

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Ντούσαν και την Εφές που ήρθαν και μας έκαναν την τιμή να ανοίξουμε τη σεζόν με ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι. Συμφωνώ με την ιδέα ότι πρέπει να τιμώνται οι επιτυχίες του παρελθόντος, αλλά και η ιστορία του συλλόγου. Όσον αφορά το παιχνίδι, οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους. Σίγουρα οι δικοί μας είναι χαμηλότεροι από αυτούς της Εφές. Για μας είναι σημαντικό να παίζουμε φιλικό με μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Μια ομάδα που θα παλέψει το πρωτάθλημα και θα προσπαθήσει να μπει στο Final 4. Θέλουμε να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας και να προσφέρουμε στους φίλους μας ένα event παρόμοιο με τα ευρωπαϊκά, πριν την έναρξη της σεζόν», ανέφερε ο προπονητής της «Ένωσης».

Ερωτηθείς για το αν το σημερινό φιλικό (19:00) αποτελεί πρόβα για τον προημιτελικό Κυπέλλου με τον Άρη την επόμενη εβδομάδα, απάντησε: «Όλα τα φιλικά προετοιμασίας είναι πρόβα. Υπάρχει ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες σήμερα, αλλά θα είναι μια καλή δοκιμή που θα μας βοηθήσει να βγάλουμε συμπεράσματα. Πάντα τα παιχνίδια στην αρχή της χρονιάς, όπως το Κύπελλο είναι διαφορετικά και απαιτούν προσοχή».

Σχετικά με τον Όρτον ανέφερε: «Δεν είναι στιγμή να μιλήσουμε για τα όποια προβλήματα. Μπορεί να εμφανιστούν πριν τη σεζόν ή μέσα στη σεζόν. Καλύτερα να βγαίνουν νωρίς, αφού μέσα στην αγωνιστική δράση δυσκολεύεται η ομάδα».

Τέλος, μίλησε για το τουρκικό μπάσκετ, μιας και έχει διατελέσει και εκεί προπονητής. «Το μπάσκετ στην Τουρκία άλλαξε όταν πήγε ο Ομπράντοβιτς και ο Ίβκοβιτς. Είναι κάτι που πίστευα ότι θα συμβεί. Αυτό συμβαίνει όταν πηγαίνουν εκεί οι κορυφαίοι. Αυτό έγινε όταν ήρθαν και στην Ελλάδα. Οι δύο άνθρωποι αυτοί, άλλαξαν το μπάσκετ στην Ελλάδα και όλοι προσπάθησαν να τους αντιγράψουν και να αποκομίσουν πράγματα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: