Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Πολύ δύσκολο, αλλά μπορείς να την «κλέψεις»!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος παραθέτει μέσα από το sport-fm.gr κάποια σημαντικά δεδομένα του αγώνα του Ολυμπιακού στην Άρσεναλ.

Πολύ δύσκολο, αλλά μπορείς να την «κλέψεις»!

***Δεν είναι κι η πιο…εύκολη αποστολή, καθώς δεν βρίσκει τον πρωταθλητή Ελλάδας και στην καλύτερη συγκυρία, αφού «τρέχει» ένα σερί έξι εκτός έδρας ηττών, το χειρότερό του στα Κύπελλα Ευρώπης μετά από 12 ολόκληρα χρόνια. Τότε, από το Σεπτέμβριο του 2001 έως το Δεκέμβριο του 2003 είχε οκτώ συνεχόμενες ήττες, από Λιλ, Γιουνάϊτεντ, Μακάμπι, πάλι Γιουναϊτεντ, Λέβερκουζεν, Σοσιεδάδ, Γαλατασαράϊ και Γιουβέντους. Πριν και μετά από αυτό το οκτώ στα οκτώ, είχε τις ισοπαλίες με την Ντεπορτίβο στην Κορούνια, 2-2 και 0-0!

***Εκείνα τα ματς με την Ντέπορ είναι και δύο από τα ελάχιστα στα οποία ο Ολυμπιακός έχει αποφύγει την ήττα στο πρώτο του εκτός έδρας παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μαζί με το 2-2 με τη Σαχτάρ και το 3-0 στην Άντερλεχτ.

***Αλλά έχει αποδείξει ο Ολυμπιακός μέσα από τη διαδρομή του στο Τσάμπιονς Λιγκ και γενικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ότι ξέρει να τα σπάει τα άσχημα σερί, όπως αυτό το 0-0-6 που έχει τώρα. Ενίοτε κι εκεί που δεν το περιμένεις! Όμως, αν τουλάχιστον ισχύσουν κι απόψε όλα όσα ξέρουμε όταν πηγαίνει καλά εκτός έδρας, για να πάρει αποτέλεσμα στο Λονδίνο πρέπει αφενός μεν να σκοράρει, αφετέρου να δεχθεί μάξιμουμ ένα γκολ. Γιατί οι πρόσφατες επιτυχίες του εκτός έδρας ήταν με 1-0 (Μαρσέϊγ, Ρούμπιν, Μέταλιστ), 2-1 (Μονπελιέ), 3-0 (Άντερλεχτ) και το 1-1 με την Μπενφίκα. Μακριά από το Καραϊσκάκη 0-0 έχει να φέρει από το 2009 (ΑΖ Αλκμααρ)!

***Για τον προπονητή του, το Μάρκο Σίλβα, θα είναι η δεύτερή του επίσκεψη στην Αγγλία και δη στο Λονδίνο. Πέρσι είχε παίξει με την Σπόρτινγκ εναντίον της Τσέλσι του Μουρίνιο κι είχε χάσει με 1-3 (0-2, 1-2, 1-3 η διακύμανση). Αλλά βέβαια η Άρσεναλ είναι εντελώς άλλη ομάδα από την Τσέλσι. Ίσως είναι πιο εύκολο να πάρεις αποτέλεσμα από την Άρσεναλ, αλλά η Άρσεναλ παίζει ωραία μπάλα, με καλή και γρήγορη κυκλοφορία, με κάθετες πάσες στην πλάτη των αμυντικών σου. Όμως, εξίσου αλήθεια είναι ότι αν σφίξεις καλά τις γραμμές σου, κλείσεις τους χώρους, βγεις καλά στις αντεπιθέσεις κι εκμεταλλευθείς τις στημένες φάσεις, μπορείς να της κλέψεις ένα ματς! Είναι πολύ δύσκολο, αλλά μπορείς, αν παίξεις πραγματικά καλά κι έξυπνα. Και δεν είσαι και γκαντέμης, όπως με την Μπάγερν.

***Διαιτητής; Περίεργη περίπτωση μου μοιάζει αυτός ο Νίχουϊς, ο Ολλανδός που θα σφυρίξει τον Ολυμπιακό! Γενικά οι Ολλανδοί διαιτητές τόσα χρόνια βγάζουν ένα πρόσωπο ανθελληνικό στα παιχνίδια του Ολυμπιακού και των άλλων ομάδων μας. Έσχατο παράδειγμα ο Κάϊπερς στο Γιουνάϊτεντ-Ολυμπιακός 3-0.

***Ο Νίχουϊς, όμως, μέσα σε 13 μήνες, από το 2010 ως το 2011, είχε παίξει ΑΕΚ-Χάϊντουκ 3-1, Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ 3-1 και Τότεναμ-ΠΑΟΚ 1-2! Αν μη τι άλλο γουρλής! Έκτοτε πέρασαν τέσσερα χρόνια και δεν ξαναορίστηκε σε αγώνα ελληνικής ομάδας!!! Λες και τους πείραξαν τα αποτελέσματα!

***Εξίσου περίεργο είναι ότι έχει να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ από την περσινή πρεμιέρα της φάσης των ομίλων, ένα Πόρτο-Μπάτε 6-0! Την Άρσεναλ δεν την έχει σφυρίξει ποτέ. Αλλά παίζει συχνά τα τελευταία χρόνια αγγλικές ομάδες εντός έδρας κι έχουν πέντε νίκες σε πέντε ματς.

***Για να πω την αμαρτία μου, βλέποντας το Ντινάμο-Άρσεναλ 2-1 στο Ζάγκρεμπ, ένα πράγμα σκέφθηκα: η ΟΥΕΦΑ θέλει να σπρώξει την Ντινάμο να κάνει «κάτι» στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της, έστω να παίξει στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, μετά τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Είχε βάλει ένα Ρουμάνο διαιτητή, που έπαιζε κάργα υπέρ της Ντινάμο (προσέξτε, με αντίπαλο ολόκληρη Άρσεναλ), οι δε επόπτες είχαν συνεχώς το σημαιάκι σηκωμένο σε κάθε κάθετη πάσα της Άρσεναλ, που ήταν μισό γκολ…

***Να έχουμε δε υπόψιν μας ότι στην Κροατία η Άρσεναλ είχε κάνει εκτεταμένο ροτέϊσον (έξι αλλαγές σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι της στο αγγλικό πρωτάθλημα καθώς ήταν Τετάρτη το ματς με την Ντινάμο και Σάββατο έπαιζε με την Τσέλσι εκτός έδρας). Αλλά και πάλι, και παρότι έπαιζε από το 40’ με 10 παίκτες, χάνοντας 0-1, αυτή πίεζε τους γηπεδούχους, που έφτασαν στο σημείο για να κρατήσουν τη νίκη να βγάλουν τον σέντερ φορ τους και να βάλουν ένα επιπλέον στόπερ. Με παίκτη παραπάνω…

***Τέλος πάντων, επειδή φαντάζομαι πως λίγοι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν δει αυτό το ματς, να ξέρουν πως η Ντινάμο δεν είχε μόνο τη διαιτησία σε εκείνη την απίστευτη νίκη της. Έδειξε πως διαθέτει και μία καλή και κυρίως γρήγορη ομάδα. Πιστέψτε με ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει καθόλου εύκολο έργο (κι) απέναντι στους Κροάτες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: