Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ορφανός: «Να φύγει η θολούρα από το ποδόσφαιρο»

Την επιτάχυνση των διαδικασιών της Δικαιοσύνης ώστε να φύγει η θολούρα από το ελληνικό ποδόσφαιρο ζήτησε ο Γιώργος Ορφανός μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94.6.

Ορφανός: «Να φύγει η θολούρα από το ποδόσφαιρο»
Για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε ο Γιώργος Ορφανός στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο και τόνισε πως θα ήθελε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της Δικαιοσύνης ώστε να καθαρίσει το τοπίο στο χώρο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις ανάλογες διεθνείς εξελίξεις σε FIFA και UEFA και τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται αξιωματούχοι.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» και τον Κυριάκο Θωμαΐδη:

«Οι επόμενοι δεν συνέχισαν την προσπάθεια που είχαμε αρχίσει. Έκαναν πολλές ψηφοθηρικές αλλαγές για να ικανοποιήσουν κάποιος. Ένα νομοθέτημα που φαινόταν πως θα βοηθούσε στο να ελαχιστοποιήσει τη βία, όχι να την εξαλείψει φυσικά, δεν τέλειωσε με ευθύνη αυτών που ακολούθησαν. Άλλαξε η διαδικασία, όσοι έκαναν επεισόδια δεν έμπαιναν μέσα και αρχίσαμε τα ίδια.

Είχα κάνει επαφές στην έδρα της FIFA και της UEFA. Στο Λουξεμβούργο ήμουν εισηγητής για τη Λευκή Βίβλο για το ποδόσφαιρο και είχα κάνει καταγγελίες με επίσημα στοιχεία συνδέοντας τη διαδικασία με όσα συμβαίνουν παγκόσμια. Ο Μπλάτερ τότε μου είπε τι θέλετε να κάνω κύριε υπουργέ, εγώ έχω ψηφοφόρους. Βλέπουμε πως εδώ με το παραμικρό απευθύνονται στη FIFA. Η FIFA υφαρπάζει κομμάτι της εξουσίας από τα ίδια τα κράτη.

Αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο καταλήγουν στα δικαστήρια. Θα ήθελα να επιταχυνθεί η διαδικασία και να φύγει η θολούρα πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διάβαζα σε γαλλική εφημερίδα πως η UEFA πρέπει να πάρει θέση σε όσα συμβαίνουν. Εμάς μας έστελναν κάθε φορά ένα Μαλτέζο να επιβλέπει τις εκλογικές διαδικασίες.

Είδαμε τι έγινε με τον κ. Φλωρίδη που κάτι προσπάθησε να κάνει. Εγώ άντεξα 3,5 χρόνια.

Στο εξωτερικό με αφορμή την εκ νέου εκλογή προέδρου της FIFA υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που επιδιώκουν να καθαρίσει το σκηνικό. Στην Ελλάδα είναι ελάχιστοι.

Μίλησα μια φορά με τον κ. Κοντονή όταν είχε εκλεγεί. Ελπίζω τώρα που θα έχει περισσότερο χρόνο να τα καταφέρει
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: