Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Λένε για μένα…!!

Τίποτα δεν περιγράφει καλύτερα έναν άνθρωπο από την άποψη των υπολοίπων γι’ αυτόν, λένε μερικοί. Συμφωνεί κανείς ή όχι, ας δούμε τι έχουν πει κατά καιρούς για τον Γκουστάβο Πογέτ.

Λένε για μένα…

Το sport-fm.gr συγκέντρωσε χαρακτηριστικές ατάκες που έχουν ειπωθεί για τον Γκουστάβο Πογέτ και παρουσιάζουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του κατά πάσα πιθανότητα νέου προπονητή της ΑΕΚ.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

-Η απαξιωτική δήλωση του Ρόι Κιν: Οι δυο τους είχαν τεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι ως ποδοσφαιριστές. Ο Πογέτ έχει χαρακτηρίσει τον Ρόι Κιν τον σκληρότερο αντίπαλο που είχε ποτέ. Ο Ιρλανδός δεν είχε να πει τα καλύτερα για τον «Γκας». «Δεν τον είχα σε εκτίμηση σαν παίκτη, δεν τον έχω σε εκτίμηση σαν προπονητή και δεν θα τον έχω ποτέ σε εκτίμηση σαν άνθρωπο», τα λόγια του.

inner

-Δίπλα στον μικρό του φίλο: Μάλλον όμως ο Πογέτ δεν είναι τόσο… κακός όσο τον περιγράφει ο Ρόι Κιν. Ο Μαρκ Ντέβλιν, εκτελεστικός διευθυντής στη Σουίντον όταν ο «Γκας» άρχισε την προπονητική ως βοηθός του Ντένις Γουάιζ, παρουσιάζει μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα του. «Είχαμε ένα ατύχημα με τον δεκάχρονο γιο μου και έσπασε τα δυο του πόδια. Εκείνος μας επισκέφτηκε στο νοσοκομείο και υποσχέθηκε στον μικρό πως όποτε κερδίζει η ομάδα θα έρχεται να τον βλέπει. Σπάνια βλέπεις σε αυτό το χώρο να τηρεί κάποιος το λόγο του, αλλά ο Γκας ερχόταν στο νοσοκομείο, μιλούσε για ώρες με τον μικρό και τον βοήθησε πολύ. Θα του είμαστε πάντα ευγνώμονες», είχε πει.

-Κράξιμο και από Βιθέντε: Ο Βιθέντε Ροντρίγκεθ μετά από μια αξιόλογη καριέρα στη Βαλένθια βρέθηκε να συνεργάζεται με τον Γκουστάβο Πογέτ στην Μπράιτον. Ποτέ του όμως δεν τον χώνεψε. «Είναι ένας εγωκεντρικός άνθρωπος. Ο χειρότερος που έχω συναντήσει στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι απαράδεκτο για έναν προπονητή να κοροϊδεύει τους παίκτες του. Αν έκανες ένα λάθος στην προπόνηση, σε κορόιδευε», είχε πει μετά την αποχώρησή του από την ομάδα.

inner

-Η άλλη άποψη: Ο Ιρλανδός μέσος, Γκάρι Ντίκερ, είχε τον Πογέτ προπονητή στην Μπράιτον κι έχει εκ διαμέτρου διαφορετική άποψη από τον Ισπανό εξτρέμ. «Σίγουρα θα βρείτε περισσότερους παίκτες να πουν καλά λόγια, παρά άσχημα γι’ αυτόν. Μπορεί να κάνει και λίγο πλάκα στην προπόνηση καμιά φορά, αλλά όταν πρέπει είναι σοβαρός», τόνισε, ενώ μίλησε και για έναν προπονητή που φέρνει άμεσα αποτελέσματα. «Είναι ένας ενδιαφέρων χαρακτήρας κι αν φέρει αποτελέσματα ο κόσμος θα τον λατρέψει. Όταν ανέλαβε την Μπράιτον, ανέβασε ψυχολογικά την ομάδα από την πρώτη μέρα. Του αρέσει να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο», είχε πει.

-Η υπεράσπιση του Σουάρες νευρίασε τον Σερ Άλεξ: Ο Γκουστάβο Πογέτ είχε πάρει σαφή θέση υπέρ του Λουίς Σουάρες όταν ως παίκτης της Λίβερπουλ είχε κατηγορηθεί για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του Πατρίς Εβρά της Μαν. Γιουνάιτεντ. «Ο Λουίς δεν είναι ρατσιστής. Έχω παίξει μπάλα κι έχω ακούσει πολλά στα γήπεδα, αλλά ποτέ δεν βγήκα να κλαίγομαι όπως ο Εβρά», ήταν τα λόγια του «Γκας». Ο τότε προπονητής της Μαν. Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τα έβαλε με τον Πογέτ. «Τα σχόλιά του ήταν ανάρμοστα. Όλος ο κόσμος καταδικάζει το ρατσισμό κι εκείνος επέλεξε λάθος στιγμή να μιλήσει. Καταλαβαίνω πως θέλει να υπερασπιστεί έναν συμπατριώτη του, αλλά θα πρέπει να σκέφτεται περισσότερο. Αυτά που είπε για τον Εβρά ήταν ανοησίες», είχε πει ο προπονητής-θρύλος.

inner

-Από το «ξύλο» στο… κρασί: Στιβ Μπρους και Γκας Πογέτ λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια στον αγώνα της Χαλ με τη Σάντερλαντ το Μάρτιο, όταν ο δεύτερος εκνευρισμένος για μη καταλογισμό πέναλτι κλώτσησε κάποια μπουκάλια με νερά και ακολούθησαν «γαλλικά» ανάμεσα στους δυο άντρες. Πάντως οι δυο τους τα βρήκαν γρήγορα. «Συμβαίνει δύο μεγάλοι άνθρωποι να συμπεριφερθούν σαν παιδιά πάνω στην ένταση της στιγμής. Ας πάμε να πιούμε ένα κρασάκι να τα βρούμε», είπε ο Μπρους, ενώ ο Πογέτ χάρηκε που ξέσπασε… αλλού. «Καλύτερα να κλωτσάς ένα μπουκάλι με νερό, παρά να πεις κάτι που θα το μετανιώσεις. Αν έκανα κακό στην εικόνα του ποδοσφαίρου λυπάμαι, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι για να απολογηθώ», τόνισε.

inner

-Φωνή λαού: Δεν πρόκειται ακριβώς για ατάκα που τον αφορά, αλλά για ολόκληρο σύνθημα… Μετά τον αποκλεισμό από τη Μπράντφορντ για το Κύπελλο, ο Γκουστάβο Πογέτ κατηγόρησε τα media πως έστρεψαν τον κόσμο εναντίον του και τους φιλάθλους πως «… ζουν στο παρελθόν και τις εποχές των Νάιαλ Κουίν και Κέβιν Φίλιπς». Οι οπαδοί αντέδρασαν και μετά από αρνητικά αποτελέσματα φώναζαν ρυθμικά και προφανώς ειρωνικά «Gustavo Poyet, it’s always our fault» (μτφ: Γκουστάβο Πογέτ, πάντα εμείς φταίμε»).

inner

-Το «καρφί» του διαδόχου: Λίγο καιρό αφότου τον διαδέχτηκε στον πάγκο της Σάντερλαντ, ο Ντικ Άντβοκαατ έριξε ένα ξεγυρισμένο «καρφί» στον προκάτοχό του. «Αποκτήθηκαν μέτριοι ή κάτω του μετρίου παίκτες με πολλά χρήματα και αυτό είναι τρελό. Αυτοί που τους έφεραν εδώ με αυτά τα χρήματα δεν νοιάζονταν για το κλαμπ», ήταν η φαρμακερή ατάκα του Ολλανδού τεχνικού. Ο Πογέτ δεν το άφησε ασχολίαστο. «Με απογοητεύουν τα λόγια του. Κι αυτός θα φύγει σε ένα χρόνο και μετά ο επόμενος θα πρέπει να κατηγορήσει αυτόν; Όχι, γιατί είμαστε όλοι επαγγελματίες», απάντησε και τελικά ο Άντβοκαατ αποχώρησε στις 4 Οκτωβρίου.

inner

Αντί επιλόγου, παραθέτουμε την άποψη του Γκουστάβο Πογέτ για τις απόψεις των άλλων γι’ αυτόν… «Πολλοί με έχουν κρίνει με επαγγελματικό τρόπο και καλή διάθεση, άλλοι όχι. Όμως δεν δίνω σημασία. Εγώ κάνω ό,τι θεωρώ καλύτερο για τη δουλειά μου και αδιαφορώ για την κριτική», έχει δηλώσει για τον εαυτό του σε ανυποψίαστη στιγμή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: