Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

«Στις εκλογές της ΕΠΟ μπορεί να γίνει ο πόλεμος των άστρων»


«Στις εκλογές της ΕΠΟ μπορεί να γίνει ο πόλεμος των άστρων»

Απόλυτα περιγραφικός για τη μάχη των εκλογών της ΕΠΟ υπήρξε ο Σταύρος Σαρηγιαννίδης. «Αν είχε αξιοπρέπεια θα είχε παραιτηθεί», είπε για τον Βούλγαρη ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΣ Χαλκιδικής.

Ευθεία επίθεση στον Αργύρη Βούλγαρη, για τα όσα σημειώθηκαν στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Χαλκιδικής, εξαπέλυσε ο Σταύρος Σαρηγιαννίδης.

Μιλώντας στον «Libero 107,4» ο υποψήφιος πρόεδρος σημείωσε ότι αν ο νυν επικεφαλής της Ένωσης είχε λίγη αξιοπρέπεια, θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί έπειτα από τον καταποντισμό του στην ψηφοφορία.

Παρόλο που τόνισε λοιπόν ότι «υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν με κάθε τρόπο να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία», υπογράμμισε ότι ο Βούλγαρης είναι παρελθόν και σε 45 μέρες το αργότερο η διοίκηση θα αλλάξει.

Όσο για τις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ, εμφανίστηκε περιγραφικός της μεγάλης αντιπαράθεσης που αναμένεται, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορεί να γίνει ο πόλεμος των άστρων».


Αναλυτικά όσα είπε ο Σταύρος Σαρηγιαννίδης

Για όσα συνέβησαν στη συνέλευση της ΕΠΣ Χαλκιδικής: «Όταν γνωρίζουμε ότι έχουμε απέναντι τέτοιους ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να μείνουν στην εξουσία, όλα πλέον για εμάς είναι φυσιολογικά. Εμάς δε μας εκπλήσσει τίποτα, αυτά είναι άλλωστε που ζούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν είχε λίγη αξιοπρέπεια ο κ. Βούλγαρης θα είχε παραιτηθεί χτες. Έπρεπε αφού τόσοι δεν τον αποδέχονται να βγει να πει ευχαριστώ πολύ και να φύγει. Αυτοί οι άνθρωποι όμως θέλουν με κάθε τρόπο να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία. Στις εποχές που ζούμε πρέπει να περνάμε άλλα μηνύματα. Έχουμε παραλύσει σαν κράτος και το ίδιο ισχύει και στο ποδόσφαιρο».

Για το τι ακριβώς συνέβη στην ψηφοφορία: «Εμείς εστιάσαμε στον διοικητικό απολογισμό γιατί στον οικονομικό απολογισμό θα προκαλούσαμε σύγχυση στα σωματεία. 45 σωματεία ψήφισαν κατά, 5 παρών και 11 υπέρ του απελθόντα προέδρου. Επειδή εμείς κάνουμε οργανωμένη προσπάθεια και έχουμε έγκριτο νομικό επιτελείο, έχουμε συνάντηση σήμερα και θα δούμε πως θα κινηθούμε και από εδώ και πέρα. Το πάρα πολύ 45 ημέρες θα πάρει για να αλλάξει η διοίκηση. Το εγγυώμαι αυτό. Το ζητούν τα σωματεία. Θέλουν άμεσα εκλογές. Δεν θέλουν πλέον σχεδόν όλα τα σωματεία αυτή τη διοίκηση της ΕΠΣ».

Για τη δυνατότητα που δίνει ο κανονισμός για ανατροπή της υπάρχουσας διοίκησης: «Αν κάποιος μπει στο σάιτ της ΕΠΣ Χαλκιδικής και δει το άρθρο 25, εκεί δηλώνεται ρητά ότι δεν χρειάζεται δικαιολογία αν υπάρξει καταψήφιση στον διοικητικό απολογισμό. Ο κ. Βούλγαρης στον οικονομικό απολογισμό πήγε να μας κάνει τρικ. Με βάση όμως το διοικητικό απολογισμό δε χρειάζεται αιτιολόγηση και αυτό είναι κάτι που ίσως και να μη γνώριζε, γιατί έτσι και αλλιώς δεν ασχολείται με την ένωση, τους κανόνες της και το ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής.

Άλλωστε ο κ. Βούλγαρης δεν γνωρίζει τους περισσότερους εκπροσώπους των σωματείων. Εγώ επειδή έχω προσωπική άποψη από όλα τα σωματεία, όλοι έχουν σημαντικά χρόνια προβλήματα με τα οποία δεν ασχολήθηκε κανένας. Έβγαλαν το μένος τους όταν είδαν ότι δεν αποδέχεται την ψήφο τους, τη δημοκρατική διαδικασία που έχει γίνει. Όλα τα σωματεία είναι εξοργισμένα. Από τα 11 σωματεία που ψήφισαν τον κ. Βούλγαρη αρκετά μας πήραν ήδη και μας είπαν ότι είναι μαζί μας γιατί τους ντροπιάζει η εικόνα που είδαν χτες»
.

Για τη στάση της δικής του πλευράς: «Εμείς χθες επιχειρηματολογήσαμε, ζητήσαμε την ψήφο των σωματείων και την καταψήφιση του κ. Βούλγαρη. Η πλευρά του δεν απάντησε τίποτα, μπορείτε να το δείτε και στο βίντεο. Βγάζουν προς τα έξω αναλήθειες. Ήταν υποχρεωμένος όταν έστειλε στα σωματεία την πρόσκληση, εκτός από οικονομικά στοιχεία που πρώτη φορά έστειλε είναι υποχρεωμένος να στείλει και στοιχεία οικονομικού απολογισμού, που δεν το έκανε και ίσως δεν το γνώριζε».

Για όσα αναμένονται να γίνουν στις εκλογές της ΕΠΟ: «Στις εκλογές της ΕΠΟ μπορεί να γίνει ο πόλεμος των άστρων. Δεν μπορείς σε ένα κλειστό κύκλο ανθρώπων που ξέρεις στη ζωή σου και να φέρνεις μπράβους στη συνέλευση, όπως κάνει ο κ. Βούλγαρης. Δεν μπορείς να στέλνεις έγγραφο στην αστυνομία κατά της άλλης πλευράς και να λες ότι φοβάσαι, χωρίς να του έχουμε κάνει το παραμικρό. Αυτά δε γίνονται. Θα κινηθούμε νομικά για ό,τι ισχύει για τον διοικητικό απολογισμό. Υπάρχουν 2-3 τρόποι και οι δικηγόροι μας θα μας πουν την καλύτερη οδό για το τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και στο εξής. Ο κ. Βούλγαρης είναι παρελθόν για το ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: