Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Πέκχαρτ: «Εμπειρία ζωής το ΟΑΚΑ, κακώς διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός»


Πέκχαρτ: «Εμπειρία ζωής το ΟΑΚΑ, κακώς διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός»

Εντυπωσιασμένος από όσα έζησε στη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού δήλωσε σε τσεχική ιστοσελίδα ο Τόμας Πέκχαρτ, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένες τις αποδοκιμασίες των «ερυθρόλευκων».

Ο Τόμας Πέκχαρτ έμεινε με το στόμα ανοιχτό με τον παλμό του ΟΑΚΑ στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Ο Τσέχος φορ μιλώντας σε ιστοσελίδα της πατρίδας του δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη νίκη και χαρακτήρισε άδικες τις διαμαρτυρίες των ηττημένων για τη διαιτησία.

Ιδού πώς περιέγραψε όσα έζησε στο ΟΑΚΑ:

«Φυσικά ήξερα ότι δεν θα είναι ένα απλό παιχνίδι, αλλά η πραγματικότητα ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου. Η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη, κόλαση. Στις εξέδρες ήταν σχεδόν 60.000 οπαδοί, αν και δεν ήταν εύκολο να φτάσουν στο στάδιο, γιατί το Σάββατο υπήρχαν διαμαρτυρίες από αγρότες με τρακτέρ. Οι οπαδοί είχαν... τρελαθεί, ανάβοντας καπνογόνα ανάμεσά τους. Χωρίς υπερβολή, ήταν για μένα μια εμπειρία ζωής. Και ενισχύθηκε από το γεγονός ότι κερδίσαμε και αγωνίστηκα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός αυτή τη σεζόν είχε χάσει μόνο από τη Μπάγερν και την Άρσεναλ στο Champions League, ήταν ένας θρίαμβος. Για τους οπαδούς αυτή η νίκη με τον Ολυμπιακό ήταν σαν να κερδίσαμε τον τίτλο. Πολύ χαρούμενοι ήταν και οι άνθρωποι στον σύλλογο. Μετά το παιχνίδι ήρθε σε μας, στα αποδυτήρια, ο πρόεδρος, κάτι που προφανώς δεν είναι συνηθισμένο. Μας μίλησε και επίσης μας ανακοίνωσε ένα πριμ.

Στη συνέχεια μείναμε στα αποδυτήρια για αρκετή ώρα ακόμη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ολυμπιακού είπε προς τους οπαδούς μας, που μας περίμεναν στη μικτή ζώνη, κάτι υποτιμητικό. Μετά κινήθηκαν προς το μέρος του, ήθελαν να τον χτυπήσουν. Πήρε κάποιο χρόνο πριν ηρεμήσει η κατάσταση (σ.σ.: ο Πέκχαρτ αναφέρεται στην πραγματικότητα στο επεισόδιο που είχε άνθρωπος της ασφάλειας του Ολυμπιακού με δημοσιογράφο και την γενικότερη ένταση που ακολούθησε)
».

Σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού για τη διαιτησία είπε: «Δεν συνέβη τίποτα άδικο. Όλες οι αποβολές ήταν δίκαιες, οι διαιτητές χειρίστηκαν το παιχνίδι σωστά. Πετύχαμε το γκολ και στη συνέχεια παίζοντας απέναντι σε εννέα παίκτες, κρατήσαμε τη μπάλα. Έτσι το τέλος δεν ήταν καν αγωνιώδες. Οι αμυντικοί μας άλλαζαν τη μπάλα και ο κόσμος επικροτούσε κάθε πάσα. Ήμουν στην Αθήνα 14 μέρες, διάστημα σύντονο. Με τον Ολυμπιακό ήταν η τρίτη συμμετοχή μου με την ΑΕΚ, μπήκαν λίγο νωρίτερα από τις άλλες δύο φορές, στο 52'. Μέχρι τώρα όλα είναι θετικά και μια νίκη με τον Ολυμπιακό είναι το κερασάκι στην τούρτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: