Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Μόνο με πρόστιμο κινδυνεύει η ΑΕΚ για τις φωτοβολίδες!!


Μόνο με πρόστιμο κινδυνεύει η ΑΕΚ για τις φωτοβολίδες

Με απλό πρόστιμο κι όχι τιμωρία έδρας αναμένεται να τιμωρηθεί η ΑΕΚ για τις φωτοβολίδες στο ντέρμπι του Σαββάτου. Αναμένονται διώξεις από ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για Μελισσανίδη, Ολυμπιακό και Κασάμι.

Με πρόστιμο, που βάσει πειθαρχικού κώδικα είναι 9.000 μέχρι 25.000 ευρώ (αλλά μπορεί να είναι μεγαλύτερο καθώς είναι υπότροπή), αναμένεται να τιμωρηθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ για τις φωτοβολίδες στον αγώνα με τον Ολυμπιακό το Σάββατο.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε την «Ένωση» σε απολογία αλλά στην αναφορά γίνεται λόγος για ρίψη αντικειμένων που δεν είναι πρόσφορα να προκαλέσουν βλάβη προσώπου. Υπενθυμίζεται πως η πλευρά του Ολυμπιακού ανέφερε πως η ΑΕΚ έπρεπε να έχει βαρύτερες συνέπειες για τις φωτοβολίδες που άναψαν στον αγώνα και να θεωρηθεί πως υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού προσώπων που ήταν στον αγωνιστικό χώρο.

Όσον αφορά στον Δημήτρη Μελισσανίδη (και τις συνέπειες που μπορεί να έχουν για την ΑΕΚ όσα αναφέρονται σε βάρος του στο φύλλο αγώνα), στον Ολυμπιακό και τον Παϊτίμ Κασάμι, θα πρέπει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για να κληθούν να λογοδοτήσουν και να προκύψουν πιθανές τιμωρίες.

Οι κλήσεις σε απολογία που ανακοίνωσε η Πειθαρχική της Super League είναι για την Παρασκευή, ωστόσο οδεύουν προς αναβολή λόγω της απεργίας των δικηγόρων τουλάχιστον μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται πως για την ΑΕΚ εκκρεμεί και η εκδίκαση για όσα έγιναν στον αγώνα με τον Ατρόμητο, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» με την απεργία των δικηγόρων δεν κινδυνεύουν να εκτίσουν πιθανή τιμωρία έδρας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι κλήσεις σε απολογία για την 22η αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ AEK : «Βάσει των αναφερομένων στο από 13/2/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 13/2/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2247/16/308405 από 15/2/2016 Έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Ολυμπιακός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2 και 3, 15 παρ. 1, 2 περ. δ΄και ε΄, 3 περ. Β΄στοιχ. α΄και ζ΄, 7 στοιχ. γ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

B) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 14/2/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 14/2/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3592/16/312215 από 15/2/2016 Έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Ηρακλής.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2 και 3, 15 παρ. 1, 2 δ΄και ε΄, 3 περ. Β΄στοιχ. α΄και ζ΄, 5 περ. β΄ και ε΄, 7 περ. γ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: «Βάσει των αναφερομένων στο από 14/2/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 14/2/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2 και 3, 15 παρ. 3 περ. Β΄στοιχ. α΄και ζ΄, 7 περ. γ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: