Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Πρόστιμο και προειδοποίηση σε Μπεκενμπάουερ!!


Πρόστιμο και προειδοποίηση σε Μπεκενμπάουερ

Απέφυγε την καρατόμηση από τα του ποδοσφαίρου ο Φραντς Μπεκενμπάουερ. Η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA τον τιμώρησε με πρόστιμο και προειδοποίηση για παραπτώματα στις έρευνές της.

Δεν θα έχει την τύχη των Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA ήταν πιο επιεικής για τα δικά του παραπτώματα.

Ο «Κάιζερ» τιμωρήθηκε με πρόστιμο 7.000 ελβετικών φράγκων και προειδοποίηση να… συμμορφωθεί μετά τη μη διάθεσή του να συνεργαστεί με τις αρχές στις έρευνες που έγιναν για τις υποψηφιότητες των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022, που κερδήθηκαν από Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα.

Ο 70χρονος θρύλος του ποδοσφαίρου ήταν ένα από τα 22 άτομα που ψήφισαν για την ανάθεση των διοργανώσεων από τη FIFA, αλλά όταν προέκυψαν στοιχεία για παράτυπες ενέργειες πριν την ψηφοφορία, εκείνος δεν ήταν συνεργάσιμος με τις αρχές όταν κλήθηκε για κατάθεση και δεν απάντησε σε γραπτές ερωτήσεις που του δόθηκαν.

Πάντως η συγκεκριμένη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA δεν αφορά καθόλου στην άλλη υπόθεση για την οποία υπάρχουν «σκιές» για την εμπλοκή του Μπεκενμπάουερ, αυτή των διαδικασιών μέσα από τις οποίες η Γερμανία πήρε το Μουντιάλ του 2006. Ο «Κάιζερ» ήταν πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και υπάρχουν ενδείξεις για ένα ποσό που δόθηκε στη FIFA από γερμανικής πλευράς και δεν… δικαιολογείται επαρκώς. Μάλιστα το περιοδικό Spiegel είχε δημοσιεύει πως υπήρχε κονδύλι 6,7 εκατ. ευρώ για εξαγορά ψήφων από τη γερμανική υποψηφιότητα.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του έχει ισχυριστεί πως δεν υπήρξε κανένας χρηματισμός μελών της FIFA για το Μουντιάλ του 2006, ενώ υπήρξε ανάλογη θέση και από τη γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: