Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ο αετός… περνάει στον αέρα!!


Ο αετός… περνάει στον αέρα

Την ταλαιπώρησε όμως το φινάλε ήταν γλυκό. Η Ζενίτ άντεξε για 90’ όμως κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Ζόνας, λυτρώνοντας με κεφαλιά την Μπενφίκα, που πήρε προβάδισμα (1-0) για το εισιτήριο των «8».

Λαμπάδα στο μπόι του Ζόνας θα ανάψουν στην Μπενφίκα. Ο Βραζιλιάνος φορ με κεφαλιά στην… εκπνοή (90’) πέτυχε το χρυσό γκολ των «αετών» απέναντι στην Ζενίτ 1-0, δίνοντας παράλληλα προβάδισμα για την πρόκριση στην ομάδα του.

Κακό παιχνίδι στο «Ντα Λουζ» με τους Ρώσους να «μπλοκάρουν» την μεσοεπιθετική γραμμή των γηπεδούχων. Ο Βίλας Μπόας έβλεπε την ομάδα του να μην απειλείται και παράλληλα να κρατάει σε εγρήγορση την άμυνα των Πορτογάλων, που ένιωθαν τον κίνδυνο στις αντεπιθέσεις. Στο τελευταίο 20λεπτο, η Μπενφίκα ανέβασε την απόδοσή της και με γεμίσματα προσπάθησε να φέρει την μπάλα στην περιοχή του εξαιρετικού Λοντίκιν. Η ζημιά έγινε στο 90’, όταν έπειτα από φάουλ του Κρισίτο (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη), ο Ζόνας πήρε την κεφαλιά στην περιοχή κι έγραψε το 1-0 στη Λισαβόνα.

Το ματς:


Εξαιρετικά διαβασμένη έδειξε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η Ζενίτ. Κρατώντας ψηλά τις γραμμές η ομάδα του Βίλας Μπόας δεν επέτρεψε στην Μπενφίκα, σχεδόν ούτε να περάσει την σέντρα και την ανάγκασε να κρατήσει αρκετούς παίκτες στα μετόπισθεν προκειμένου να διαφυλάξει την άμυνά της. Σάμαρης και Σάντσες αναγκάστηκαν πολλές φορές να γυρίσουν την μπάλα στα στόπερ, αφού δεν έβρισκαν άλλο τρόπο για να φτιάξουν παιχνίδι.

inner

Οι «αετοί» βλέποντας ότι από τον άξονα… δεν γίνεται δουλειά, μετέφεραν το παιχνίδι στα άκρα και «φορτώνοντας» μπαλιές τον Γκαϊτάν, ο οποίος άνοιξε κάπως τον ρυθμό. Στην πρώτη φάση που ο Μήτρογλου έγινε με προϋποθέσεις κάτοχος της μπάλας, οι γηπεδούχοι έφτιαξαν την μοναδική αξιόλογη ευκαιρία τους με το σουτ του Ζόνας (29’). Οι Ρώσοι, άφησαν την κατοχή στα πόδια της ομάδας του Ρουί Βιτόρια, και επέμειναν στο παιχνίδι αντεπιθέσεων κρατώντας με μεγάλη άνεση το 0-0 μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Ίδια εικόνα και στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Η ομάδα του Βίλας Μπόας συνέχισε να αμύνεται με υποδειγματικό τρόπο κρατώντας τους επιθετικούς της Μπενφίκα εκτός παιχνιδιού. Οι Πορτογάλοι ήταν αναγκασμένοι να βρουν ένα γκολ και ανέβασαν αρκετά τις γραμμές τους, όμως στην μεγαλύτερή τους ευκαιρία στο 69ο λεπτό είδαν τον Λοντίκιν να κρατάει το «μηδέν» με εξαιρετική επέμβαση έπειτα από σουτ του Γκαϊτάν.

inner

Τα λεπτά περνούσαν και η Μπενφίκα παρότι είχε την κατοχή δεν έδειχνε ιδιαίτερα ουσιαστική με αποτέλεσμα ο χρόνος να κυλάει υπέρ των Ρώσων. Η Ζενίτ συνέχισε να ταλαιπωρεί τους Πορτογάλους, που αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά απ’ την αντίπαλη εστία. Τελικά το παιχνίδι κράτησε την καλύτερή του στιγμή για το τέλος. Ο Κρισίτο έκανε ένα χαζό φάουλ, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και οι «αετοί» βρήκαν ακόμη μια ευκαιρία για μία γιόμα. Αυτή όμως ήταν και η φαρμακερή. Ο Ζόνας πήρε την κεφαλιά, ο Λοντίκιν δεν μπόρεσε να αντιδράσει και η Μπενφίκα πήρε προβάδισμα πρόκρισης χάρη στο γκολ του Βραζιλιάνου στο 90’.

Οι συνθέσεις:


Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Ζούλιο Σέζαρ, Λίντελεφ, Ελισέου, Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Σάμαρης, Γκαϊτάν, Ρενάτο Σάντσες, Μήτρογλου (62’ Χιμένεθ), Ζόνας, Πίτσι (71’ Καρσελά)

Στον πάγκο: Μοράες, Γκουέδες, Σίλβιο, Ταλίσκα, Σεμέδο

Ζενίτ (Ρουί Βιτόρια): Λοντίκιν, Ανιούκοφ, Κρισίτο, Λόμπαερτς, Γκαράι, Σατόφ, Χάβι Γκαρθία, Βίτσελ, Χουλκ, Ντάνι (87’ Μαουρίσιο), Τζιούμπα (74’ Κοκόριν)

Στον πάγκο: Ντολγκόφ, Ζιρκόφ, Κερζάκοφ, Γιουσόποφ, Νέτο

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Γήπεδο:
Ντα Λουζ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: