Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ο Θεός έχει γενέθλια!! (video)


Ο Θεός έχει γενέθλια (video)

Ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Θεός του μπάσκετ, κλείνει σήμερα τα 53 και εμείς νιώθουμε τυχεροί που ζήσαμε στην εποχή του.

Έχουν γραφτεί τόσα και έχουν ειπωθεί ακόμη περισσότερα για το μεγαλείο του. Όλα όμως μοιάζουν τόσο «φτωχά» για να το αποτυπώσουν επαρκώς. Ο Μάικλ Τζόρνταν δεν είναι μόνο ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών, ο μοναδικός για τον οποίο δεν «σηκώνει» συζήτηση η παρουσία του στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης που δημοσίευσε πρόσφατα το ESPN, δεν είναι μόνο τα έξι δαχτυλίδια, τα μεγάλα σουτ, τα απίθανα στατιστικά στοιχεία, το ανεξάντλητο επιθετικό ρεπερτόριο, η παράδοξη για τόσο προικισμένο παίκτη αμυντική προσήλωση, τα ηγετικά προσόντα, οι δηλώσεις που έγιναν μότο ζωής για πολλούς και ο καθολικός θαυμασμός.

Είναι πάνω από όλα αυτά οι στιγμές που μας… στιγμάτισαν. Η ντρίμπλα που έσπασε τους αστραγάλους του Μπρίον Ράσελ και οδήγησε στο σουτ τίτλου απέναντι στους Τζαζ, το «Flu Game» όπου αγωνιζόμενος βαριά άρρωστος στον πέμπτο τελικό με τη Γιούτα είχε 38 πόντους σε 44 λεπτά, το κάρφωμα στα μούτρα του Ντικέμπε Μουτόμπο που καυχιόταν πως δεν είχε εκτεθεί ποτέ από τον κορυφαίο, οι κοκορομαχίες με τον Τζον Σταρκς με τις συνήθεις σπουδαίες παραστάσεις του στη Νέα Υόρκη, το περίφημο shrug μετά το έκτο του τρίποντο στο πρώτο ημίχρονο του τελικού με τους Μπλέιζερς, το αποκαλούμενο «The Shot» πάνω στην άμυνα του Κρεγκ Ίλο, το κάρφωμά του από τη βολή όταν ΛαΒίν και λοιποί ήταν αγέννητοι…

Θα μπορούσαμε να γράφουμε για ώρες, αλλά ας μιλήσει καλύτερα η εικόνα. Τι να πει κι αυτή, όμως; Είναι πολύ μικρή για να χωρέσει το μεγαλείο του Air.

Χρόνια Πολλά… Θεέ!











*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: