Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Έχει Καβάνι, δεν έχει ταβάνι!!


Έχει Καβάνι, δεν έχει ταβάνι!

Με ένα μεγαλειώδες γκολ του Καβάνι, η εξαιρετική Παρί δεν άφησε την Τσέλσι να πάρει… ανάσα και νικώντας τη 2-1, πήρε προβάδισμα πρόκρισης, δείχνοντας πως μπορεί να φτάσει ψηλά στο Champions League.

Τους λόγους που ολοένα και περισσότερος κόσμος θεωρεί πως φέτος… ναι, μπορεί να φτάσει ψηλά στο Champions League, έδειξε η Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι!

Οι «πρωτευουσιάνοι» έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου αγώνα για τη φάση των «16» -και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου δεν άφησαν τους «μπλε» να πάρουν… ανάσα- και νίκησαν 2-1 την Τσέλσι, που, παρ’ όλα αυτά, παραμένει στο «κόλπο» για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League με το εκτός έδρας γκολ.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς (η μπάλα κόντραρε κιόλας στο τείχος) στο 40’, για να «απαντήσουν» οι Λονδρέζοι στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου με τον Μίκελ, που σκόραρε μετά από έναν χρόνο και δύο μήνες! Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο, η Παρί, που έχασε ένα… τσουβάλι γκολ, για να έρθει, τελικά, ο Καβάνι στο 78’, τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, να δώσει τη νίκη, εκμεταλλευόμενος άψογα την απίθανη μπαλιά του φοβερού, απόψε, Ντι Μαρία!

Εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης οι Τραπ και Κουρτουά, με τον Γερμανό γκολκίπερ να… γλιτώνει με μοναδικό τρόπο στο 23’ την ομάδα του (στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του) και τον Βέλγο να αποσοβεί… καμπόσους κίνδυνους, ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο.

Πώς έπαιξαν


Με το αγαπημένο του 4-3-3 παρέταξε την Παρί Σεν Ζερμέν ο Λοράν Μπλαν. Ο Τραπ κάθισε στο τέρμα, ενώ οι τέσσερις στην άμυνα ήταν οι -από δεξιά προς τα αριστερά- Μαρκίνος, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ και Μάξγουελ. Τριάδα στα χαφ έπαιξαν οι Βεράτι, Μότα και Ματουιντί, μπροστά και δεξιά ήταν ο Ντι Μαρία, αριστερά ο Λούκας Μόουρα και στην κορυφή ο Ιμπραΐμοβιτς.

inner

Από την άλλη, ένα… αμυντικό 4-2-3-1 επέλεξε ο Γκους Χίντινκ, με τον Κουρτουά κάτω από τα γκολπόστ, που είχε αριστερά του τον Αθπιλικουέτα, δεξιά τον Ιβάνοβιτς και μπροστά του, κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τους Κέιχιλ και Μπάμπα Ράχμαν. Αμυντικό χαφ ήταν ο Μίκελ, λίγο πιο μπροστά του ήταν οι Φάμπρεγκας και Πέδρο, δεξιά ο Γουίλιαν, αριστερά ο Αζάρ και μπροστά ο Ντιέγκο Κόστα.

Το ματς


Μετά το πρώτο 15λεπτο, όπου οι γηπεδούχοι δεν… ξεκόλλησαν από το μισό γήπεδο της Τσέλσι και με σουτ -κυρίως- ανάγκασαν τον Κουρτουά να βγάλει γρήγορα… μεροκάματο, οι «μπλε» ισορρόπησαν και μάλιστα, είχαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 23’ να ανοίξουν το σκορ, αν δεν έπεφταν πάνω στον εξαιρετικό Τραπ και… το οριζόντιο δοκάρι του, στην πρώτη φάση τους στο παιχνίδι! Ο Μπάμπα Ράχμαν έστειλε από αριστερά… συστημένο για τον Ντιέγκο Κόστα, που πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γερμανός γκολκίπερ είπε με το ένα χέρι «όχι», στέλνωντας την μπάλα δοκάρι και κόρνερ!

inner

Οι «πρωτευουσιάνοι», όμως, δεν πτοήθηκαν και τελικά, στο 40’, με… φωτοβολίδα του Ιμπραΐμοβιτς από εκτέλεση φάουλ (η μπάλα κόντραρε και στο τείχος), άνοιξαν το σκορ.

inner

inner

Από το πουθενά, ωστόσο, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Ντιέγκο Κόστα πήρε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Μίκελ, που έφερε το ματς στα ίσα, πετυχαίνοντας γκολ για πρώτη φορά από τον Δεκέμβρη του 2014, όπου είχε σκοράρει πάλι στην Ευρώπη, στο ματς με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας!

inner

inner

Στο δεύτερο 45λεπτο η ομάδα του Λοράν Μπλαν ήταν πραγματικά… ασυγκράτητη, και με τον Ντι Μαρία να κάνει τη μία εξαιρετική μπαλιά πίσω από την άλλη, απειλούσαν σχεδόν σε κάθε φάση τον εξαιρετικό Κουρτουά. Η Τσέλσι, πάντως, ήταν αυτή που παραλίγο να φέρει τα… πάνω κάτω, αλλά ο Ντιέγκο Κόστα δεν έκανε καλό σουτ στο 49’. Από εκεί και πέρα, ωστόσο, μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στο γκολ… μέχρι να περάσει στο ματς ο Καβάνι!

Ο Ουρουγουανός μπήκε στο παιχνίδι στο 74’ και τέσσερα μόλις λεπτά αργότερα εκμεταλλεύτηκε άλλη μία τρομερή… ασίστ του Ντι Μαρία, δίνοντας τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Champions League στην Παρί Σεν Ζερμέν.

inner

inner

inner

inner



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Τραπ, Μαρκίνος, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μάξγουελ, Μότα, Βεράτι (81' Ραμπιότ), Ματουιντί (81' Παστόρε), Λούκας Μόουρα (74' Καβάνι), Ντι Μαρία, Ιμπραΐμοβιτς

Τσέλσι (Γκους Χίντινκ): Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Μπαμπά, Φάμπρεγκας, Μίκελ, Πέδρο, Γουίλιαν, Αζάρ (71' Οσκαρ), Ντιέγκο Κόστα *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: