Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

"Σε 5 χρόνια δεν θα υπάρχει μπάσκετ!"

Απαισιόδοξος παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ο Πρέλεβιτς, όσον αφορά το μέλλον του μπάσκετ στην Ελλάδα.
"Σε 5 χρόνια δεν θα υπάρχει μπάσκετ!"
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, υποστήριξε ότι αν δεν υπάρξει κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά δικαιώματα, τότε μέσα στην επόμενη πενταετία το άθλημα θα σβήσει.
Αναλυτικά όσα είπε στον «Libero 107,4»:
Αρχικά, ο Πρέλεβιτς, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι ομάδες δεν μπορούν να προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ για να μειωθούν οι τιμωρίες της περσινής σεζόν: «Θέλουμε να κάνουμε έφεση αλλά δεν ξέρουμε που και σε ποιον να την κάνουμε έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα. Αισθανόμαστε αδικημένοι και δεν μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας καθώς έχουμε 4 αγωνιστικές τιμωρία από την περσινή σεζόν. Το ίδιο πρόβλημα έχει και ο Άρης και ο Παναθηναϊκός, όλοι μαζί προσπαθούμε να κάνουμε κάτι αλλά χωρίς αποτέλεσμα, δεν έχουμε βγάλει άκρη έως τώρα»
Για την γενικότερη κατάσταση, ο κ. Πρέλεβιτς σχολίασε: «Ας είμαστε αισιόδοξοι γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να σταματήσουν τα πάντα. Το σημαντικό είναι να προσαρμοστούν οι πάντες στα νέα οικονομικά δεδομένα, όλες οι ομάδες έχουν κακό παρελθόν και πρέπει όλοι να βοηθήσουν την κατάσταση για να μπορέσουν να φανούν συνεπής. Πρέπει να συμβεί αυτό αλλιώς θα χάσουν όλοι χρήματα, και οι ομάδες και οι πιστωτές και αυτό σίγουρα δεν είναι καλό για κανένα»
Συνεχίζοντας ανέφερε επίσης: «Τα χρήματα για τα πολλά πρόστιμα που είχαμε να πληρώσουμε πέρυσι παρακρατούνται από τις δόσεις του ΟΠΑΠ, εμείς για παράδειγμα πήραμε μόλις το 30% της τελευταίας δόσης. Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα της μείωσης των εσόδων στις ομάδες, θα πρέπει επίσης να μειωθεί σημαντικά και το κόστος των αγώνων, να μειωθούν τα χρήματα σε διαιτητές, κομισάριους κτλ.
Όλα αυτά και πολλά ακόμη τα συζητήσαμε στο συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αλλά δεν φτάσαμε ακόμη σε οριστική συμφωνία, έτσι δεν υπογράφηκε η προκήρυξη του φετινού πρωταθλήματος. Όπως είπα και πριν θα πρέπει όλοι στον χώρο να προσαρμοστούν στα νέα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν και να δείξουν κατανόηση. Έγιναν κάποιες προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση από τον κ. Δαμιανίδη και τις προτάσεις του στήριξαν αρκετές ομάδες αλλά οριστικές αποφάσεις θα παρθούν την επόμενη εβδομάδα, σε νέο συμβούλιο».
Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα: «Το βασικό είναι σαφώς τα χρήματα που θα πάρουν οι ομάδες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση καθώς Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διαπραγματεύονται μόνοι τους τις συμβάσεις που υπάρχουν. Εμείς θέλουμε να υπάρξει κεντρική διαχείριση και τα χρήματα να μοιράζονται με μεγαλύτερη δικαιοσύνη στις ομάδες, έχω μάλιστα κάνει κάποιες προτάσεις αναφορικά με το θέμα αυτό. Θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρξει κεντρική διαχείριση και κατανομή των χρημάτων σε όλες τις ομάδες αλλιώς σε 5 χρόνια δεν θα υπάρχει μπάσκετ στην Ελλάδα. Πρέπει να στηριχθεί το άθλημα, δεν υπάρχει άλλη λύση και για αυτό προσπαθούμε όλοι και συνεδριάζουμε στον ΕΣΑΚΕ, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το μπάσκετ θα απαξιωθεί τελείως στα επόμενα χρόνια.
Είναι απαραίτητο να υπάρξουν δυνατές ομάδες καθώς τώρα ο μπασκετικός φίλαθλος απλά περιμένει τα play-off για να δει αν θα είναι πρωταθλητής ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός και δεν ασχολείται περισσότερο. Είναι σαφές πάντως ότι αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και δεν έρθει συμφωνία, εμείς ως ΠΑΟΚ θα διαπραγματευτούμε μόνοι μας την τηλεοπτική σύμβαση και το ίδιο θα κάνουν και άλλες ομάδες αλλά αυτό δεν είναι καλό για το μπάσκετ στο σύνολο του».
Κλείνοντας, ο Μπάνε Πρέλεβιτς ρωτήθηκε και για αγωνιστικά θέματα: «Το αγωνιστικό εξαρτάται πάντα και από το οικονομικό αλλά είμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε λίγο καιρό ακόμη μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα και οι παίκτες μαζί με τον προπονητή θα δουλέψουν ακόμη περισσότερο ώστε να γίνει καλύτερη η ομάδα. Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για το αγωνιστικό, η αλήθεια είναι άλλωστε ότι δεν ασχολήθηκα και πολύ με το αγωνιστικό όλο αυτό το διάστημα, αυτό το έχουν αναλάβει άλλοι μέσα στην ομάδα και κάνουν εξαιρετική δουλειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: