Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Το βάρος έχει πέσει στον Κούγια!!

O Nίκος Κατσαρός γράφει για τη μοναχική προσπάθεια του Αλέξη Κούγια που βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και κυκλοφορεί φρουρούμενος.
Το βάρος έχει πέσει στον Κούγια
Από τη στιγμή που βγήκαν στο φως -μέσω των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών- τα σκάνδαλα με τα «στημένα» παιχνίδια, τα πλαστά πιστοποιητικά, τις παραποιημένες φορολογικές ενημερότητες και τέλος πάντων όλα όσα συνθέτουν την εικόνα της απόλυτης διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο ξεκίνησε η χρονοβόρα και εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία για την εξυγίανση, όσο αυτό είναι δυνατόν, του χώρου.
Μέχρι στιγμής υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά και στη Δ' Εθνική, όπου από μέρα σε μέρα ομάδες ανεβαίνουν και κατεβαίνουν και κανείς δεν ξέρει τελικά ποιες θα είναι πού. Οι δικαστικές αρχές και τα πειθαρχικά όργανα προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους χρησιμοποιώντας όλα τα «εργαλεία» και τα στοιχεία που διαθέτουν.
Οπως γίνεται αντιληπτό, βασικό ρόλο παίζουν οι μαρτυρίες αυτών που καλούνται να καταθέσουν όσα γνωρίζουν, δηλαδή του... εξής ενός, του κ. Αλέξη Κούγια. Είναι ο άνθρωπος που πολύ πριν έρθει στη δημοσιότητα το πόρισμα της εισαγγελέως κ. Παπανδρέου μιλούσε ανοιχτά και κατήγγειλε συνεχώς και προς πάσα κατεύθυνση όλα όσα επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια από την έρευνα των δικαστικών αρχών.
Και τελικά έμεινε και ο μόνος που εμφανίζεται σε όλες τις υποθέσεις που καλείται ως μάρτυρας, σε αντίθεση με άλλους, όπως ο κ. Ντ. Νικολαΐδης, ο Κυρ. Θωμαΐδης και ο Φ. Αμπατζόγλου, που δεν εμφανίστηκαν σε καμιά εκδίκαση. Ο κ. Κούγιας σηκώνει λοιπόν όλο το βάρος αλλά και την ευθύνη για την αθώωση ή την καταδίκη προσώπων ή ομάδων και πληρώνει και το βαρύ τίμημα γι' αυτό, αφού βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και κυκλοφορεί φρουρούμενος.
Οι καταθέσεις του βέβαια τίθενται στην κρίση των δικαστών, αλλά δεν παύουν να παίζουν σημαντικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων. Σε κάθε περίπτωση έχει αναδειχθεί σε εξαιρετικά πολύτιμο συντελεστή στη διαδικασία της έρευνας και της εξιχνίασης των υποθέσεων, επειδή συνδυάζει τις νομικές γνώσεις, τη βαθιά γνώση του παρασκηνίου λόγω της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο και βέβαια την αγάπη του για το άθλημα αυτό.
Εξαιτίας αυτής και μόνο πιστεύω ότι είναι ανυποχώρητος ως προς τον εξοστρακισμό από το χώρο όσων βαρύνονται με εγκληματικές πράξεις. Γι' αυτό και μόνο είναι αξιέπαινος, ακόμη κι αν αδικήσει κάποιους.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: