Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Πάτερ... υμών!!

«Πρώτη στα χέρια σου φορά γεννιέμαι και πεθαίνω»... Ο αγαπημένος του στίχος μπορεί να περιγράψει τη σχέση του με την ΑΕΚ. Μια σχέση που μπορεί κάθε φορά να ξαναγεννήσει και να σκοτώσει τον Νίκο Κωστένογλου.

Πάτερ... υμών!
Τον Φεβρουάριο του 2008 γεννήθηκε... Ήταν τότε που η διοίκηση της ΑΕΚ του εμπιστεύτηκε την θέση του Λορέντζο Σέρα Φερέρ. Ήξερε ότι πρέπει να πορευτεί με την ταμπέλα του υπηρεσιακού τεχνικού και να δώσει ζωή σε μια ομάδα που έμοιαζε κλινικά νεκρή. Το κατάφερε και έφτασε ένα... CAS μακριά απ' το να εκπληρώσει το μεγάλο του όνειρο, που είναι η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Ως παίκτης δεν το κατάφερε, ως προπονητής έφτασε κοντά, αλλά πικράθηκε. Ο Νίκος Κωστένογλου επιστρέφει για μια... ακόμα ζωή στην ΑΕΚ. Για μια ακόμα φορά στα χέρια της θα γεννηθεί, γνωρίζοντας ενδεχομένως ότι και πάλι θα πεθάνει. Το gazzetta.gr σάς παρουσιάζει τον Έλληνα τεχνικό, που μεγαλώνοντας είχε είδωλο τον μετέπειτα συμπαίκτη του. Τον Στέλιο Μανωλά!

Μ' ένα όνειρο...

Ήταν από τα παιδιά που πραγματοποίησαν τα όνειρά τους. Αρχικά, να γίνει ποδοσφαιριστής και αφετέρου να φορέσει τη φανέλα της ομάδας που αγαπούσε από μικρό παιδί, της ΑΕΚ. Ο Νίκος Κωστένογλου δεν ήταν... πιστός στο δόγμα του παιδιού που σκέφτεται μόνο τη μπάλα και αδιαφορεί για τα μαθήματά του. Καλός μαθητής και ιδιαίτερα συνεπής, αφού ποτέ του δεν σκέφτηκε να κάνει κοπάνα. Ούτε καν για να παίξει μπάλα! Μεγάλωσε στη Νέα Καρβάλη της Καβάλας και η συμβουλή που πήρε από τον πατέρα του μεγαλώνοντας ήταν να είναι τίμιος, κάτι που ακολουθεί μέχρι και σήμερα. Τα μαθηματικά θα μπορούσαν να ήταν η επαγγελματική του απασχόληση, αν το ταλέντο του δεν ξεχώριζε και δεν τον έστελνε στην Ξάνθη και κατόπιν στην Ένωση.
Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: