Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

"Τι εστί Κωστένογλου; Θα τους πνίξει ο Θρύλος"

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει το ενδεχόμενο της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ από τον Νίκο Κωστένογλου, τον Εστογιανόφ, και το αν πρέπει ο Ολυμπιακός να ανανεώσει τα συμβόλαια Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Μοντέστο που έχουν προχωρημένη ηλικία.
"Τι εστί Κωστένογλου; Θα τους πνίξει ο Θρύλος"
Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν είναι καλό για τον Ολυμπιακό που φεύγει ο Χιμένεθ και έρχεται ο Κωστένογλου, ζητάει τη γνώμη μου επίσης για το πώς θα έβλεπα το Δεκέμβρη μεταγραφή Εστογιανόφ, και αν πρέπει ο Ολυμπιακός να ανανεώσει τα συμβόλαια Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Μοντέστο που έχουν προχωρημένη ηλικία...
• Ξεκίνημα από το πρώτο: Όποιο προπονητή και αν είχε η ΑΕΚ στο ματς που έρχεται, ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερη ομάδα και στις 3 γραμμές! Θα τους πιέσει, θα τους τρέξει στο ΟΑΚΑ, θα τους πνίξει, θα δώσει ένα ρυθμό τρελό, έτσι πρέπει και έτσι πιστεύω ότι θα κάνει. Πρέπει να κυνηγήσει με πάθος το διπλό ο Ολυμπιακός ώστε να σπάσει και η περσινή κατάρα που στα εκτός έδρας ντέρμπι είχε αποτυχίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Με διπλό στην ΑΕΚ θα δείξει από τον Οκτώβρη ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα.
• Αν ήταν πάντως ο Χιμένεθ, θα ήταν καλύτερα για την ΑΕΚ, παρά με τον Κωστένογλου. Τι εστί Κωστένογλου, την αποτέλειωσε πέρσι τη Λάρισα, τους βαπτίζουν βοηθούς προπονητές σε μεγάλες ομάδες και μετά πάνε αλλού να βρουν μεροκάματο ως πρώτοι προπονητές, τα ίδια και με τον Μπάντοβιτς. Πήγες έξω να δεις πώς δουλεύουν καλοί ξένοι προπονητές, επιμορφώθηκες, το έψαξες;
• Οι παίκτες της ΑΕΚ μην ξεχνάμε ότι είχαν μάθει ότι θα έφευγε ο Χιμένεθ, όμως με τη συμπεριφορά τους στον αγώνα με τον Πανιώνιο έδειξαν ότι δεν ήθελαν Κωστένογλου, ήθελαν Χιμένεθ. Αλλά ήταν μεγάλο το συμβόλαιό του για να το αντέξει η ΑΕΚ, κι είχαν πέσει πάνω του κάποιοι δημοσιογράφοι να προσφέρουν υπηρεσίες στη διοίκηση της ΑΕΚ και να μπορέσει πιο εύκολα τον διώξει…
• Σε ό,τι αφορά τον Εστογιανόφ, δεν είναι μεγάλος σε ηλικία, αλλά θέλω να ξέρω αν θα είναι υγιής ή θα βγάλει τραυματισμούς ξανά. Αν είναι υγιής, μου αρέσει, είναι γρήγορος και ντριμπλέρ, φαντεζί παίκτης, μπουκαδόρος. Εγώ βέβαια θέλω μορφές στον Ολυμπιακό όπως ο Μιραλάς, όπως ο Ιμπαγάσα, όπως ο Τοροσίδης, έχω πει ότι ο Τοροσίδης είναι καλύτερος από τον Ράμος της Ρεάλ! Μέσα σε λίγες μέρες έσβησε τον Αρσάβιν της Άρσεναλ και τον Βιερίνια, και όχι μόνο τους έσβησε αλλά έκανε και κάτι κούρσες, κάτι ανεβάσματα εκπληκτικά. Όμως υπάρχει οικονομική κρίση και καταλαβαίνω ότι μετράει το κόστος, οπότε δεν θα με χάλαγε Εστογιανόφ υγιής.
• Θετικός είμαι επίσης παρά την ηλικία τους στην ανανέωση των συμβολαίων Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Μοντέστο. Ξέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα, ξέρουν τον Ολυμπιακό, έχουν μπολιαστεί μαζί του, τους γουστάρει η εξέδρα, είναι καλοί παίκτες, γιατί όχι. Μεγαλώνουν ηλικιακά αλλά παραμένουν χρήσιμοι. Και πού να πάει ο Ολυμπιακός να τους αντικαταστήσει, αφού το σκάουτινγκ έχει δείξει μεγάλες αδυναμίες στο να βρει κελεπούρια νέα σε ηλικία. Θα χρειαστούν πολλά λεφτά για να πάρεις Μέλμπεργκ σε καλή ηλικία, Ιμπαγάσα σε καλή ηλικία, οπότε ας κρατήσουμε αυτούς έστω κι αν είναι ξεζουμισμένοι.
• Ο Μαρινάκης άλλωστε το πρωτάθλημα πρώτα απ’ όλα θέλει, να παίρνει τη δόξα, να παίρνει και τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός, θέλει λοιπόν ένα κορμό για το πρωτάθλημα, να πάρει το φετινό, να πάρει και το επόμενο, αφού οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού είναι νεκροί, να έχει με το καλημέρα 3 πρωταθλήματα σερί.
• Είναι νωρίς όμως ακόμα για ανανέωση συμβολαίων, δεν νομίζω ότι θα είναι έξυπνη κίνηση αν γίνει τώρα, ας περιμένουν λίγο να σκιστούν αυτοί οι παίκτες στα επόμενα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, να πάει κοντά Δεκέμβρη και μετά τους ανανεώνουν, μην βολευτούν από τώρα και κάτσουν πάνω στα νέα τους συμβόλαια. Καλό θα είναι να τους έχουμε στην τσίτα να πασχίσουν περισσότερο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει κριθεί ακόμα, θα επαναλάβω ότι υπάρχει έδαφος για θεαματική ανατροπή.
• Δεν μπορώ να χωνέψω να έχει ο ΑΠΟΕΛ 4 βαθμούς και ο Ολυμπιακός μηδέν. Να νικάει ο ΑΠΟΕΛ τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στην έδρα του που είναι πλούσια ομάδα η Ζενίτ, να παίρνει ισοπαλία εκτός έδρας από τη Σαχτάρ, και ο Ολυμπιακός να μην σταυρώνει πόντο σε έναν όμιλο με καλές ομάδες μεν, οι οποίες όμως είναι σε κακή κατάσταση αυτήν την εποχή, στα πρωταθλήματά τους πελαγοδρομούν και οι προπονητές τους αποδοκιμάζονται.
• Εγώ θέλω και τη διάκριση στην Ευρώπη, πρέπει να κερδίσει ο Ολυμπιακός εδώ τη Ντόρτμουντ, πρέπει να κερδίσει ο Ολυμπιακός εδώ την Άρσεναλ, και να ψάξει ένα μεγάλο διπλό είτε στη Γερμανία, είτε στη Γαλλία. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Τουλάχιστον την 3η θέση να την πάρει, αλλά και η πρόκριση δεν έχει κριθεί.
• Και κάτι ακόμα. Ο Αλέφαντος κάνει κριτική, λέει όσα δεν του αρέσουν έξω από τα δόντια, αλλά είμαι ειλικρινής και έντιμος. Ένα μπράβο λοιπόν θέλω να πω στον προπονητή του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε για την εικόνα της ομάδας στα 2 τελευταία ματς. Ανεξάρτητα από κάποιες επιλογές σε 1-2 παίκτες για τους οποίους έχω διαφορετική άποψη, η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ καλή, μου άρεσε, μοντέρνο ποδόσφαιρο, γρήγορο ποδόσφαιρο, πιεστικό ποδόσφαιρο. Έτσι θέλω τον Ολυμπιακό.
Πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: