Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Παράταση στην αγωνία από Σούπερ Λίγκα!!

Για –τουλάχιστον– μία ακόμη εβδομάδα θα παραμείνει ανοιχτό το θέμα της αντικατάστασης του Ολυμπιακού Β. και της Καβάλας. Γράφει ο Θάνος Μπλούνας.
Παράταση στην αγωνία από Σούπερ Λίγκα
Το προγραμματισμένο για σήμερα Δ. Σ. της Σούπερ Λίγκας μετατέθηκε για την επόμενη Τρίτη, αφού «η Super League δεν δύναται να λάβει οποιαδήποτε απόφαση αναφορικά με εγγραφή νέων μελών στον Συνεταιρισμό λόγω πολυάριθμων εκκρεμών υποθέσεων ενώπιον των δικαιοδοτικών επιτροπών της Football League και της ΕΠΟ». Τις δύο θέσεις διεκδικούν ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δρ. από τη μια πλευρά, η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός από την άλλη.
Η κατάσταση με τις εκκρεμοδικίες περιπλέχθηκε ακόμη περισσότερο. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, η οποία απάλλαξε τον ΟΦΗ, τον πρόεδρό του Ν. Μαχλά και τον Ηρ. Νύκταρη από την κατηγορία της δωροδοκίας στον περυσινό αγώνα με την Ηλιούπολη. Στην έφεση, ο κ. Ανδρέας Φάκος υποστηρίζει ότι, αφού το παιχνίδι θεωρείται με απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Φούτμπολ Λιγκ χειραγωγημένο και έχει γίνει αποδεκτό ότι η Ηλιούπολη δωροδοκήθηκε, υπάρχει υπαίτιος ενεργητικής δωροδοκίας που πρέπει να βρεθεί. Επίσης, ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Μ. Αντωνακάκης άσκησε έφεση κατά της απόφασης που αθώωσε τον Θρασύβουλο για τον περυσινό αγώνα με την Ηλιούπολη. Σε εκκρεμότητα είναι και η υπόθεση του Αστέρα Τρ., ο οποίος την περασμένη Παρασκευή τιμωρήθηκε με υποβιβασμό λόγω απόπειρας δωροδοκίας στους περυσινούς αγώνες με την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Β. Η ομάδα της Τρίπολης άσκησε έφεση.
Χθες επρόκειτο να απολογηθεί στην πειθαρχική επιτροπή της Φούτμπολ Λιγκ ο Λεβαδειακός και ο πρόεδρός του Γ. Κομπότης, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες δωροδοκίας και στοιχήματος για τον περυσινό αγώνα με την Ηλιούπολη. Η υπόθεση θα εκδικαστεί την Πέμπτη. Το ίδιο θα συμβεί και με τις υποθέσεις του Αγροτικού Αστέρα για τους δύο αγώνες με την Καβάλα το 2009 και με την υπόθεση της Ρόδου για τον περυσινό αγώνα με την Ηλιούπολη, οι οποίες άρχισαν χθες αλλά δεν ολοκληρώθηκαν.
Για την υπόθεση των «στημένων αγώνων», χθες, συζητήθηκαν οι υποθέσεις των ποδοσφαιριστών της Ηλιούπολης Θάνου και Ηλιόπουλου για τον περυσινό αγώνα με τον Λεβαδειακό, του Ιωνικού για τον περυσινό αγώνα με την Ηλιούπολη, η υπόθεση του αγώνα Αετού Σκύδρας – Δόξας Κρανούλας και του Ιωνικού για το περσινό παιχνίδι με την Ηλιούπολη. Μοναδικός μάρτυρας που έδωσε το «παρών» ήταν ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος για τον αγώνα Ηλιούπολης – Λεβαδειακού είπε: «Το πιο στημένο παιχνίδι στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν ήθελε κάποιος να κάνει μάθημα στο πανεπιστήμιο για τα στημένα παιχνίδια, αυτό το ματς θα ήταν πρότυπο». Σε κάποιο σημείο υπήρξε έντονη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Αγροτικού Αστέρα, Κ. Ριαβόγλου.
Μέσα σε αυτό το κλίμα έγινε χθες η κλήρωση της Φούτμπολ Λιγκ, που ενδέχεται να αρχίσει στις 16/10. Η 1η αγωνιστική: Παναχαϊκή - Πλατανιάς, Βέροια - Βύζας Μεγάρων, Πανθρακικός - Καλλονή, Πιερικός - Ομάδα Β΄, Καλλιθέα - Διαγόρας, Ομάδα Α΄ - Ηρακλής Ψαχνών, Θρασύβουλος - Αναγέννηση Γιαννιτσών ή ΑΕ Ποντίων, Εθνικός Αστέρας - Φωκικός, Αγροτικός Αστέρας - Αναγέννηση Επανομής.
- Η ΕΕΑ έδωσε πιστοποιητικά συμμετοχής σε Λάρισα, Διαγόρα, Ηλυσιακό και στις ΚΑΕ Καβάλα, ΠΑΟΚ, Μαρούσι, Δράμα, Πανιώνιο.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: