Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

«Έπαθα σοκ με την κατάσταση στην Ελλάδα»

Συνέντευξη στην ΟΥΕΦΑ παραχώρησε ο Άγγελος Χαριστέας με αφορμή την επιστροφή του στην Εθνική για το κρίσιμο ματς με την Κροατία. Ο επιθετικός του Παιναιτωλικού μίλησε για το συγκεκριμένο ματς, για τον Φερνάντο Σάντος και το ρόστερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ενώ ανέφερε πως έπαθε σοκ με την κατάσταση στην Ελλάδα και την ψυχολογία των πολιτών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
«Έπαθα σοκ με την κατάσταση στην Ελλάδα»
Αναλυτικά:
 
Βρίσκεσαι πίσω στην αποστολή της Ελλάδας μετά το Μουντιάλ. Πως νιώθεις;
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Πιστεύω ότι αναγνωρίστηκε η καλή σεζόν που κάνω και είμαι πραγματικά περήφανος και ανυπόμονος να βοηθήσω την ομάδα σε αυτά τα σημαντικά παιχνίδια. Όλα ήταν καλά με τον τεχνικό της ομάδας και είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψω καλά μαζί του.
Βλέποντας την Εθνική ομάδα υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος, ποιες πιστεύεις ότι είναι οι διαφορές με την προηγούμενη ομάδα;
Η ομάδα είναι αήττητη με τον Σάντος και η αμυντική γραμμή της είναι κορυφαίας ποιότητας. Ο Σάντος βλέπει πάντα τους παίκτες που πηγαίνουν καλά στα πρωταθλήματά τους και δεν φοβάται να αλλάξει την αποστολή και να δώσει ευκαιρίες σε νέους παίκτες ή σαν εμένα την ευκαιρία που ζητούν. Βλέπει τους παίκτες στις ομάδες τους και την βελτίωσή τους και αν πιστεύει ότι βρίσκονται σε φόρμα θα τους καλέσει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δίνει κίνητρο σε αρκετούς ποδοσφαιριστές.
Ποια θα είναι η νοοτροπία της ομάδας στο παιχνίδι με την Κροατία;
Έχω παίξει πάρα πολλά σημαντικά παιχνίδια με την Εθνική στο παρελθόν. Τα πλέι-οφ απέναντι στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια όταν και πήραμε την πρόκριση στο Μουντιάλ, τη νίκη εκτός έδρας απέναντι στην Τουρκία το 2007 που μας πήγε στο τελευταίο Euro, και φυσικά όλα τα παιχνίδια για το Euro 2004. Υπάρχουν ξεχωριστοί τρόποι για να κερδίσεις αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να είσαι υπομονετικός και να μην αγχώνεσαι με το να σκοράρεις γρήγορα, την ώρα που πρέπει να έχεις μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα.
Ποια είναι η γνώμη σου για την Κροατία;
Είναι μία πολύ σκληρή αντίπαλος, γιατί αποτελείται από παίκτες- τεχνίτες και δυνατούς στην φυσική κατάσταση. Παρόλα αυτά, εμείς είμαστε καλοί στο γήπεδό μας και το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, ότι έχουμε τις προσωπικότητες και το μέταλλο να καταφέρουμε να διώξουμε την πίεση.
Επέστρεψες στην πατρίδα σου για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια για τον Παναιτωλικό. Η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές…
Δεν μπορώ να σας περιγράψω το σοκ που έπαθα μόλις έζησα αυτή την κατάσταση από κοντά. Ήμουν εκτός Ελλάδας τα τελευταία δέκα χρόνια και μπορώ να δω τα πρόσωπα των ανθρώπων να είναι διαφορετικά. Βλέπεις το άγχος σχετικά με το μέλλον στα μάτια τους. Δεν ξέρω πως θα αλλάξει αυτή η κατάσταση, αλλά ελπίζω να αλλάξει γιατί η αυτοπεποίθηση των ανθρώπων είναι πολύ χαμηλή. Ελπίζω να δώσουμε χαρά την Παρασκευή στον κόσμο με τη νίκη μας. Είναι σημαντικό ακόμα και για μία νύχτα να υπάρχει χαρά στους Έλληνας και να ξεχάσουν τα πραγματικά προβλήματα. Το ποδόσφαιρο έχει αυτή την δύναμη. Θα είναι σπουδαίο για αυτούς και αρκετά ευχάριστο για εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: