Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

"Αν καταφέρουμε και κυβερνήσουμε θ' αλλάξει η ΕΡΤ!"

Επίθεση κατά του  Υπουργού Επικρατείας, Ηλία Μόσχαλου σχετικά με την συμφωνία που έκανε η ΕΡΤ με την εταιρία παραγωγής του Champions League εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου.
"Αν καταφέρουμε και κυβερνήσουμε θ' αλλάξει η ΕΡΤ!"
«Είναι τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ. Οι προσφορές όλων των άλλων καναλιών ήταν κάτω των 6 εκατομμύρια ευρώ. Σίγουρα υπάρχει ηθικό ζήτημα», τόνισε  για αυτή την απόφαση της ΕΡΤ στον "Sentra 103.3".
«Δεν ελπίζω τίποτα από τον κ. Μόσιαλο, όσον αφορά τις απαντήσεις που θα δώσει στην Βουλή. Περιμένω από την δικαιοσύνη να επέμβει. Κλείνει την ΕΤ-1 για ένα εκατομμύριο ευρώ. Χίλιοι άνθρωποι θα χάσουν την δουλειά τους. Απαξιώνετε κρατική περιουσία», σχολίασε.
«Υπάρχει και καταπάτηση των συχνοτήτων μας στις παραμεθόριες περιοχές. Η ΕΡΤ έπρεπε να παίζει αναπτυξιακό ρόλο. Δεν το ξέρει πολύς κόσμος, αλλά η ΕΡΤ μπορούσε να μεταδίδει δωρεάν πέντε δορυφορικά κανάλια. Αν καταφέρουμε και κυβερνήσουμε θ' αλλάξει η ΕΡΤ», τόνισε για την ΕΡΤ και τον τρόπο λειτουργίας της.
Όσον αφορά το πακέτο του Champions League που «έκλεισε» η ΕΡΤ, επεσήμανε: «Απ' ότι μαθαίνω από τους ειδικούς έχει πέσει η ελκυστικότητα του προϊόντος. Πραγματικά οι δικαιολογίες είναι για γέλια. Φοβάμαι ότι με τέτοια πράγματα που κάνουν και λένε ότι θα μας πάρουν με τις πέτρες. Λένε ότι κλείσανε την συμφωνία, όπως με τον προηγούμενο διαγωνισμό. Όμως το 2007 υπήρχε μία οικονομική ευμάρεια».
«Η συμφωνία της Team με την Ουέφα προβλέπει να υπάρχουν αγώνες σε ανοικτά κανάλια. Αν δεν το έπαιρνε η ΕΡΤ θα το έπαιρνε κάποιο ανοικτό κανάλι. Τα 6 εκατομμύρια είναι λογική τιμή. Και πάνε και σκορπίζουν 20 εκατομμύρια για 17 αγώνες τον χρόνο. Υπάρχει μία δίκαιη οργή στον κόσμο για τα ζόρια που τραβάει», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: