Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Η απόλυτη ισοπαλία

Το πιο καθοριστικό ματς δίνει η Ελλάδα το βράδυ της Παρασκευής απέναντι στην Κροατία για τα προκριματικά του EURO 2012
Οι δύο χώρες έχουν αναμετρηθεί συνολικά πέντε φορές στην ιστορία τους και η πίτα είναι κομμένη στη μέση. Από μία νίκη έχει κάθε ομάδα, ενώ τρεις φορές έχουν αναδειχθεί ισόπαλες και μάλιστα τα τέρματα είναι 6-6. Η πρώτη συνάντηση έγινε το 1996 στο Ζάγκρεμπ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με τον Νικολαϊδη, αλλά ο Σούκερ στέρησε τη χαρά μιας μεγάλης νίκης της Εθνικής μας. Στη ρεβάνς στο Καυταντζόγλειο ο Σούκερ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και μαζί την πρόκριση στο Μουντιάλ της Γαλλίας, όπου η Κροατία τερμάτισε στην τρίτη θέση πραγματοποιώντας μια εκπληκτική πορεία.

Η επόμενη συνάντηση ήταν το 1999 στο ΟΑΚΑ και είχε φιλικό χαρακτήρα. Ο Σούκερ έκανε και πάλι τη δουλειά του, αλλά ο Γιαννακόπουλος με δύο γκολ και ο Νικολαΐδης έδωσαν την πρώτη νίκη της Ελλάδας απέναντι στην Κροατία.

Οι δύο χώρες ανανέωσαν το ραντεβού τους δύο χρόνια αργότερα με μία ακόμα φιλική αναμέτρηση αυτή τη φορά στο Βαραζντίν. Ο Αλεξανδρής με δύο γκολ λίγο έλειψε να δώσει στην Εθνική τη νίκη, αλλά στο 90΄ ο Ράπαιτς διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Χρειάστηκε να περάσουν εννέα χρόνια για να διασταυρώσουν οι δύο ομάδες ξανά τα ξίφη τους στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του EURO 2012. Συγκεκριμένα τον περυσινό Σεπτέμβρη η Ελλάδα πήρε «λευκή» ισοπαλία μέσα στο Ζάγκρεμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: