Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Οι αριθμοί παίζουν μπάλα!!

Χέρι-χέρι συνεχίζουν οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ και οδηγούν την κούρσα στην Πρέμιερ, με την Τσέλσι να περνά σαν σίφουνας από το "Ρίμποκ" και να κρατά επαφή με την κορυφή.
Οι αριθμοί παίζουν μπάλα
Λίβερπουλ και Τότεναμ οι νικήτριες στα ντέρμπι της αγωνιστικής και το england365.gr σας παρουσιάζει τα στατιστικά των αγώνων του Σαββατοκύριακου.
Τότεναμ-Άρσεναλ 2-1
-Στην 15η θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η Άρσεναλ, με μόλις 2 πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Η τελευταία φορά που οι «κανονιέρηδες» βρέθηκαν σε χειρότερη θέση, μετά από 7 αγώνες, ήταν στις 18 Σεπτεμβρίου 1994 (17η θέση στη βαθμολογία).
-Οι «κανονιέρηδες» πραγματοποιούν μέχρι στιγμής το χειρότερο ξεκίνημα τους από την στιγμή που δημιουργήθηκε η Πρέμιερ. Οι 7 βαθμοί που έχουν μαζέψει μέχρι στιγμής συγκρίνονται μόνο με τους 8 που είχαν συγκεντρώσει τη σεζόν 1994-1995. Εκείνη την περίοδο τερμάτισαν στη 12η θέση.
-Καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να τερματίσει μέσα στην πρώτη τετράδα όταν στους πρώτους 7 αγώνες έχει μαζέψει λιγότερους από 8 βαθμούς.
-Εκπληκτικά ήταν τα ποσοστά του Άαρον Ράμσεϊ, ο οποίος εκτός από το γκολ πάσαρε 70 φορές, με ποσοστά επιτυχίας 83%.
-Η Τότεναμ έχει πάρει τον αέρα της Άρσεναλ στα τελευταία 4 παιχνίδια, με τους «πετεινούς» να έχουν μαζέψει 10 βαθμούς, νέο ρεκόρ μετά το 1974!
-Η Άρσεναλ παραμένει χωρίς νίκη στα 8 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια για την Πρέμιερ. Αυτό είναι το χειρότερο σερί τους, από το 1992.
-Τα 5 από τα τελευταία 9 γκολ της Τότεναμ επί της Άρσεναλ προήλθαν με σουτ έξω από την περιοχή.
-Ο Ράφαελ Φαν ντε Φάαρτ έγινε ο πρώτος σκόρερ για την Τότεναμ στα παιχνίδια με την Άρσεναλ, στην Πρέμιερ, έχοντας σκοράρει 4 γκολ στα ντέρμπι του Β. Λονδίνου.
Έβερτον – Λίβερπουλ 0-2
-Τα τελευταία 4 χρόνια, τα παιχνίδια στο «Γκούντισον Παρκ» ολοκληρώνονται με το ίδιο σκορ.
-Ούτε λίγο, ούτε πολύ 11 ώρες και 21 λεπτά χρειάστηκε να περάσουν για να σκοράρει στο πρωτάθλημα ο Άντι Κάρολ!
-Το πέναλτι που έχασε ο Ντιρκ Κάουτ ήταν το πρώτο εδώ και 10 χρόνια σε ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ. Ο τελευταίος ήταν ο Ρόμπι Φάουλερ, τον Απρίλιο του 2001.
-Δείτε εδώ το αφιέρωμα του england365.gr για τα χαμένα πέναλτι στο ντέρμπι της πόλης.
-Ο Τιμ Χάουαρντ μετρά 4 αποκρούσεις στα τελευταία 7 πέναλτι, στο πρωτάθλημα.
-Εκτός από τις 20 κάρτες στα παιχνίδια των 2 ομάδων στην Πρέμιερ, αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι οι 11 έχουν βγει στους τελευταίους 14 αγώνες.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νόριτς 2-0
-Αυτή ήταν η 19η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη για τη Γιουνάιτεντ, η οποία έσπασε το σερί της σεζόν 1904-1905!
-Οι αριθμοί –μερικές φορές- δείχνουν …διαβολικοί. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μετρούν 19 συνεχόμενες νίκες, έχουν 19 βαθμούς στο πρωτάθλημα και έχουν +19 γκολ διαφορά. (24 ενεργητικό, 5 παθητικό).
-Μετά από 553 λεπτά στο πρωτάθλημα έκανε το πρώτο του φάουλ ο Φιλ Τζόουνς.
-Ο Ντάνι Γούλμπεκ μετρά, ήδη, 5 γκολ σε 8 αγώνες με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, την ώρα που την περυσινή σεζόν είχε 6 γκολ σε 28 ματς με τη φανέλα της Σάντερλαντ.
Μπλάκμπερν – Μάντσεστερ Σίτι 0-4
-Συνεχώς …σερβίρει ο Σαμίρ Νασρί, με 5 ασίστ σε ισαρίθμους αγώνες με τη φανέλα της Σίτι, στο πρωτάθλημα, ενώ τόσες είχε δώσει στις τελευταίες του 73 εμφανίσεις με την Άρσεναλ!
-Η Σίτι μετρά 25 βαθμούς στα τελευταία 9 παιχνίδια πρωταθλήματος!
Μπόλτον-Τσέλσι 1-5
-Το χατ-τρικ του Φρανκ Λάμπαρντ είναι το 3ο που πετυχαίνει παίκτης της Τσέλσι, σε εκτός έδρας αγώνα. Τα άλλα δύο έγιναν από τους Τζιανλούκα Βιάλι και Τόρε Άντρε Φλο.
-Τα 4 γκολ που πέτυχε στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα η Τσέλσι είναι νέο ρεκόρ στην Πρέμιερ.
-Πλέον, η Μπόλτον μετρά 11 ήττες στα τελευταία 12 παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.
-Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη ήττα στην έδρα της για την Μπόλτον, το οποίο αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ, όχι μόνο στην Πρέμιερ, αλλά και γενικά στην κορυφαία κατηγορία.
-Αυτή ήταν η 8η εντός έδρας ήττα της Μπόλτον από την Τσέλσι. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει χάσει περισσότερες φορές στην έδρα της από την ίδια ομάδα, σε όλη την ιστορία της Πρέμιερ.
Σουόνσι – Στόουκ 2-0
-Η Σουόνσι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Πρέμιερ που καταφέρνει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, στα πρώτα 4 εντός έδρας ματς.

Φούλαμ-ΚΠΡ 6-0
-Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν τη μεγαλύτερή τους νίκη στην Πρέμιερ (6-0 vs Νόριτς, 2005).
-Αυτό ήταν το πρώτο χατ-τρικ του Άντι Τζόνσον, ενώ είναι και ο πρώτος παίκτης της Φούλαμ που το καταφέρνει.
-Τα 3 γκολ που πέτυχε σε 38 λεπτά η Φούλαμ αποτελεί νέο ρεκόρ για την ομάδα του Γιολ, αφού ποτέ άλλοτε στην Πρέμιερ δεν είχε καταφέρει να σκοράρει τόσα γκολ σε μικρότερο χρονικό διάστημα.
Άστον Βίλα – Γουίγκαν 2-0
-Από την έναρξη της σεζόν 2009-2010, μόνο ο Γουέιν Ρούνεϊ (46) έχει σκοράρει περισσότερα γκολ από τον Ντάρεν Μπεντ (43), με τον επιθετικό της Βίλα να συνεχίζει να σκοράρει και τη φετινή σεζόν.
Σάντερλαντ – Γουέστ Μπρομ 2-2
-Συνεχίζεται η παράδοση που θέλει τη Σάντερλαντ να μην κερδίζει ποτέ στην Πρέμιερ, όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2 γκολ.
Γουλβς – Νιούκαστλ 1-2
-Έχει ξεχάσει να χάνει η Νιούκαστλ, η οποία μετρά 10 αγώνες πρωταθλήματος αήττητη, κάτι που έχει να συμβεί από το 1997.
Συνολικά:
-Ακριβώς τα μισά πέναλτι που έχουν καταλογιστεί μέχρι στιγμής έχουν μετατραπεί σε γκολ (11/22).
-Στην 7η αγωνιστική σημειώθηκαν τα 2 πιο γρήγορα γκολ της σεζόν, μέχρι στιγμής, με το τέρμα του Τζόνσον στα 89 δευτερόλεπτα να κατέχει την πρώτη θέση.
Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: