Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Τα επτά κακά της μοίρας του...!!

Στον ΠΑΟΚ είναι δεδομένο πως έχουν όραμα για δημιουργία μιας ομάδας βγαλμένης από τα... παλιά, όμως, δεδομένες είναι και οι δυσκολίες για να γίνει κάτι τέτοιο.

Τα επτά κακά της μοίρας του...
Γράφει ο Νίκος Δραγόλιας...
Να ζήσουμε να το θυμόμαστε... Ίσως αυτή η έκφραση να ταιριάζει γάντι στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το ευρωπαϊκό, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ. Το συγκεκριμένο άθλημα συνεχώς απαξιώνεται, βρίσκεται... διασωληνωμένο και η άποψη που εξέφρασε ο Μπάνε Πρέλεβιτς στο δ.σ. του ΕΣΑΚΕ την προηγούμενη εβδομάδα, ότι δηλαδή... "έτσι όπως πάνε τα πράγματα, το μπάσκετ θα πεθάνει", μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.
Η νυν διοίκηση της ομάδας είναι δεδομένο πως έχει όραμα για έναν μεγάλο ΠΑΟΚ, όμως, το θέμα είναι αν υπάρχουν όλες οι συνθήκες για να γίνει αυτό πράξη. Και αυτές οι συνθήκες εξαρτώνται από την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στο άθλημα και η οποία σίγουρα δεν είναι η δυνατή καλύτερη.
Όραμα για ένα μεγάλο ΠΑΟΚ
Ακόμη κι αν πριν λίγες μέρες η Ευρωλίγκα προχώρησε στην κατάργηση της τρίτης ελληνικής ομάδας, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ναι μεν στεναχωρήθηκαν, όμως, η άποψη που εκφραζόταν στους κόλπους ΚΑΕ ήταν αισιόδοξη για το μέλλον.
"Μπορεί φέτος να μην μπορούμε να πάμε στον τελικό του πρωταθλήματος για να βγούμε στην Ευρωλίγκα, του χρόνου όμως θα δούμε τι θα γίνει...", ήταν το μότο τους. Αυτό το "θα δούμε" ουσιαστικά μαρτυρά πως στον ΠΑΟΚ έχουν το μυαλό τους μια ομάδα που θα γιγαντωθεί, σε σημείο να "χτυπάει" τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και μαρτυρά τις μεγάλες φιλοδοξίες που έχουν στον σύλλογο.
Θέλει η ΚΑΕ, αλλά...
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο πρώτος που ενστερνίζεται αυτή την άποψη είναι ο πρόεδρος της ΚΑΕ, ο οποίος δείχνει πως έχει στο μυαλό του να ζήσει κάποιες μεγάλες στιγμές με την ομάδα, την οποία υπηρέτησε άξια ως αθλητής.
Βέβαια το θέμα είναι αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να θυμίσει ξανά εκείνη την ομάδα, που κράτησε συσπειρωμένους τους φίλους της ομάδας, όταν το ποδόσφαιρο ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Κάτι φυσικά που δεν είναι εύκολο Όσο κι αν στον ΠΑΟΚ προσπαθούν, όσο κι αν έχουν καλή θέληση, υπάρχουν κάποια κάποια γεγονότα που οι "ασπρόμαυροι" θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουν.
Εξηγούμαστε:
1) Η απόφαση της Ευρωλίγκας για το "κόψιμο" της τρίτης ελληνικής ομάδας: Χρειάστηκε να φτάσουμε στον Οκτώβριο, ώστε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να πάρουν την απόφαση για μια ουσιαστικά κλειστή λίγκα. Απαξιώνοντας στην ουσία όσες ομάδες είχαν προσδοκίες να συμμετάσχουν στην Ευρωλίγκα τη νέα σεζόν, όπως είναι ο ΠΑΟΚ, η διοργανώτρια πήρε μια απόφαση που ουσιαστικά απαξιώνει το άθλημα.
Και δεν μιλάμε μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ομάδες από άλλες χώρες που ίσως καθόριζαν αλλιώς το μπάτζετ τους εάν υπήρχε αυτή η απόφαση πολύ νωρίτερα. Ομάδες που δημιούργησαν ένα "βαρύ" προϋπολογισμό, έχοντας κατά νου να είναι στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν, έμειναν... σύξυλες από αυτή την απόφαση, η οποία τους αφαιρεί το δικαίωμα να έχουν κάποιο κίνητρο την τρέχουσα σεζόν.
2) Το ενδιαφέρον του κόσμου για το μπάσκετ: Αποτέλεσμα της παραπάνω απόφασης είναι πολύς κόσμος να μην ενδιαφέρεται φέτος για το τι τελικά θα γίνει στο πρωτάθλημα. Ενδεχόμενη μάχη του ΠΑΟΚ για την τρίτη θέση του πρωταθλήματος ίσως αφήνει παγερά αδιάφορους τους φίλους του, καθώς αυτή δεν θα οδηγήσει κάπου.
Φυσικά, στον ΠΑΟΚ ούτε που θέλουν να το σκέφτονται αυτό, μιας και κάθε ευρώ είναι πολύτιμο και θέλουν σε κάθε ματς να βλέπουν ένα "Παλατάκι" που να σφύζει από ζωή και ως εκ τούτου να έχει η ομάδα κέρδος από τα εισιτήρια, αφού στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποιος στην ομάδα ώστε να βάζει τα... τρελά λεφτά.
3) Η αντιμετώπιση της πολιτείας σε σχέση με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: Όταν ο ΠΑΟΚ έχει κατά νου κάποια στιγμή να χωθεί στο συγκεκριμένο δίδυμο και βλέπει οι δύο "μεγάλοι" να "σπάνε" την κεντρική διαχείριση (όπως τόνισε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, 19/10), αλλά και να παίρνουν περισσότερα έσοδα από τον ΟΠΑΠ, ο οποίος συν τοις άλλοις τους έδωσε και κρατική διαφήμιση στη φανέλα, γίνεται αντιληπτό πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει τις προϋποθέσεις ακόμη να τους κοιτάξει στα μάτια.
Και όσο η αντιμετώπιση που υπάρχει στον "Δικέφαλο" δεν είναι ανάλογη του ονόματός του, τόσο οι "ασπρόμαυροι" θα ασχολούνται με έσοδα, που θα είναι... ψίχουλα μπροστά σε αυτά των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, των οποίων η ιστορία είναι σεβαστή, όμως, σίγουρα δεν θα πρέπει να έχουν τόσο πολύ μεγάλο μερίδιο της... πίτας.
4) Η κόντρα με τον Βασίλη Οικονομίδη: Το θέμα αυτό κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ και είναι γεγονός πως μάλλον καμία πλευρά δεν βγαίνει ωφελημένη από αυτή την σύγκρουση. Ούτε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, που τα... ακούει από τους φίλους της ομάδας, από την οποία προέρχεται και ο ίδιος και δεν θα πρέπει να το ξεχνά αυτό, ούτε και ο "Δικέφαλος".
Όσον αφορά στους "ασπρόμαυρους", είδαν αμέσως τις... επιπτώσεις, μιας και όπως παραδέχτηκαν στην συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (19/10) οι Πρέλεβιτς και Γαλατσόπουλος, η αντιμετώπιση που είχε ο ΠΑΟΚ από την ΟΠΑΠ μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, ήταν πολύ διαφορετική.
Και όλα αυτά την ώρα που στον κρατικό οργανισμό πριν τις συγκεκριμένες δηλώσεις φέρονταν να είναι ευχαριστημένοι από το "PAOK WΕΒ TV" και σκέφτονταν το ενδεχόμενο συνεργασίας σε ιντερνετικό επίπεδο.
5) Το άρθρο 99: Η έλλειψη εσόδων αυτή τη σεζόν ειδικά είναι τεράστιο πλήγμα για τον σύλλογο. Και αυτό γιατί η ομάδα έχει υπαχθεί στη συγκεκριμένη ρύθμιση, που δεν είναι... παίξε γέλασε. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του για να καλύψει παλιές οικονομικές... αμαρτίες, έτσι ώστε να συνεχίζει να υφίσταται η ΚΑΕ.
6) Η οικονομική κρίση που επηρεάζει τα διαρκείας: Μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί περίπου 1.800 διαρκείας. Νούμερο που μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο από άλλες ελληνικές ομάδες, όμως, κακά τα ψέματα για τον ΠΑΟΚ του προέδρου Πρέλεβιτς, δεν θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ικανοποιητικό.
Βέβαια η νυν διοίκηση της ΚΑΕ έπεσε πάνω στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης, που επηρεάζει τον κόσμο στην αγορά των καρτών της τρέχουσας σεζόν. Ένα ζήτημα, στο οποίο η ΚΑΕ πόνταρε πολλά φέτος, καθώς κάθε ευρώ που εισρέει σε αυτή είναι σημαντικό. Όπως, άλλωστε, τονίζουν και στην ομάδα... "ο βασικός χρηματοδότης του ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του".
7) Η απόλυτη οικονομική συνέπεια στους νυν παίκτες: Ένα πράγμα στο οποίο είναι κάθετοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είναι πως οι παίκτες θα πρέπει να πληρώνονται στην ώρα τους. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια λόγω της ασυνέπειας στους παίκτες της ομάδας, ο "Δικέφαλος" είχε πολύ κακό όνομα στην πιάτσα των ατζέντηδων.
Έτσι, ανάμεσα σε όλες τις άλλες υποχρεώσεις της, η ΚΑΕ θα πρέπει να είναι απολύτως συνεπής στους νυν καλαθοσφαιριστές, ώστε να αλλάξει η κακή εικόνα που έχει δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια σε αυτό το θέμα. Βέβαια, για να γίνει αυτό θα πρέπει η ομάδα να έχει τα κατάλληλα έσοδα, τα οποία άμεσα εξαρτώνται από όλα τα προαναφερόμενα.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: