Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η επιτυχία θα είναι να παίξει ο Αποστολόπουλος!!

Η κατάκτηση των τριών βαθμών κόντρα στους Σάμροκ είναι μονόδρομος για τον ΠΑΟΚ. Τι αλήθεια θα συνιστούσε επιτυχία; Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.

Η επιτυχία θα είναι να παίξει ο Αποστολόπουλος
Δεν χρειάζεται να κάνουμε βαθυστόχαστες αναλύσεις για να αντιληφθούμε πόσο σημαντικό είναι για τον ΠΑΟΚ να κάνει το 2Χ3 επί των Σάμροκ Ρόβερς και με την ολοκλήρωση της τέταρτης αγωνιστικής στον α΄ όμιλο του Europa League να έχει φθάσει τους οκτώ βαθμούς. Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στις δύο μονομαχίες της Τότεναμ με την Ρουμπίν, με συγκομιδή έξι βαθμών στα ματς με τους Ιρλανδούς, ο ΠΑΟΚ θα κρατά την τύχη στα χέρια του.
Γι' αυτό και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα απόψε πέρα από τη νίκη. Το να την κατακτήσει, όμως, ο "Δικέφαλος" ως γεγονός δεν θα συνιστά από μόνο του επιτυχία. Θα ήταν προσβολή για τον Λάσλο Μπόλονι και τους παίκτες που διαχειρίζεται να τους πιστώσουμε ως επιτυχία την επικράτηση κόντρα στους Ρόβερς, ακόμη κι αν απόψε ο ΠΑΟΚ έχει σωρεία απουσιών. Μόνο για υποχρέωση του ΠΑΟΚ μπορούμε να μιλήσουμε. Υποχρέωση απέναντι στην ιστορία του, τον κόσμο του και το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει τα τελευταία τρία χρόνια να κερδίσει τους επίδοξους πρωταθλητές Ιρλανδίας.
Αυτό θα είναι κέρδος
Τι θα συνιστούσε, όμως, επιτυχία; Τι άραγε θα μπορούσε να αποτελέσει μη αναμενόμενο, για πολλούς, κέρδος από το αποψινό ματς; Προσπαθώντας να δώσω απάντηση στο παραπάνω ερώτημα κατέληξα σε δύο ονόματα: Αλέξανδρος Αποστολόπουλος και Στέλιος Κίτσιου (για τεχνικούς λόγους δεν μπόρεσα να βάλω το όνομά του στον τίτλο). Αν η εξέλιξη του αγώνα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, τουλάχιστον ένα από τα δύο παιδιά να πάρει χρόνο συμμετοχής. Να γευτεί την εμπειρία της συμμετοχής σε ευρωπαϊκό αγώνα και αυτό, όχι, απλά για να πάρει χαρά ένα νεαρό παιδί, αλλά επειδή ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη να αναδειχθούν νέα πρόσωπα μέσα από το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.
Ας με συγχωρέσουν οι υπόλοιποι παίκτες που θα βρεθούν απόψε στον πάγκο που δεν στέκομαι στην πιθανή δική τους συμμετοχή. Δεν το κάνω γιατί λίγο-πολύ γνωρίζουμε τι θα περιμένουμε. Σαφώς συμφωνώ ότι είναι σημαντικό να αγωνιστεί, για παράδειγμα, ο Ρομπέρ γιατί πρέπει να έχει αγωνιστικό ρυθμό, όμως από το Γάλλο ξέρουμε λίγο-πολύ τι μπορούμε να περιμένουμε και είναι ένας παίκτης εντός πλάνων Μπόλονι. Οι δύο πιτσιρικάδες, αντίθετα, ίσως δημιουργήσουν την προσδοκία ότι ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει επιπλέον λύσεις για τη συνέχεια των υποχρεώσεών του. και μάλιστα σε θέσεις που ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη. Ο Αποστολόπουλος ως φουλ μπακ και ο Κίτσιου ως αμυντικό χαφ.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν υποστηρίζω ότι σίγουρα οι δύο νεαροί θα ξεχωρίσουν και θα κάνουν την διαφορά. Αυτό που λέω είναι ότι αξίζει να τους δοκιμάσει ο ΠΑΟΚ, αν του βγει το ματς. Έχει πολλά να κερδίσει και τίποτα να χάσει.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: