Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Έργο Βαλβέρδε το «κούρεμα» της Ντόρτμουντ!!

Η «ερυθρόλευκη τρόικα» του Ερνέστο Βαλβέρδε «κούρεψε» τα χρέη της «άπειρης δημοσιονομικά» στο Τσάμπιονς Λιγκ Ντόρτμουντ και άφησε παράθυρο ελπίδας στον Ολυμπιακό για συνέχεια της ευρωπαϊκής του πορείας. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Έργο Βαλβέρδε το «κούρεμα» της Ντόρτμουντ
Με... Καγκελάριο τον «δικό της» γερμανοαναθρεμένο Χοσέ Χολέμπας, που άνοιξε τον χορό των γκολ και ετοιμάζεται να γίνει Έλληνας και με... αντικαγκελάριους τους Ράφικ Τζιμπούρ και Φρανσουά Μονεστό, η «ερυθρόλευκη τρόικα» του Ερνέστο Βαλβέρδε «κούρεψε» τα χρέη της «άπειρης δημοσιονομικά» στο Τσάμπιονς Λιγκ Ντόρτμουντ και άφησε παράθυρο ελπίδας στον Ολυμπιακό για συνέχεια της ευρωπαϊκής του πορείας.
Πορείας που μπορεί να αφορά το Europa League, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και το ενδεχόμενο πρόκρισης στους «16» τους Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς το διπλό της Αρσεναλ στη Μασσαλία ευνοεί την ομάδα του Πειραιά. Φυσικά και ένας ολόκληρος λαός ένιωσε χαρά και ανακούφιση και συντάχθηκε με τους φίλους των ερυθρολεύκων που τραγουδούσαν στο Καραϊσκάκη πως «έτσι... νικάνε αυτοί που σας χρωστάνε», αλλά εμείς οφείλουμε να προσεγγίσουμε το ματς καθαρά ποδοσφαιρικά.
Έτσι, αν και έχω κατακρίνει πολλές φορές τις επιλογές του Βαλβέρδε, οφείλω να αναγνωρίσω ότι το 3-1 επί της Ντόρτμουντ ήταν εκατό τοις εκατό αποτέλεσμα της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ δουλειάς. Ο Ισπανός διάβασε καλά το ματς και κατάφερε να εγκλωβίσει τον Γιούργκεν Κλοπ. Ήξερε ότι ο Γκέτσε ήταν κίνδυνος-θάνατος και χρησιμοποίησε από την πλευρά τους δύο ανασταλτικούς ποδοσφαιριστές για να τον απενεργοποιήσει.
Τους Χολέμπας και Μαρκάνο. Μόνο που επειδή γνώριζε ότι η Ντόρτμουντ έχει πολλά κενά στην άμυνα, έβαλε τον Μαρκάνο αριστερό μπακ και τον Χολέμπας αριστερό χαφ για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του επιθετικά. Το ίδιο έκανε και από δεξιά χρησιμοποιώντας τον Μιραλάς. Αποτέλεσμα που φάνηκε στα δύο πρώτα γκολ με τις σέντρες του Μαρκάνο και του Μιραλάς.
Επίσης, εξαιρετικά δουλεμένες ήταν όλες οι στημένες φάσεις για τους γηπεδούχους, που εκτός από το 3ο γκολ του Μοντεστό, θα μπορούσε να έχει άλλο ένα με τον Κορσικανό. Μοναδική παραφωνία του πρωταθλητή Ελλάδας ήταν η δεξιά πλευρά της άμυνας με τον Μοντεστό, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ρίσκαρε με την επιθετική νοοτροπία του, καθώς τον χώρο του κέντρου τον είχαν «κατακτήσει» οι Γερμανοί .
Μόλις όμως, ο Τζιμπούρ έκανε το 2-1 , ο Βαλβέρδε έβαλε την ομάδα του να παίξει στο β' μέρος δίνοντας χώρο στη Ντόρτμουντ, γεγονός που φανερώνει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίζει ματς, ακόμα κι αν δεν κάνει αυτός το παιχνίδι της πρωτοβουλίας. Στην πραγματικότητα όμως, είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς. Ο Αβραάμ, ο Χολέμπας κι ο Τζιμπούρ ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, ενώ κοντά σε απόδοση βρέθηκαν και ο Μέλμπεργκ, ο Ορμπάιθ και ο Μιραλάς. Γίνεται καλύτερος από ματς σε ματς ο Μακούν, ενώ σταθεροποιείται και ο Μαρκάνο.
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: