Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Έκανε τη Σύνοδο στον Πειραιά!!

Ο Θρύλος είναι εδώ! Σε αυτόν τον πρόωρο τελικό ευρωπαϊκής επιβίωσης φώναξε «παρών», δίνοντας την πρώτη μεγάλη παράσταση στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη φετινή σεζόν. Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.
Έκανε τη Σύνοδο στον Πειραιά
Και σε όλα αυτά η Ντόρτμουντ μπορεί να μην ήταν ολότελα θεατής, αλλά τελικώς αναγκάστηκε να παίξει αυτόν το... ρόλο!
Ο Ολυμπιακός άντεξε την κατά κύματα επίθεση των Γερμανών στο πρώτο ημίχρονο, όπου κάθε κατεβασιά τους μύριζε γκολ. Μέχρι που ήρθε κιόλας με μια υποδειγματική κόντρα επίθεση που κατέληξε στον killer Λεβαντόβσκι. Είχε, βέβαια, προηγηθεί η καρφωτή κεφαλιά του Χόλεμπας, που είχε κάνει τις εξέδρες να πάλλονται.
Η ασταθής ισορροπία του πρώτου ημιχρόνου με κάμποση δόση από rock ρυθμό που είχε το ματς διαφοροποιήθηκε πλήρως στο δεύτερο 45λεπτο, καθώς η μεσαία γραμμή των «ερυθρόλευκων» έκλεισε τους διαδρόμους στους Γερμανούς (στο μέτρο του δυνατού) και πήρε το ρυθμό του αγώνα με το μέρος της.
Το απίστευτης έμπνευσης αλλά και τεχνικής γκολ του Τζιμπούρ έδωσε αέρα νίκης, τον οποίο επισφράγισε η κεφαλιά του Μοντέστο. Ολα καλά και ο Ολυμπιακός ξαναμπήκε στο παιχνίδι της Ευρώπης, αφήνοντας την Ντόρτμουντ στο μαρασμό της τελευταίας θέσης.
Το χθεσινό ήταν το πρώτο πραγματικά καλό δείγμα γραφής του φετινού Ολυμπιακού. Ειδικά η μεστή και σοβαρή αντιμετώπιση του ματς στο β' ημίχρονο δείχνει ομάδα με ποιότητα και κάμποσα καντάρια πείρας.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: