Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Όταν ο "μικρός" ...μεγάλωσε!!

Ο Δημήτρης Σαραβάκος, σαν σήμερα το 1997, κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια κάνοντας μια μεγάλη πορεία στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όταν ο "μικρός" ...μεγάλωσε!
Ηταν 20 Οκτωβρίου, πριν από 14 χρόνια, όταν ο Δημήτρης Σαραβάκος πέρασε για τελευταία φορά ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο και έπαιξε τα τελευταία του 12 λεπτά. Ο «μικρός» μπήκε στο 78' στο ματς με τον Αθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και κατάφερε με την πράσινη φανέλα να τραντάξει το δοκάρι στο τελικό 4-1 υπέρ του τριφυλλιού.
Αυτή ήταν η τελευταία εμφάνιση του Σαραβάκου στα ελληνικά γήπεδα σε ηλικία 36 ετών. Ο «μικρός» είχε αποδεσμευτεί από την ΑΕΚ τη σεζόν 1996-97 μόνο για να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Εκείνη τη χρονιά εκτός από τα 12 λεπτά κόντρα στον σύλλογο του Βύρωνα είχε άλλη μια συμμετοχή στο πρωτάθλημα.
Στα χνάρια του πατέρα του...
Ο Σαραβάκος ήταν ο μεγάλος «μικρός» και ο σπουδαιότερος ακραίος επιθετικός του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες του Πανιωνίου και αφού έγινε επαγγελματίας με τον σύλλογο της Νέας Σμύρνης στις αρχές της δεκαετίας του '80, έκανε το μεγάλο βήμα το 1984 παίρνοντας μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Ο γεννημένος στις 29 Ιουλίου 1961 άσος, ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του, Θανάση.
Φόρεσε το τριφύλλι στο στήθος για δέκα χρόνια και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, πέντε Κύπελλα και έζησε μεγάλες και αξέχαστες ευρωπαϊκές στιγμές. Εκτός από τα πέντε Κύπελλα με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε άλλα τρία.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: