Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ήταν μια δίκαιη και πειστική νίκη!!

Αυτήν τη νίκη την ήθελε ο Ολυμπιακός για περισσότερους από έναν λόγους και την πήρε καθαρά και παλικαρίσια. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Ήταν μια δίκαιη και πειστική νίκη
Επιβεβαιώνοντας την καλή παράδοση που έχουν απέναντι σε γερμανικές ομάδες οι «ερυθρόλευκοι» σε αντίθεση με τον αγώνα τους με την ΑΕΚ εμφανίστηκαν άκρως αγωνιστικοί, συγκεντρωμένοι και σοβαροί και επικράτησαν απόλυτα δίκαια επί της πρωταθλήτριας Γερμανίας.
Αυτοί οι πρώτοι τρεις βαθμοί που πήραν στη διοργάνωση αλλά κυρίως η πειστική τους εμφάνιση τους δίνουν πολλές ελπίδες για την τρίτη θέση, που τους εξασφαλίζει τη συνέχεια, έστω και στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ τους αφήνει ελπίδες ακόμη και για τη δεύτερη. Το παιχνίδι πιστεύω πως κρίθηκε στο α' ημίχρονο, όταν ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί με 2-1.
Ηταν το διάστημα που η Ντόρτμουντ μπόρεσε να δείξει σε κάποιο βαθμό τις επιθετικές της αρετές, με τη γρήγορη ανάπτυξη και την πίεση κοντά στην περιοχή των «ερυθρόλευκων». Οι Γερμανοί πέτυχαν ένα γκολ, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας απάντησαν με δύο, χάρη στη σχεδόν απόλυτη αποτελεσματικότητά τους στις λίγες καλά οργανωμένες επιθετικές τους προσπάθειες, στις οποίες εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία των κεντρικών αμυντικών της Ντόρτμουντ.
Στο β' μέρος με την τοποθέτηση του Μοντέστο στη μεσαία γραμμή, όπου ο Ορμπάιθ πάλευε μόνος του στο α' ημίχρονο, με την άνοδο στην απόδοση του Ιμπαγάσα αλλά και του Μιραλάς, ο Ολυμπιακός όχι μόνο κράτησε εύκολα το προβάδισμα στο σκορ, αλλά «κλείδωσε» τη νίκη με ένα ακόμη ωραίο γκολ. Μια νίκη στην οποία ουσιαστική συμμετοχή έχει και ο Βαλβέρδε, του οποίου η έμπνευση να ανεβάσει τον Χόλεμπας στη μεσαία γραμμή αποδείχθηκε απόλυτα επιτυχής.
Να σημειωθεί τέλος ότι παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δέχτηκε πάλι γκολ, ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική βραδιά τους Μέλμπεργκ και Α. Παπαδόπουλο, που είχαν καίριες επεμβάσεις σε μερικές φάσεις που, αν κατέληγαν σε γκολ, ίσως η εξέλιξη του αγώνα να ήταν διαφορετική.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: