Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

«Να επιστρέψω στην Ισπανία μαζί με τον Βαλβέρδε»

Την επιθυμία του να επιστρέψει στο ισπανικό πρωτάθλημα τον επόμενο χρόνο, μαζί με τον Ερνέστο Βαλβέρδε αποκάλυψε ο Ιβάν Μαρκάνο, ο οποίος συνέντευξή του αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία του στον Ολυμπιακό, στις πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στον κόσμο της ομάδας.
«Να επιστρέψω στην Ισπανία μαζί με τον Βαλβέρδε»
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μαρκάνο στη Marca:

Για την επιλογή του να παίξει στην Ελλάδα: «Μου άρεσε η ιδέα να αγωνιστώ στο Champions League με μία μεγάλη ομάδα, αλλά και λόγω της παρουσίας του Ερνέστο Βαλβέρδε».

Σχετικά με την εθνική Ισπανίας πρόσθεσε: «Είναι πολύ δύσκολο να βρεθώ σε αυτή την ομάδα. Όλοι οι παίκτες ελπίζουν σε κάτι τέτοιο».

Για την σχέση του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Έχουμε μία επαγγελματική σχέση. Εκτός γηπέδου δεν είναι διαφορετική σχετικά με τους άλλους ποδοσφαιριστές. Είχαμε καλή συνεργασία στην Βιγιαρεάλ και θα τον ήθελα μαζί μου όταν επιστρέψω».

Αν επηρεάζεται το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα από την κρίση είπε: «Σίγουρα τα μπάτζετ είναι μικρότερα, αλλά εντός γηπέδου όλα είναι κανονικά».

Για το αν μπορεί να προκριθεί ο Ολυμπιακός στους «16» του Champions League, είπε: «Πολλά θα κριθούν από το αποτέλεσμά μας στην Γερμανία. Αν κερδίσουμε τότε σίγουρα έχουμε πολλές ελπίδες. Αν χάσουμε όλα θα γίνουν περίπλοκα».

Για την εμπειρία του στην Ελλάδα: «Όλα είναι καλά. Με βοηθάει το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί Ισπανοί στην ομάδα και όλοι μαζί κάνουμε καλή δουλειά. Με βοηθάει ότι ο τεχνικός μας μιλάει ισπανικά επίσης. Θα ήθελα τα πράγματα να είχαν πάει καλύτερα με την Βιγιαρεάλ. Έχω ακόμα τρία χρόνια συμβόλαιο και δεν ξέρω ποιο θα είναι το τέλος».

Για το αν θα επέστρεφε στην Σανταντέρ είπε: «Θα το ήθελα κάποια στιγμή, αλλά όχι τώρα. Προς το τέλος της καριέρας μου θα ήθελα να επιστρέψω».

Για το αν του λείπει το φαγητό της μητέρας του είπε: «Εννοείται! Μου λείπει γενικά η οικογένειά μου. Όταν πας στο εξωτερικό καταλαβαίνεις τι σημαίνει η οικογένεια για εσένα».

Για το αν θέλει να αγωνιστεί στην Βιγιαρεάλ είπε: «Είναι λίγο περίπλοκη κατάσταση. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον μου. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά».

Για τα φαβορί του Champions League είπε: «Σίγουρα οι δύο μεγάλες ομάδες της Ισπανίας. Αλλά πιστεύω ότι και η Μπάγερν Μονάχου είναι πολύ δυνατή φέτος».

Για τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου είπε: «Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης. Καλύτερος τερματοφύλακας είναι  ο Κασίγιας. Ο καλύτερος αμυντικός ο Πουγιόλ. Στο κέντρο ο Τσάβι».

Τέλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους οπαδούς του Ολυμπιακού. «Είναι εξαιρετικοί οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Υποστηρίζουν με μεγάλη αγάπη την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: