Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Τι γυρεύει η ΑΕΚ στην παγωμένη Μόσχα;

Με πολλές ελλείψεις θα αντιμετωπίσει η AEK τη Λοκομοτίβ στη ρωσική πρωτεύουσα. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.
Τι γυρεύει η ΑΕΚ στην παγωμένη Μόσχα;
Με νωπές τις μνήμες από τον σοβαρό τραυματισμό του Εϊντουρ Γκουντγιόνσεν και μία σειρά από άλλες απώλειες να εγκλωβίζουν τα αγωνιστικά σχέδια του κ. Νίκου Κωστένογλου, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει το απόγευμα (19.00) της Πέμπτης (20/10) τη Λοκομοτίβ Μόσχας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.
Τι γυρεύει όμως η κιτρινόμαυρη αποστολή στην πρωτεύουσα της Ρωσίας και ενώ έχει υποστεί δύο ήττες στα πρώτα δύο ματς της φάσης των ομίλων; Αν η ΑΕΚ ψάχνει για το αποτέλεσμα, τότε μόνο η νίκη της δίνει βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Αν πάλι αυτό που θέλει είναι να επιστρέψει στην Αθήνα δίχως να έχει πληγωθεί το ηθικό της, τότε ακόμα και η ήττα με χαμηλό σκορ δεν θα ενοχλήσει κανέναν.
Ο προπονητής της ομάδας κ. Κωστένογλου μίλησε στους ποδοσφαιριστές του για την «τελευταία ευκαιρία μας να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης», όμως αναγνωρίζει το δύσκολο της αποστολής απέναντι σε έναν σαφώς πιο ποιοτικό αντίπαλο και ενώ η ΑΕΚ μετρά ένα σωρό απώλειες παικτών!
Για διάφορους λόγους δεν είναι επίσης διαθέσιμοι οι Νίκος Λυμπερόπουλος, Τραϊανός Δέλλας, Γρηγόρης Μάκος και Νίκος Γεωργέας, ενώ ο κόουτς Κωστένογλου σκοπεύει να κρατήσει στον πάγκο τον Λεονάρντο (χρειάζεται ξεκούραση) και τον Παντελή Καφέ (δεν είναι ακόμα έτοιμος να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο).
Με δεδομένες τις προαναφερθείσες απουσίες, ο κ. Κωστένογλου είναι αναγκασμένος να παρατάξει μία ενδεκάδα με πολλά νέα πρόσωπα. Ανάμεσά τους ο ξεχασμένος Αυστραλός Νέιθαν Μπερνς, ο Ισπανός Χοσέ Κάρλος που έχασε νωρίς τη θέση του στην ενδεκάδα, ο καμερουνέζος φορ Στιβ Μπέλεκ που ακόμα ψάχνει το πρώτο επίσημο γκολ του με την κιτρινόμαυρη φανέλα και ο Σάββας Γκέντσογλου ο οποίος θα επανεμφανιστεί σε αγώνα της Ενωσης ύστερα από περίπου δύο μήνες!
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: