Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ενα κι ένα κάνουν τέσσερα!!

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τους ...παπατζήδες και ταχυδακτυλουργούς της Super League και το απόλυτο καραγκιοζιλίκι των 18 ομάδων στο πρωτάθλημα.
Ενα κι ένα κάνουν τέσσερα!
ΟΙ άνθρωποι έχουν ξεπεράσει τους παπατζήδες. Εχουν ξεπεράσει τους φακίρηδες και τους ταχυδακτυλουργούς που βγάζουνε λαγούς από τα καπέλα. Από τις 23 Αυγούστου τα μαγειρεύανε.
Τότε ήτανε που με την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού εξαφανιστήκανε ο Βόλος κι η Καβάλα. Κι έπρεπε να οριστούν οι αντικαταστάτες τους στο πρωτάθλημα της Super League. Κι επειδή δεν μπορούσανε να τους βρούνε, κάνανε την κλήρωση με 14 ομάδες. Οι άλλες δύο υποτίθεται ότι θα βρισκόντουσαν στην πορεία. Και τελικά βρεθήκανε τέσσερις. Και η Λάρισα με τον Πανσερραϊκό και ο Λεβαδειακός με τη Δόξα Δράμας.
Τζάμπα τα λεφτά που παίρνουνε εδώ και δύο μήνες οι δικηγόροι. Τζάμπα οι συνεδριάσεις επιτροπών, συμβουλίων και οργάνων. Τζάμπα οι ανακοινώσεις που έβγαζε ο Πηλαδάκης και τζάμπα οι επιστολές που έστελνε στον πρωθυπουργό της χώρας. Ολα πήγανε στράφι μπρος στο ελληνικό δαιμόνιο. Που κατάργησε και τη λογική και την αριθμητική ταυτόχρονα. Ενα κι ένα δεν κάνουν δύο, κατά το συμβούλιο της Super League. Ενα κι ένα κάνουν τέσσερα!
Αντί να σπάμε το κεφάλι μας ποιο δίδυμο θα παίξει στη Super League, τους βάζουμε μέσα και τους τέσσερις. Φιλαράκια είναι όλοι μας, να μη δυσαρεστηθεί κανένας. Το απόλυτο καραγκιοζιλίκι σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Και τι έγινε που η προκήρυξη λέει ότι το πρωτάθλημα διεξάγεται με 16 ομάδες; Δικό μας είναι, ό,τι γουστάρουμε το κάνουμε. Το ξεκινάμε με 14 και το συνεχίζουμε και το τελειώνουμε με 18.
Σάμπως έχουμε να δώσουμε πουθενά λογαριασμό; Και περιμένω να δω με ενδιαφέρον ποια θα είναι η στάση της ΕΠΟ. Αυτή είναι η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή που καλείται ν' αποφασίσει: Αν θα επικυρώσει αυτό το καραγκιοζιλίκι ή αν θα το πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων. Περιμένω να δω τι θα κάνει ο Πιλάβιος. Και το τελευταίο είναι ότι δεν υπάρχουν ημερομηνίες και θα πρέπει να παίζουν συνέχεια Τετάρτη - Κυριακή.
Για να φτάσουνε συνολικά τις 40 αγωνιστικές μαζί με τα πλέι οφ, ενώ το πρωτάθλημα θα πρέπει να τελειώσει νωρίς λόγω Εθνικής και Euro. Αυτό είναι το έλασσον. Δουλειά τους είναι να παίζουνε ποδόσφαιρο. Θα κόψουνε το λαιμό τους και θα το τελειώσουνε αυτό το ψευτοπρωτάθλημα. Το μείζον είναι το καραγκιοζιλίκι που λέγαμε. Δυο μήνες τώρα να ψάχνουν δήθεν ποιες ομάδες να βάλουνε και στο τέλος να βάζουνε ολούρμο και τις τέσσερις μαζί.
Ο οικονομικός αποκλεισμός των τριών καμπαλέρος
ΠΡΑΓΜΑΤΙ πρόκειται για ψευτοπρωτάθλημα. Τρεις ομάδες πέσανε τελειώνοντας πέρυσι τη σεζόν. Πανσερραϊκός, Λάρισα, Αστέρας Τρίπολης. Και οι τρεις όμως θα παίξουνε κανονικά. Κι από τη Football League, αντί ν' ανέβουνε τρεις, ανεβαίνουνε τελικά πέντε. Αέρα πατέρα γίνανε τα πλέι οφ ντάλα καλοκαίρι. Ενδεχόμενα αυτά να τα έκανε μόνο ο Αμίν Νταντά όσο ζούσε στο πρωτάθλημα της Ουγκάντα. Πουθενά αλλού δεν θα μπορούσαν να συμβούν.
Μόνο στην Ελλάδα. Κι εδώ είναι που έρχομαι να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη από τον Ηρακλή. Και το λέω σοβαρά, χωρίς ίχνος ειρωνείας. Βόλος και Καβάλα λένε ότι πέσανε με πολιτική απόφαση. Στον Ηρακλή μπορούν να λένε πλέον ότι πέσανε με πραξικόπημα. Ποια πλαστογραφία και μαλακίες; Ακόμα πιο μεγάλη πλαστογραφία είναι η απόφαση της Super League να κάνει το πρωτάθλημα αντί με 16 ομάδες με 18. Περί πλαστογραφίας και παραχάραξης του πρωταθλήματος πρόκειται. Γι' αυτό και χρειάζεται η απόφαση της ΕΠΟ για τη νομιμοποίησή τους.
Αν ήταν νόμιμες, θα ίσχυαν από τώρα. Αν λοιπόν έχει καθιερωθεί το ψευδοκράτος του Ντενκτάς, τώρα πλέον καθιερώνεται το ψευτοπρωτάθλημα του Παπουτσάκη και του Πιλάβιου. Και τι θα τους στοίχιζε στο φινάλε να κάνουν τις ομάδες 19; Δεν θα χανότανε ο κόσμος με μια παραπάνω. Αν πρόκειται όμως για τον Πηλαδάκη και τον τίμιο Κομπότη, κάνουνε το άσπρο μαύρο. Ο Ηρακλής προφανώς έχει κατουρήσει στο πηγάδι.
Γι' αυτό είναι κι ο μοναδικός που πλήρωσε τη λέζα. Κατά τα άλλα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ισχύει και εφαρμόζεται ο οικονομικός αποκλεισμός που έχουν επιβάλει οι τρεις καμπαλέρος: Γερουλάνος, Νικητιάδης, Μπιτσαξής. Η στρόφιγγα του ΟΠΑΠ έχει κλείσει μια και καλή. Με το στόμα. Γιατί επί της ουσίας παραμένει πάντα ορθάνοιχτη. Με την μπροστάντζα από τον ΟΠΑΠ πληρώσανε στον Πανιώνιο και το ίδιο θα κάνουνε και στον ΟΦΗ, αν δεν κατασχέσει τα λεφτά ο Βατσινάς. Τόσο πολύ έχει κλείσει η κάνουλα που όλες οι ομάδες έχουνε στη φανέλα την ίδια διαφήμιση του ΟΠΑΠ. Χαίρετε.
Ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο
ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχει η Νέα Δημοκρατία που, όταν γίνουν εκλογές, θα της δώσει ο λαός την εξουσία και θα σώσει τον τόπο. Μία από τις μουτσούνες που θα επανέλθουν στα πράγματα λοιπόν είναι κι ο Αντώναρος. Ο βοηθός του Ρουσόπουλου. Ο οποίος μάλιστα τοποθετήθηκε καθαρά και ξάστερα στο μείζον θέμα των ημερών: «Ναι στο μνημόνιο, όχι στα μέτρα». Κάτι βέβαια που πρώτος και καλύτερος είχε πει ο βασιλεύς της κουτοπονηριάς που ακούει στο όνομα Γιώργος Καρατζαφέρης.
Οτι ψηφίσαμε το μνημόνιο για να σωθεί η πατρίδα, αλλά είμαστε αντίθετοι στα μέτρα που εξοντώnουν το λαό. Μιλάμε για ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο. Για πόσο μαλάκα μπορούνε να περνάνε τον κόσμο, όταν ξεχωρίζουνε τα μέτρα από το μνημόνιο; Ενα και το αυτό είναι. Το ένα φέρνει το άλλο. Η υπογραφή του μνημονίου είναι που παράγει και αναπαράγει τα μέτρα.
Κι όμως, υπολογίζουν την κοινή γνώμη
Κι αυτό για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους οι δανειστές. Η υπογραφή του μνημονίου είχε σαν συνέπεια το ξεπούλημα και της χώρας και του λαού της, άγνωστο για πόσες γενιές. Οποιος λέει λοιπόν «ναι» στο μνημόνιο, «όχι» στα μέτρα, είναι σαν να λέει «ναι» στο στριπτίζ, «όχι» στο γυμνισμό. «Ναι» στους μπάφους, «όχι» στη μαστούρα. Αν πιεις όμως, θα γίνεις. Κι αν ξεβρακωθείς στο Δέλτα Νι Ταυ με βούλες και υπογραφές, θα στον σφυρίξουνε. Τέλος πάντων.
Ευτυχώς που οι απεργοί στην τηλεόραση είχαν καλή διάθεση κι έδειξε την Τρίτη το Μega το Ρεάλ Μαδρίτης - Λιόν και χθες η ΝΕΤ το Ολυμπιακός - Ντόρτμουντ. Οπως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στις μεταδόσεις της Νova. Ετσι πάει. Και τα κανάλια να μη χάσουν τα λεφτά από τις διαφημίσεις και ο κόσμος να είναι ευχαριστημένος. Και τους εργοδότες προσέχουν οι συνδικαλιστές, αλλά και την κοινή γνώμη υπολογίζουν. Αν δεν μεταδιδόταν το ματς τους Ολυμπιακού, θα τους έβριζε η μισή Ελλάδα. Με την απεργία γιαλαντζί που κάνουνε τα έχουνε με όλους καλά.
Το δίκιο του Πανόπουλου

ΝΑ μια φορά που έβγαλε ανακοίνωση ο Πανόπουλος κι έχει δίκιο. Αυτή για τους καουμπόηδες, τους Ινδιάνους και το νυν στέλεχος της Νova που θέλει να πάρει τη θέση του Πατρίκ στη Super League. Και δεν εξετάζω το αν αυτός ο Μπέκιος είναι ικανός ή όχι. Ή αν είναι παντογνώστης που μπορεί να περάσει από τη μια δουλειά στην άλλη.
Τα δύο μαγαζιά όμως Forthnet και Super League είναι και θα είναι μια ζωή στις διαπραγματεύσεις. Μοιραία λοιπόν και για τον οποιονδήποτε προκύπτει το ερώτημα: Ποιο αφεντικό θα υπηρετεί; Το παλιό ή το καινούργιο; Ή και τα δύο μαζί;
Η κάθαρση είναι ένα παιχνίδι που παίζουν πολιτικοί, δικαστές, ομάδες, παράγοντες, δικηγόροι και στο τέλος κερδίζει η ΕΠΟ.
-Observer.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει πιο ισχυρή συντεχνία από αυτήν των πολιτικών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: