Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ο Ερνέστο, η γερμανική "κατοχή" και τα "δύο κομοδίνα"

Το είπε κι αυτό το θηρίο ο Χούμελς: "Ήταν τρομερή η δυναμική του κόσμου, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας". Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.
Ο Ερνέστο, η γερμανική "κατοχή" και τα "δύο κομοδίνα"
Τι να πρωτοπείς γι΄ αυτό το παλληκάρι. «Κομοδίνο» τον γράψαμε στην πρώτη σελίδα της «SportDay» κι αυτός έκανε το παν για να μας δικαιώσει.
Τι πήρε λάθος θέση στο πρώτο γκολ, τι γλίστρησε κι έπεφτε στο δεύτερο, τι τον πήρε ο ύπνος κι έγειρε στο τρίτο. Υγεία να έχει, να τον βάλει ο προπονητής του και να κάνει άλλα τόσα σε δεκαπέντε μέρες στο «Βεστφάλεν».
Έχει αυτό το χάρισμα ο κόσμος του Ολυμπιακού. Αν είσαι φιλοξενούμενος σε κάνει να χάσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου.
Ευτυχώς που οι παίκτες της Ντόρτμουντ δεν ξέρουν ελληνικά γιατί θα καταλάβαιναν πολλά δυσάρεστα πράγματα στο τέλος του παιχνιδιού.
Τότε που είχαν παραδώσει το πνεύμα τους και προσπαθούσαν να καταλάβουν πώς τους βρήκε τέτοιο κακό.
Εδώ είναι που ερχόμαστε στον Βαλβέρδε. Ο κόουτς «βγήκε» από τον εαυτό του παρουσιάζοντας μία ομάδα όχι όπως την ήθελε αλλά όπως την βρήκε. Δηλαδή με σημαντικές ελλείψεις που απειλούσαν να αλλοιώσουν τα βασικά αγωνιστικά της χαρακτηριστικά.
Αντί λοιπόν να επιμείνει σε μία αγωνιστική φυσιογνωμία με κίνδυνο να την στραπατσάρουν οι Γερμανοί επέλεξε μια άλλη! Έδωσε χώρο στην Μπορούσια και σχεδίασε να την «χτυπήσει» με δύο τρόπους. Γρήγορες επιθέσεις στους κενούς χώρους και… στημένα.
Όλα όσα σχεδιάστηκαν, υλοποιήθηκαν στο χορτάρι.
Οι Γερμανοί βγήκαν από την αρχή μπροστά. Έπαιζαν αυτό ακριβώς που ξέρουν. Ωραίο, επιθετικό ποδόσφαιρο με στόχο τη νίκη.
Καλή ομάδα, η πρωταθλήτρια Γερμανίας. Καλή ομάδα η πρωταθλήτρια Ελλάδας με επίγνωση των δυνατοτήτων της και πετυχημένη επιλογή τρόπου παιχνιδιού.
Για όσους βιαστούν να πουν πως το γήπεδο «κατηφόρισε» στο δεύτερο ημίχρονο θα παρατηρήσουμε πως αυτό συνέβη γιατί ο Βαλβέρδε επέλεξε συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού! Η ομάδα πίσω από την μπάλα, κλειστοί διάδρομοι, πολύ τρέξιμο από όσους είχαν πνευμόνια να τρέξουν και γρήγορες αντεπιθέσεις με τον Μιραλάς (κυρίως) και με τον Τζιμπούρ. Ό,τι «περίσσευε» για τους παίκτες του Ολυμπιακού το αναλάμβαναν ο Σούμποτιτς με τον Χούμελς. Άξιος ο μισθός τους.
Ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς, ξαναμπήκε σε τροχιά διεκδίκησης της δεύτερης θέσης και ύψωσε το ηθικό των οπαδών του που χάρηκαν τη νίκη διπλά.
Ο δεύτερος λόγος ήταν γιατί αυτοί που έχασαν είναι Γερμανοί!
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: