Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Οταν η Ντόρτμουντ φοράει την μπότα του κατακτητή!!

Δεν ήταν και λίγοι όσοι προσπάθησαν αυτές τις μέρες να φτιάξουν... πόλεμο με τη Γερμανία, που θέλει μέσα από το Μνημόνιο και το ΔΝΤ να μας υποδουλώσει! Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.
Οταν η Ντόρτμουντ φοράει την μπότα του κατακτητή!
Ο εχθρός ήταν, φυσικά, η Ντόρτμουντ, κι ο Ολυμπιακός αναγκασμένος να τη νικήσει και ν' ανεβάσει το ηθικό μας στις μαύρες μέρες που περνάμε...
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως όλη αυτή τη χαζομάρα την ξεκίνησαν μερικοί Γερμανοί. Πρώτος και καλύτερος ο Γιούρκεν Κλοπ, ο προπονητής της Μπορούσια, που έβαλε τη δική του πολιτική - οικονομική πινελιά στο ποδοσφαιρικό ματς, έριξε την μπάλα μαζί με την πολιτική στο μίξερ κι έβγαλε... πόρισμα: «Η ατμόσφαιρα θα είναι σαν παιχνίδι εθνών! Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα επισκιάζει την αθλητική. Εκτιμώ ότι οι Ελληνες δεν είναι και τόσο ευτυχισμένοι με τους Γερμανούς».
ΑΚΟΜΗ χειρότερο το έκαναν κάποιοι δημοσιογράφοι, περιγράφοντας σκηνές... ασπρόμαυρης ταινίας έξω από το Καραϊσκάκη: «Εβλεπα ένα παιδί να πέφτει με χαρά στις μικρές λίμνες που δημιουργούνταν από τη βροχή στις τρύπες που υπάρχουν. Οταν ο Μάριο Γκέτσε θα κατεβεί απ' το λεωφορείο να πάει στα αποδυτήρια, ας προσέξει μη σπάσει κάποιο από τα ακριβά πόδια του. Τόσες τρύπες και λακκούβες υπάρχουν στην άσφαλτο», έγραψε ο... πανέξυπνος ρεπόρτερ της «Welt», προφανώς για να δείξει στο κοινό της εφημερίδας του πόσο... εύκολα γύρισε η Ελλάδα μερικές δεκαετίες πίσω και πόσο χάλια είναι εδώ τα πράγματα! Πάλι καλά που δεν είδε το γήπεδο ξερό, με τσιμεντένιες κερκίδες και τον κόσμο να κάθεται πάνω σε φελιζόλ, μασουλώντας πασατέμπο...
ΦΥΣΙΚΑ, βρέθηκαν αμέσως στο ίδιο μήκος κύματος κάποιοι Ελληναράδες - Ολυμπιακάρες δικοί μας, που βρήκαν να παίξουν με τον τρόπο που γίνεται συνήθως στα ματς Ελλάδας - Τουρκίας, χωρίς να τους νοιάζει αν και πόσο εκρηκτικό κι επικίνδυνο μπορεί να γίνει ένα μείγμα βλακείας, λαϊκισμού και ψευτοπατριωτισμού. Μέσα από τέτοιες αναλύσεις δεν είναι δύσκολο να τσιμπήσουν οι πιο αφελείς από τους οπαδούς.
ΝΑ δεχτούμε ότι υπάρχει μια μερίδα Ελλήνων που σκέφτεται έτσι: Τους Γερμανούς με... την μπότα του κατακτητή να θέλουν να μας καταστρέψουν, και που γι' αυτό θα πρέπει να... τους δείξουμε εμείς! Ποιοι εμείς; Ο... Ολυμπιακός, φυσικά, που θα έπρεπε να μπει στο γήπεδο όχι για να πάρει ένα ποδοσφαιρικό ματς που θα τον βοηθήσει να προχωρήσει στην Ευρώπη και μετά τον Δεκέμβριο, αλλά για να... βοηθήσει τον ελληνικό λαό να πάρει ρεβάνς από τη Μέρκελ!
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, βέβαια, γίνονται κι άλλα παρόμοια τέτοια, στην προσπάθεια του κόσμου να εκτονωθεί. Πριν από λίγες μέρες σ' ένα σουπερμάρκετ γερμανικών συμφερόντων πετάχτηκε ξαφνικά ένας μέσα στον κόσμο που ψώνιζε, κι άρχισε να φωνάζει... «να σηκωθούμε να φύγουμε όλοι, να πάμε αλλού να ψωνίσουμε και να μη δίνουμε τα λεφτά μας στους Γερμανούς, που μας τα παίρνουν πίσω με τόκο»! Αρκετοί ήταν εκείνοι που του είπαν με ενθουσιασμό ότι συμφωνούν, αλλά... συνέχισαν να ψωνίζουν, προφανώς επειδή εκεί βρίσκουν φτηνότερα πράγματα.
ΕΤΣΙ και με την μπάλα. Ολοι ήξεραν και ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι με το που τελειώνει το ματς, κανένα πρόβλημα δεν λύνεται ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Ούτε το χρέος μειώνεται ούτε το κούρεμα μας βολεύει περισσότερο ούτε οι αποφάσεις της Κυριακής που μας έρχεται θα γίνουν ευνοϊκότερες.
ΚΑΙ είναι κρίμα που δεν έβαλαν όλοι ένα χεράκι, για να μπορέσουμε να δούμε τον αγώνα σαν γιατρό - ψυχοθεραπευτή, που για μιάμιση ώρα μπορούσε να βοηθήσει, ή και βοήθησε, τους περισσότερους απ' όσους τον είδαν να ξεφύγουν λίγο απ' όλα εκείνα που τους κυνηγάνε κάθε μέρα τα τελευταία δύο χρόνια, αντί να τον κάνουν μέρος του προβλήματος...
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: