Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

"Άκουσα κάτι μαλ... στα ραδιόφωνα!"

Ο Νικόλας Αλέφαντος επέστρεψε και σχολιάζει με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ντόρτμουντ...
"Άκουσα κάτι μαλ... στα ραδιόφωνα!"
• Ήμουν στο γήπεδο, στην τηλεόραση αλλιώς τα βλέπετε. Φεύγοντας με το αυτοκίνητο άκουγα κάτι μαλακίες στα ραδιόφωνα, συγνώμη που το λέω έτσι, αλλά ήταν μαλακίες! Άκουγα κάτι δημοσιογράφους στεναχωρημένους. Αλέφαντος μιλάει τώρα: Ο Ολυμπιακός έκανε εκπληκτικό παιχνίδι! Δεν ξέρω πώς φάνηκε στους θεατές, εγώ μιλάω από τη σκοπιά του προπονητή, ο Ολυμπιακός έκανε ματσάρα!
• Πολλές φορές έχω πει στη στήλη ότι εκτός της Μπάγερν που είναι ομαδάρα, είναι η μόνη γερμανική ομάδα με βαριά φανέλα στην Ευρώπη και η μόνη που παίζει μοντέρνο ποδόσφαιρο, οι άλλες γερμανικές ομάδες δεν μας τρομάζουν. Μάλιστα πριν το ματς, το μεσημέρι, βγήκα στο ραδιόφωνο, στον Παπατσώρη και είπα «θα το παίξω 1-Χ! Μην παραξενευτείτε αν ο Ολυμπιακός νικήσει, πιστεύω ότι θα νικήσει».
• Στην αρχή του ματς βγήκε πολύ δυνατά η Ντόρτμουντ, τεχνίτες και γρήγοροι, το γήπεδο πήρε κατηφόρα εις βάρος μας. Ήταν όμως πολύ καλός ο Αβραάμ, φοβερός ήταν χθες ο Αβραάμ, να γιατί θέλω να μην χαλάει το δίδυμο των σέντερ μπακ μας, Αβραάμ και Μέλμπεργκ.
• Ο Ολυμπιακός ξεμπλόκαρε μετά το 15λεπτο με 20λεπτο και είδαμε ματσάρα. Πήρε τρελό ρυθμό το ματς! Έδινε γρήγορο ρυθμό η Ντόρτμουντ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν κώλωνε, η εικόνα ήταν «με χτυπάς, σε χτυπάω, με χτυπάς, σε χτυπάω»! Έτρεξε πολύ ο Ολυμπιακός, άντεξε, και μπράβο του, δίνω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, ήταν ένα ματς που σου έβγαζε τα σωθικά, αλλά άντεξε η ομάδα μας στην ταχύτητα και στον ρυθμό! Άλλα 5 ματς να έπαιζε αυτός ο Ολυμπιακός με τη Ντόρτμουντ στο «Καραϊσκάκη», θα τα κέρδιζε και τα 5, δεν ήταν τυχερός, ήταν ικανός!
• Μπράβο και στον προπονητή, τους πόντους που έχασε με την ΑΕΚ ο Βαλβέρδε, τους πήρε πίσω χθες. Όπως κριτικάρω στα κακά, αναγνωρίζω και τα καλά. Ο Ολυμπιακός έπαιξε όπως πρέπει να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η κατοχή είναι για όταν παίζεις με τον Εργοτέλη. Έτσι έπρεπε να παίξει ο Ολυμπιακός και έτσι έπαιξε, έξυπνα. Κοίταξε να μεταφέρει με βαθιές μπαλιές το παιχνίδι για να βρει ανοικτούς χώρους στην πλάτη της Ντόρτμουντ.
• Με εντυπωσίασε ο Τζιμπούρ, ήταν φοβερός σε ταχύτητα και πρέσινγκ, και ο Μιραλάς ήταν καλός, αυτοί οι δύο γλίστραγαν σαν χέλια πάνω στο χορτάρι!
• Και ο Ορμπάιθ ήταν καλός γιατί έκανε επιτέλους αυτό που θέλω εγώ από τον χαφ εκεί, έβγαινε πιο ψηλά, δεν καθόταν μόνο στο «λιμανάκι» μπροστά από τα σέντερ μπακ. Έχει και τα καλά πόδια, με τις καλές πάσες, αν κάνει μεγαλύτερες κινήσεις, θα βοηθάει.
• Στο β’ ημίχρονο ήταν φλύαρη η Ντόρτμουντ, δέθηκε πίσω ο Ολυμπιακός και την περίμενε. Τους κόβαμε στη μεγάλη περιοχή και βγαίναμε σε κόντρες. Πολύ καλή η αλλαγή του Μακούν στο σημείο που έγινε, καλώς πέρασε τον Μοντέστο στα χαφ, ο οποίος θύμισε χθες τον περσινό Μοντέστο. Παρά την φλύαρη υπεροχή της Ντόρτμουντ φαινόταν ότι πιο πιθανό είναι να της κάνει ο Ολυμπιακός το 3-1, παρά να γίνει το 2-2.
• Ο Κοστάντζο έφαγε πάλι γκολ που ευθυνόταν, ένας καλός τερματοφύλακας αυτό το σουτ μπορούσε να το βγάλει. Έσωσε όμως το 2-2 και μπράβο του. Τον βοήθησε ο κόσμος με το χειροκρότημά του, έτσι πρέπει. Γενικώς ο λαός βοήθησε πολύ χθες και πρέπει να είναι υπερήφανος αυτός ο κόσμος.
• Τι σχήμα έπαιζε ο Ολυμπιακός χθες, ξέρετε; Στην ουσία τι σχήμα ήταν αυτό; 4-4-2 ήταν! Τα έλεγα και με αποκαλούσαν αναχρονιστικό. Μάθε μπαλίτσα ρε, θα ξαναπώ ότι εδώ παίζει 4-4-2 η Μάντσεστερ, τι να λέμε, 4-4-2 έπαιξε στην ουσία χθες ο Ολυμπιακός.
• 3 γκολ έφαγε από τη Μαρσέιγ η Ντόρτμουντ, 3 γκολ έφαγε και από τον Ολυμπιακό. Μην ξεσαλώσετε όμως και ποντάρετε λεφτά στο διπλό τώρα στη Γερμανία. Θα είναι πολύ δύσκολο εκεί το ματς, την ξέρω αυτή την έδρα, για χρόνια πήγαινα στη Γερμανία και ξέρω, εκεί μέσα η Ντόρτμουντ παίρνει φτερά από την έδρα και θα παίξει ακόμα πιο γρήγορα και ορμητικά.
• Ο Ολυμπιακός πάντως μπορεί να χτυπήσει την πρόκριση, το είχα πει παρά τις 2 ήττες στην αρχή, το λέω ακόμα περισσότερο τώρα.
Πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: