Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Μπλόφα Παπανδρέου με φόντο τη δραχμή

Μεγάλη αγωνία για την αντίδραση των αγορών.
Μπλόφα Παπανδρέου με φόντο τη δραχμή
Με μία ομιλία σε «αποχαιρετιστήριο» ύφος, ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος ακόμη και να παραιτηθεί από Πρωθυπουργός, ώστε να δρομολογηθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας.
Η ομιλία του ερμηνεύθηκε ως μισάνοιγμα της πόρτας εξόδου από την πρωθυπουργία. Το ερώτημα που προκύπτει είναι με ποιους θα γίνει η συνεργασία. Όπως γράφει στο πρωτοσέλιδο θέμα του το «Κεφάλαιο», στο Μαξίμου βλέπουν προς Γ.Καρατζαφέρη, Ντόρα Μπακογιάννη και Φώτη Κουβέλη.
Ωστόσο, το πρώτο σχόλιο της Ν. Μπακογιάννη είναι ότι χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ αυτό το σχήμα δεν θα έχει ακριβώς το χαρακτήρα της «εθνικής ενότητας». «Χωρίς τον Σαμαρά δεν πάω», δηλώνει και ο Γ.Καρατζαφέρης, ενώ αρνητική είναι ήδη η απάντηση του Φ.Κουβέλη.
Η διεθνής κοινότητα υποδέχθηκε την ψήφο εμπιστοσύνης με επιφυλακτικότητα. Υπάρχει έντονη ανησυχία για το πώς θα αντιδράσουν οι αγορές, τα επόμενα 24ωρα.
Μια αρνητική υποδοχή των εξελίξεων στην Αθήνα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και να μείνει ανοιχτό και πάλι το ενδεχόμενο σταδιακού εξοστρακισμού της Ελλάδας από το ευρώ.
Κάτι για το οποίο, όπως τόνισε ο Ζ.Κ.Γιούνκερ, η Ευρωζώνη έχει ήδη προετοιμαστεί.
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: