Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

"Ακόμη αναρωτιέμαι γιατί τιμωρήθηκε ο Βόλος!"

Θλίψη έχει προκαλέσει στον Χάβι Γκράθια ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού Βόλου στην Δ' Εθνική. Ο Ισπανός τεχνικός έγραψε ένα άρθρο για την "AS" όπου και τόνισε πως δεν έχει καταλάβει ακόμη γιατί τιμωρήθηκε η ομάδα, αφού μπλεγμένος στα στημένα παιχνίδια ήταν ο Αχιλλέας Μπέος.
"Ακόμη αναρωτιέμαι γιατί τιμωρήθηκε ο Βόλος!"
Αναλυτικά το άρθρο του:
«Η περιπέτειά μου άρχισε στις 16 Ιουνίου, όταν έφτασα στην Ελλάδα με την οικογένειά μου, για να προπονήσω μια ομάδα της Super League, που έπαιζε και στο Γιουρόπα Λιγκ. H αρχή ήταν πολύ καλή και στην προετοιμασία και έπειτα στην Ευρώπη, όπου αποκλείσαμε τη Ραντ και την Ντιφερντάνζ. Ωστόσο, όλα χάλασαν στις 24 Ιουλίου.
Ο προηγούμενος πρόεδρος συνελήφθη, επειδή ήταν μπλεγμένος σε ''στήσιμο'' παιχνιδιών άλλων ομάδων, στη σεζόν 2009-10. Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να τιμωρήσουν την ομάδα, όταν ακόμη δεν υπάρχουν καταληκτικά συμπεράσματα.
Τη νύχτα της 27ης Ιουλίου και ενώ ήμουν στο Λουξεμβούργο για το πρώτο παιχνίδι του 3ου γύρου μας, γνωστοποιήθηκε ο υποβιβασμός της ομάδας στη Β' Κατηγορία και ο πιθανός αποκλεισμός της από την ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Από εκείνη τη στιγμή μέχρι σήμερα ανεβήκαμε εκ νέου στη Super League, αρχίζοντας τη διοργάνωση με τιμωρία -10 βαθμών, ενώ αποβληθήκαμε από την Ευρώπη, όταν είχαμε την πιθανότητα να μπούμε στη φάση των ομίλων στις αναμετρήσεις κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.
Ακολούθησε ο υποβιβασμός στη Δ' Εθνική που μπορεί να προκαλέσει την πιθανή εξαφάνιση του συλλόγου, καθώς είμαστε εκτός του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ομοσπονδία έχει ήδη αποφασίσει ότι ούτε ο Ολυμπιακός Βόλου ούτε η Καβάλα θα βρίσκονται στο πρόγραμμα των αγώνων της Super League.
Τώρα η δουλειά γίνεται στα γραφεία σε επίπεδο ευρωπαϊκών οργανισμών. Εγώ για την ώρα μένω στην Ελλάδα, αλλά μου προκαλεί θλίψη το ό,τι έγινε, γιατί αυτό το πρότζεκτ μού προκαλούσε μεγάλη όρεξη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: