Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Πλάθοντας τον θρύλο του Μάντσεστερ...!!

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον συμπληρώνει 25 χρόνια στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Διαβάστε την παραμυθένια ιστορία ενός προπονητή που άλλαξε για πάντα την ιστορία των «κόκκινων διαβόλων».

Πλάθοντας τον θρύλο του Μάντσεστερ...
Για τη δημιουργία του θρύλου μιας ομάδας πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορούν να παίξουν τον δικό τους καθοριστικό ρόλο. Οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές που έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία του συλλόγου, ο σπουδαίος λαός της ομάδας κι ένας πρόεδρος-ηγέτης μπορούν να αποτελέσουν καθοριστικά στοιχεία για τη δημιουργία μιας ονειρεμένης ομάδας. Στην περίπτωση όμως της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όλα τα παραπάνω θα είχαν μικρή σημασία αν η μοίρα δεν έφερνε τον ανυπέρβλητο οραματιστή, Άλεξ Φέργκιουσον, στο «Θέατρο των Ονείρων». Ο Σκοτσέζος προπονητής από τη Γλασκόβη έπλασε στα χέρια του τον θρύλο της σύγχρονης ιστορίας της Μάντσεστερ και συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία του συλλόγου περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη, προπονητή ή παράγοντα.
Εικοσιπέντε χρόνια τώρα, έκανε το «Όλντ Τράφορντ» σπίτι του, και τους «κόκκινους διαβόλους» που πέρασαν από τα χέρια του, τις τέσσερις δεκαετίες της θητείας του στη Γιουνάιτεντ δικά του παιδιά. Πήρε την ομάδα από το χεράκι, την είδε να μεγαλώνει, να γιγαντώνεται, να καθιστά μονοπώλιο την πρωτιά στην Αγγλία και να κατακτά την κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου. Κορεσμός όμως δεν υπήρξε παρά την κατάκτηση της κορυφής. Άλλωστε, αν η νίκη μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός όσο αυτή επαναλαμβάνεται αποτινάσσει από πάνω της τα δεσμά του παράγοντα τύχη αποδεικνύοντας πως κανείς δεν μπορεί να επαναπαύεται στις δάφνες μίας εφήμερης επιτυχίας.
Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: