Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Η ζωή με τον Πρόμπιερζ!!

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως η ζωή στον Αρη με τον Μίχαλ Πρόμπιερζ στην τεχνική του ηγεσία, δεν θα είναι ίδια σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Γράφει ο Παναγιώτης Στεφάνου.
Η ζωή με τον Πρόμπιερζ
Το αν θα είναι καλύτερη ή χειρότερη κανείς δεν μπορεί να το ξέρει αυτή τη στιγμή. Ο Πολωνός, είναι ξεκάθαρο, πως ουδεμία σχέση έχει με τον Σάκη Τσιώλη. ʼλλη η φιλοσοφία του ενός, άλλη η φιλοσοφία του άλλου. Με τα στοιχεία που έχουμε, ίσως μπορούμε να μιλήσουμε για δύο άκρα αντίθετα!
Είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως η ζωή στον Αρη με τον ΜίχαλΠρόμπιερζ στην τεχνική του ηγεσία, δεν θα είναι ίδια σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Το αν θα είναι καλύτερη ή χειρότερη κανείς δεν μπορεί να το ξέρει αυτή τη στιγμή. Ο Πολωνός, είναι ξεκάθαρο, πως ουδεμία σχέση έχει με τον Σάκη Τσιώλη. Άλλη η φιλοσοφία του ενός, άλλη η φιλοσοφία του άλλου. Με τα στοιχεία που έχουμε, ίσως μπορούμε να μιλήσουμε για δύο άκρα αντίθετα!
Ο Τσιώλης επένδυσε στην αμοιβαία κατανόηση και συμπόρευση. Θεωρούσε αυτονόητο τον επαγγελματισμό των ποδοσφαιριστών του και λειτουργούσε βάση συγκεκριμένου σχεδίου το οποίο όμως, όπως απεδείχθη, προϋπέθετε υπομονή.
Από την άλλη πλευρά ο Πρόμπιερζ ετοιμάζεται να αναλάβει τον Αρη ως «ταύρος σε υαλοπωλείο». Δεν θέλει πίστωση χρόνου (απόδειξη το ότι ακόμα δεν ήρθε και έβαλε τη φόρμα να προπονήσει την ομάδα), είναι λάτρης της σκληρής πειθαρχίας, όντας έτοιμος να συγκρουστεί με πρόσωπα και καταστάσεις (εάν το απαιτήσουν οι περιστάσεις) και έχει όρεξη να πετύχει στην πρώτη του έξοδο, ως προπονητής, μακριά από την πατρίδα του.
Το ποια από τις δύο ποδοσφαιρικές φιλοσοφίες θα επικρατήσει και θα ταιριάξει καλύτερα στο προφίλ του συγκεκριμένου Αρη, θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα. Και το συμπέρασμα θα βγει μέσα από τα αποτελέσματα. Διότι βάση αυτών κρίθηκε, έτσι όπως κρίθηκε, ο Τσιώλης, βάση των ίδιων δεδομένων θα εξαχθεί το συμπέρασμα και για τον Πρόμπιερζ.
Βεβαίως η λογική αυτή αδικεί και τους δύο. Όμως έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ο Πρόμπιερζ καλείται να πετύχει νίκες, πατώντας πάνω σε ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα. Ολυμπιακός, ΟΦΗ (εκτός), Πανιώνιος (εκτός), Παναθηναϊκός. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αγώνων ή θα γίνει ένας μικρός «ήρωας» (όπως συνέβη στη Λοτζ) και θα αποθεωθεί από την κερκίδα ή θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο και ο Αρης θα μπει και πάλι σε μια ακατάσχετη προπονητολογία.
Κι αυτό διότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αναλαμβάνει ο 39χρονος Πολωνός τον Αρη, δεν είναι κανονικές. Οι κίτρινοι, λόγω του άθλιου ξεκινήματός τους στο πρωτάθλημα, λειτουργούν κάτω από πρωτοφανή πίεση. Είναι υποχρεωμένοι να παίζουν μέσα- έξω μόνο για τη νίκη (όποιος και αν είναι ο αντίπαλος) , υπό τη δαμόκλειο σπάθη της θανατηφόρας γκρίνιας των φιλάθλων τους.
Ο Πρόμπιερζ το γνωρίζει αυτό και το γεγονός ότι δέχτηκε να αναλάβει την ομάδα, φανερώνει αφενός μεν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και αφετέρου τη φιλοδοξία για την επιτυχία που τον διακατέχει. Είναι έτοιμος να βουτήξει στα βαθιά κι ότι βγει. Η ζωή μαζί του, μόλις ξεκίνησε….
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: