Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Τον χτυπάνε σαν χταπόδι!!

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει κράτος; Τρεις συλλήψεις έγιναν για χρέη στην Εφορία. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Τον χτυπάνε σαν χταπόδι
Η μία αφορά διευθύνοντα σύμβουλο ανώνυμης τεχνικής εταιρείας για 7,9 εκατομμύρια. Σε δραχμές δηλαδή, που είναι και της μόδας, κάπου 2,6 δισ. Κι αυτόματα προκύπτει το ερώτημα: Δεν θα έπρεπε να συλληφθούν ταυτόχρονα και οι εφοριακοί που άφησαν το χρέος να φτάσει σε τέτοιο ύψος;
Τώρα που τον αρπάξανε και του περάσανε τα βραχιόλια είναι αργά. Το κράτος οφείλει να λειτουργεί έγκαιρα. Οταν τα οφειλόμενα μπορεί να εισπραχθούν. Οταν οι οφειλέτες αφήνονται ασύδοτοι, το κράτος και χρεοκοπεί και τα χρέη φτάνουν σε τέτοια επίπεδα που δεν μπορεί να εισπραχθούν. Στο μεταξύ οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες. Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του: Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
Κι ο καθένας κι η καθεμία βγαίνουν στα κανάλια και παίζουν το ρόλο τους. Οπως οι ηθοποιοί στο θέατρο. Η Αννα Διαμαντοπούλου παριστάνει την εθνικά ταπεινωμένη: «Αισθάνθηκα ντροπή όταν η Μέρκελ κι ο Σαρκοζί αναφέρονταν στις Κάννες με αυτόν τον τρόπο για την Ελλάδα. Περιμένω εξηγήσεις». Ο Παπανδρέου δηλαδή κι ο Βενιζέλος που κάθονταν και τους άκουγαν είναι χοντρόπετσοι. Η Διαμαντοπούλου βέβαια, όταν ψηφίζει και κόβει από τους συνταξιούχους τον 13ο και τον 14ο μισθό, δεν αισθάνεται καμία ντροπή.
Είναι και εθνικά υπερήφανη και άνετη κι ωραία. Ο Λοβέρδος (φωτό) από την Πέμπτη το πρωί που είδε ότι ο Γιωργάκης πολιτικά ξεψύχησε άφησε στην άκρη τα σχόλια για τον Ολυμπιακό και άρχισε να μιλάει σαν αρχηγός κόμματος: «Η χώρα χρειάζεται ενότητα. Σύνεση». Πιο νέος είμαι, σου λέει, από τον Βενιζέλο, πολύ πιο ωραίος και ξέρω κι εγώ να τα λέω καλά: «Οι δεσμεύσεις όταν φέρνουν την υπογραφή σου δεν είναι παιχνιδάκι».
Αυτό είπε στον Γιωργάκη για το δημοψήφισμα για να τον κοντύνει ακόμα περισσότερο απ' ό,τι η Μέρκελ κι ο Σαρκοζί. Σαν χταπόδι τον χτυπάνε τον Παπανδρέου. Και δεν είναι μόνο τα λόγια. Το ύφος κι ο τρόπος που μιλάνε όταν αναφέρονται σ' αυτόν είναι ακόμα χειρότερα. Η Βάσω έφτασε στο σημείο να του πει ότι είναι «εκτός τόπου και χρόνου». Μέχρι και η Εύα Καϊλή σήκωσε ανάστημα και εκφράζει τον προβληματισμό της για το μέλλον της χώρας. Οταν η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει μείνει πλέον με 151 και μισό βουλευτές, ο μισός αισθάνεται γίγαντας.
Ενας πρωθυπουργός με δύο παγκόσμια ρεκόρ δανεισμού
ΓΙΑ να λένε με αυτό τον τρόπο στους ψηφοφόρους τους «δεν φταίμε εμείς. Μπλέξαμε μ' αυτόν τον άχρηστο που μας πήρε όλους στο λαιμό του». Δεν είναι έτσι όμως. Δεν έγινε αυτήν τη βδομάδα ανίκανος ή ανόητος ο πρωθυπουργός.
Ο ίδιος είναι. Απ' όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών. Ο ίδιος είναι όταν τον ψηφίζανε για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος είναι δύο χρόνια ως πρωθυπουργός. Ο ίδιος ήταν που χαζογέλαγε και πανηγύριζε από το Καστελόριζο όταν έβαλε την Ελλάδα στο Δέλτα Νι Ταυ κι από τότε η χώρα άρχισε να μετράει ανάποδα. Ακόμα και χθες στη Βουλή τις ίδιες αρλούμπες έλεγε:
«Τότε πήραμε 120 δισ., το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί στον πλανήτη». «Το επόμενο πακέτο των 142 δισ. είναι επίσης το μεγαλύτερο που θα έχει δοθεί στον πλανήτη». Πραγματικά δεν έχει ξαναγίνει: να πανηγυρίζει ένας πρωθυπουργός επειδή έκανε δύο παγκόσμια ρεκόρ σε δανεικά.
Εκτός αν νομίζει ότι αυτά τα λεφτά είναι τσάμπα και δεν θα δοθούν πίσω και με το παραπάνω. Και να επιμένει, μάλιστα, μέχρι το τέλος ότι με το δημοψήφισμα «εμπιστευόμαστε τον πολίτη και του δίνουμε το λόγο για ν' αποφασίσει». Να αποφάσιζε όμως τι; Αν θέλει κλωτσιές ή σφαλιάρες; Αν, όπως είπε η Κανέλλη, θέλετε να πεθάνετε ή να σας σκοτώσουν; Πράγματι. Ο Παπανδρέου πήγε να παίξει τα ρέστα του σε μια ζαριά, αλλά με ξένα λεφτά. Και με κάλπικα ζάρια μάλιστα.
Με «καραγκιόζηδες», όπως τους λένε στην πιάτσα. Ο,τι και να ψήφιζε ο λαός θα έχανε. Ασους στη μία περίπτωση θα έριχνε, ντόρτια στην άλλη. Τέτοιο πολιτικό παπατζιλίκι δεν είχε ματαγίνει. Και τελικά έπεσε της Μαργαρίτας ο γιος στην παγίδα που είχε στήσει. Το δημοψήφισμα ήταν η πολιτική του αυτοχειρία. Ο Ρέππας κι ο Καστανίδης, που του ρίξανε τη μεγάλη ιδέα ή το μεγάλο σότο, τον πήρανε στο λαιμό τους. Χαίρετε. Το «Κλ. Βικελίδης» είναι «κακό» γήπεδο
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ είναι από ποδοσφαιρικής πλευράς αυτό το Σαββατοκύριακο. Και το ματς σήμερα στο «Κλ. Βικελίδης» και το αυριανό στο ΟΑΚΑ. Στο -2 πλέον ο Ολυμπιακός έχει ζόρια. Ο Αρης είναι μέχρι τώρα κακή ομάδα. Δεν είναι ότι δεν του βγαίνει και χάνει τα ματς και τους βαθμούς από γκίνια. Και στην άμυνα είναι κακός και τα χαφ δεν μπορούν να κατεβάσουν την μπάλα και μπροστά δεν βγάζει φάσεις. Το «Βικελίδης», όμως, είναι μικρό και «κακό» γήπεδο.
Εύκολα μπορείς να εγκλωβιστείς. Και με τον Ολυμπιακό να μην είναι απόλυτα στα καλά του. Χωρίς τον Τοροσίδη δεν έχει πλάγιους μπακ να κατεβάζουν την μπάλα και στα χαφ ό,τι κάνει ο Ιμπαγάσα. Εχει, όμως, γενικότερα ποιότητα ως ομάδα. Οσο εύκολα όμως μπορεί να πάρει το ματς, αν τον πρεσάρει ο Αρης και τον παίξει δυνατά όπως η ΑΕΚ, μπορεί να τον μπερδέψει. Οψόμεθα.
Αυτήν τη στιγμή ο ΠΑΟ είναι το φαβορί
ΣΤΟΝ Παναθηναϊκό γεννάνε και τα κοκόρια τους. Κι όχι άδικα. Τεράστια ήταν η εμφάνιση στην Τούμπα. Η ομάδα έχει πάρει φόρα και ψυχολογία. Περιμένουνε αύριο την ΑΕΚ να την καταπιούν. Είναι και το περσινό προηγούμενο που τους πήρε στο Κύπελλο την μπουκιά μέσα από το στόμα. Τα προβλήματα της ΑΕΚ είναι γνωστά και τεράστια.
Και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όμως, έκανε καλό παιχνίδι και στο αμέσως προηγούμενο με τον Αρη ήταν ακόμα καλύτερη. Μια μεγάλη ομάδα ακόμα και στη χειρότερή της σεζόν κάποια καλά παιχνίδια θα τα κάνει. Και κατά κανόνα τα κάνει στα ντέρμπι. Και πέρυσι η ΑΕΚ γενικά στο πρωτάθλημα είχε καταρρεύσει, αλλά στα περισσότερα ντέρμπι ήταν καλή.
Με βάση την εικόνα των δύο ομάδων εύλογα ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Αλλο όμως είμαι καλή ομάδα κι άλλο έχω διάρκεια στην απόδοσή μου και συνέπεια στο να παίρνω αποτέλεσμα. Αν ισχύει και το δεύτερο, τότε πρόκειται για ομάδα πρωταθλητισμού. Και το αυριανό είναι ένα σοβαρό τεστ για τον Παναθηναϊκό.
Λέω, δυστυχώς και με εθνική συνείδηση, ότι ο πρωθυπουργός δεν ανέλαβε τις ευθύνες του
-Γιάννης Πρετεντέρης
Μετά τον Τσάκα ο Καϊμακάμης
ΜΠΗΚΕ το νερό στ' αυλάκι στον Παναθηναϊκό σχετικά με τον πρίγκιπα. Περιμένουμε να δούμε ποια κατάληξη θα έχει στον Πανιώνιο η υπόθεση με τους Κουβεϊτιανούς.
Οπως πάει να σώσει τον Παναθηναϊκό μέσω Σαουδικής Αραβίας ο Βλάσσης Τσάκας, έτσι μπορεί να σωθεί ο Πανιώνιος με τους Κουβεϊτιανούς, που εδώ και κάτι μήνες εκπροσωπεί ο Πέτρος Καϊμακάμης. Αν δηλαδή η ιστορία με τους Κουβεϊτιανούς στον Πανιώνιο έχει την αξιοπιστία του Τσάκα, ο Καϊμακάμης θα είναι ο σωτήρας τους.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς του διέφυγε του Βαγγέλη και δεν δήλωσε ότι αυτός ο Ρώσος ο Μπεζμπορόντοφ έκανε στο Ντόρτμουντ έγκλημα κατά της Ελλάδας;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: