Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Τα ταχύρρυθμα του Μπόλονι!!

Ο ΠΑΟΚ δίνει πινελιές εντυπωσιακού ποδοσφαίρου αλλά είναι ξεκάθαρο πως ο Μπόλονι ακόμα ψάχνεται για να αγαπήσει το δικό του κορμό. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Τα ταχύρρυθμα του Μπόλονι
Ο ΠΑΟΚ άφησε τις κακές εμφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα επιστρέφοντας με νίκη από την Ιρλανδία. Μία νίκη που συνοδεύτηκε από εντυπωσιακά διαστήματα ποιοτικού ποδοσφαίρου.
Πολλοί ισχυρίζονται πως η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν ήταν αυτή που θα μπορούσε να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα η αναμέτρηση μαζί του. Η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική. Μία νίκη στην Ευρώπη είναι πάντοτε σημαντική, πόσο μάλλον σε αγώνα των ομίλων. Και οι παίκτες του Μπόλονι έκαναν ένα μέτριο αντίπαλο να φαίνεται κακός.
Ωστόσο, ο Μπολόνι βρίσκεται στο στάδιο που μαθαίνει την ομάδα του. Είναι λογικό να μην την έχει μάθει ακόμα αλλά είναι ανάγκη να πιεστεί για να το κάνει σύντομα. Στην Ιρλανδία υπήρξε άλλο ένα δείγμα ΠΑΟΚ που μπορεί να δημιουργήσει πολλές καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ. Σε οργανωμένη άμυνα αρχικά, σε ανοιχτό γήπεδο στη συνέχεια.
Συγκυριακά δεν πέτυχε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά όντως θα πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικός στους χώρους. Και σε άλλα παιχνίδια – με χαρακτηριστικότερο αυτό στο «Κλ. Βικελίδης»– δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που όφειλε λόγω αυτής του της αδυναμίας.
Αυτό που φαίνεται να έχει ως προτεραιότητα ο Μπόλονι όταν συνθέτει την ενδεκάδα, όσον αφορά στα χαρακτηριστικά των παικτών του, είναι η ταχύτητα. Θέλει να παίξει γρήγορα και αυτό είναι φανερό. Αλλά το «θέλω» από το «μπορώ» έχει μία απόσταση.
Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να βρει τα πατήματα του μετά τον κακό Οκτώβρη. Το πρώτο δείγμα γραφής του Νοέμβρη είναι θετικό. Το σχήμα που επέλεξε –αν παίξει με σοβαρότητα και κάνει τα αυτονόητα– μπορεί να αποτελέσει, με κάποιες προσθαφαιρέσεις, και τον κορμό.
Μέχρι στιγμής, αυτό που φάνηκε είναι πως ο ΠΑΟΚ αλλάζει επίπεδο όταν Βιεϊρίνια και Σαλπίγγίδης είναι καλά. Επίσης, ο Γιώργος Γεωργιάδης υπενθύμισε πως η αξία του δεν αφορά μόνο έναν ρόλο ερχόμενο από τον πάγκο, αλλά μία επιμονή που θα τον οδηγήσει στην ανεύρεση αγωνιστικού ρυθμού τέτοιου που θα εξασφαλίσει μία μεγαλύτερη συνέπεια σε καλές αποδόσεις.
Τέλος, ο Κοντρέρας αν συνεχίζει να αγωνίζεται έτσι, καλύτερα να πηγαίνει στη Χιλή. Ο Τσιρίλο είναι ικανός να κάνει τη δουλειά στην Ευρώπη. Και είναι καλή ιδέα να ετοιμαστεί ο Κατσικάς για την Ελλάδα. Κανένας, μα κανένας, δεν μπορεί να αντιληφθεί πως οι τελευταίες δύο χρονιές του Χιλιανού είναι κακές, δεν δικαιολογούν την ποιότητά του και ίσως θα πρέπει να περάσει σε μία φάση λιγότερου χρήσιμου ποδοσφαιριστή για τον ΠΑΟΚ. Ισως έτσι να μπορέσει να βρει και τον καλύτερό εαυτό που τόσο έλλειψε από την ομάδα.
Οσο για τους τερματοφύλακες, θα πρέπει να ζήσουμε στην ιδέα πως στόχος του προπονητή είναι να παίζει ο λιγότερο κακός ελπίζοντας πως κάποτε θα φορμαριστεί.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: