Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Μπασκετικός Παναθηναϊκός όπως λέμε Μπαρτσελόνα του Μέσι!!

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ για την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας και τα επιπλέον κέρδη της ομάδας από αυτήν.
Μπασκετικός Παναθηναϊκός όπως λέμε Μπαρτσελόνα του Μέσι
Αν μου έκανε εντύπωση ή άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ζαλγκίρις; Καμία μα καμία. Τον λόγο τον έχουμε εξηγήσει μπόλικες φορές: όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό του μπάσκετ είναι σαν να αναφερόμαστε στην ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα. Καλά το είπε ο Τριφούνοβιτς για τον Ομπράντοβιτς, τον οποίο παρομοίασε με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!
Νικάει η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο την Νουμάνθια. Την Στουρμ Γκρατς ή την Λάτσιο. Έγινε κάτι; Είναι αποτελέσματα, που προκαλούν κάποια έκπληξη; Όχι βέβαια. Έτσι και στην περίπτωση του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Νίκησε την Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ με 17 πόντους διαφορά. Ε και; Δεν έχει ξαναγίνει; Θα το συζητούσαμε αν ερχόταν αντίστροφα τα αποτέλεσμα αυτό. Από την στιγμή, που προέκυψε έτσι όπως η λογική επέτασσε να προκύψει, δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε.
Αντιθέτως, πολλά θα έχουμε να πούμε την άλλη εβδομάδα, όταν ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εκεί, ναι, όποιο αποτέλεσμα κι αν έρθει, θα είναι αντικείμενο σοβαρής συζήτησης. Με αυτές τις ομάδες θα κριθούν οι πρωταθλητές Ευρώπης. Με την ΤΣΣΚΑ, την Μπαρτσελόνα, την Μακάμπι, την Ρεάλ, την Εφές, τον Ολυμπιακό. Με τις υπόλοιπες ή με τις περισσότερες από τις υπόλοιπες, είναι «απλά μία ακόμη μέρα στην δουλειά».
Πάντως, ο Παναθηναϊκός χθες έστω και για ένα ημίχρονο φόρεσε το σοβαρό του προσωπείο και έκανε στο τέλος και επίδειξη δύναμης. Εννοείται πως με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Κιριλένκο, του Κρστιτς, του Τεόντοσιτς, η διάρκεια στην απόδοση θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι πολλοί είναι εκείνοι, που δίνουν την ρωσική ομάδα πρώτο φαβορί για την Ευρωλίγκα και μάλλον δεν έχουν άδικο.
Από κει και πέρα, από το χθεσινό ματς το «τριφύλλι» κρατάει και την εξαιρετική απόδοση του Ίαν Βουγιούκα, ο οποίος μετά από καιρό έδειξε και πάλι να πατάει γερά στα πόδια του. Θυμόμαστε ότι το καλοκαίρι με την Εθνική δεν έδειξε πολλά πράγματα με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από το ρόστερ για το Ευρωμπάσκετ. Χθες, όμως, θύμισε τον πολύ καλό παίκτη, που είδαμε σε μπόλικα παιχνίδια πέρυσι, κάτι, που χρειάζεται η ομάδα του με τον Μπατίστ όσο περνάει ο καιρός να μην μπορεί να δίνει πολλά λεπτά ποιοτικής συμμετοχής και με τον Μάριτς να μην μπορεί ακόμη να δείξει το πρόσωπο, που έδειχνε στην Παρτίζαν.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: