Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Αλλο η διαμαρτυρία των φιλάθλων κι άλλο η... μάνα του πρωθυπουργού!!

Πάλι καλά που βγήκε η ντιρεκτίβα της UEFA για το ματς της ΑΕΚ με τη Λοκομοτίβ Μόσχας και σταμάτησε, έστω προσωρινά, η ιστορία με τα πανό κατά της Βουλής και των πολιτικών... Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.
Αλλο η διαμαρτυρία των φιλάθλων κι άλλο η... μάνα του πρωθυπουργού
ΤΟ πράγμα πάει, πια, να ξεφύγει. Μπορεί, ας πούμε, οι περισσότεροι να έχουν αυτή τη στιγμή τη χειρότερη άποψη για τον πρωθυπουργό, αλλά άλλο αυτό κι άλλο να πηγαίνουν στο γήπεδο να δουν ένα ματς και ν' ακούνε ολόκληρο πέταλο να βρίζει με συνθήματα τη μάνα του κι όλο του το σόι.
ΜΙΛΑΜΕ για μια κατάσταση η οποία, κάθε Σαββατοκύριακο που περνάει, δείχνει όλο και περισσότερο πως η αγανάκτηση και οι αντιδράσεις του κόσμου στα όσα έχει φέρει στη ζωή μας το Μνημόνιο είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στους χουλιγκάνους των ομάδων.
ΤΟ πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι οι ίδιοι οι οργανωμένοι, μέσα απ' αυτή τη διαμαρτυρία, ψάχνουν τρόπους να αναγκάσουν τον υπόλοιπο κόσμο να τους αποδεχθεί και κατά κάποιο τρόπο να τους «νομιμοποιήσει» στη συνείδησή του. Υπάρχουν μόνιμα στο περιθώριο, νιώθουν την ανάγκη να βρουν συμπάθειες στην υπόλοιπη κερκίδα, βλέπουν τις εφημερίδες και τα υπόλοιπα ΜΜΕ να τους χειροκροτούν επειδή όσα φωνάζουν τούτη την εποχή βρίσκονται μέσα στη λογική της διαμαρτυρίας της πλειοψηφίας, και φυσικά το τραβάνε όσο περισσότερο πάει.
ΑΠΟ την άλλη, βέβαια, δεν έχουν την πολιτικοποίηση που χρειάζεται για να το στηρίξουν. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για παιδάκια που ψοφάνε για φασαρία και γουστάρουν να σπάνε, να βρίζουν, να δέρνουν και να καίνε για... το καλό της ομάδας. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Παραπάει, λοιπόν, να τους βαφτίζουν αρκετοί κομμάτι, τάχα, του λαού που διαμαρτύρεται και να τους παίρνουν στα σοβαρά. Γιατί κι αυτοί μετά παίρνουν θάρρος, το βρίσκουν πιασάρικο αυτό που κάνουν, ακούνε τα μπράβο των πολλών και το φουντώνουν κάθε εβδομάδα και πιο πολύ, χωρίς βέβαια να βάζουν το σοβαρό πλαίσιο μέσα στο οποίο χρειάζεται να μένουν τέτοιες εκδηλώσεις.
ΑΛΛΩΣΤΕ (να το ξαναγράψω), με το θάρρος που έχουν πάρει, υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε αύριο - μεθαύριο στα γήπεδα πανό με φασιστικά ή ρατσιστικά συνθήματα, που κανένας δεν θα τολμάει και τότε να τα κατεβάσει ή να διακόψει τον αγώνα.
ΘΑ πείτε... και τι μπορεί να γίνει. Τίποτα! Στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος (και θα φανεί αυτό και αύριο στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό για ακόμη μία φορά) η νέα μόδα θα εξακολουθήσει να κυριαρχεί. Και κανένας, ούτε πρόεδρος ούτε παρατηρητής ούτε διαιτητής, δεν θα είναι σε θέση να εφαρμόσει τους κανονισμούς. Το πολύ πολύ να πάρει την κατάσταση στα χέρια της η αστυνομία και να τα κάνει χειρότερα. Οπως πάντα!
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: