Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Λέτο πες αλεύρι, ο Κάλα σε γυρεύει!!

"Εγώ θα μαρκάρω τον Λέτο για να μη βρει δίχτυα", είπε ο Κάλα ενόψει ντέρμπι. Ποιον παίκτη (που δεν παίζει) φοβάται από τον ΠΑΟ. Και μια άποψη: "Καράμπελας για Πριμέρα Ντιβιζιόν"!
Λέτο πες αλεύρι, ο Κάλα σε γυρεύει!
Ακολουθεί η συνέντευξη του Ισπανού στην "Ώρα των Σπορ":
"Και πριν παίξουμε με τον Ολυμπιακό υπήρχε η εντύπωση ότι η ΑΕΚ θα έμπαινε στο γήπεδο και θα έχανε πολύ εύκολα. Έτσι και τώρα, έχω την ίδια εντύπωση.
Εγώ όμως ζω από μέσα τις προπονήσεις και τα παιχνίδια της ομάδας και μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα είναι θετικό το αποτέλεσμα την Κυριακή".
Έχοντας αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και με δεδομένο ότι θα έχεις δει κάποια παιχνίδια του Παναθηναϊκού, πιστεύεις αυτό που λέγεται, ότι δηλαδή η ΑΕΚ υστερεί σε ρόστερ;
"Είναι διαφορετικό το ρόστερ της ΑΕΚ και ασφαλώς δεν είναι κατώτερο. Σίγουρα δεν έχουν επενδυθεί τα χρήματα που έχουν επενδυθεί στα ρόστερ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Υπάρχει όμως μία αμφιβολία. Αναφέρομαι στο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Δεν ξέρω κατά πόσο οι άλλες ομάδες είναι τόσο δεμένες μεταξύ τους. Αν δηλαδή στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό είναι τόσο "οικογένεια" όσο είμαστε εμείς".
Ο Παναθηναϊκός αυτή την περίοδο είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα. Τι μπορεί να κάνει η ΑΕΚ στο ντέρμπι αυτό;
"Δεν ξέρω τη γλώσσα για να μπορώ να διαβάζω τις εφημερίδες αλλά και πριν παίξουμε με τον Ολυμπιακό υπήρχε η εντύπωση ότι η ΑΕΚ θα έμπαινε στο γήπεδο και θα έχανε πολύ εύκολα. Έτσι και τώρα, έχω την ίδια εντύπωση. Δεν είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι η ΑΕΚ μπορεί να φύγει με κάτι καλό από το ντέρμπι αυτό. Εγώ όμως ζω από μέσα τις προπονήσεις και τα παιχνίδια της ομάδας και μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα είναι θετικό το αποτέλεσμα την Κυριακή".
Κατά πάσα πιθανότητα θα κληθείς να μαρκάρεις τον Λέτο, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Σε ανησυχεί αυτό;
"Είναι ένας πολύ καλός επιθετικός από ότι έχω παρακολουθήσει σε κάποια παιχνίδια του Παναθηναϊκού αλλά μέχρι εκεί. Είναι απλά ένας ακόμα επιθετικός που θα αντιμετωπίσω. Δεν είναι κάτι παραπάνω. Άλλωστε ακόμα δεν έχει βγει η 11άδα του Παναθηναϊκού για να ξέρουμε σίγουρα αν θα παίξει. Σίγουρα πάντως ο πρώτος μου στόχος θα είναι να μη βρει... δίχτυα ο Λέτο".
Υπάρχεις κάποιος παίκτης στον Παναθηναϊκό που να σε φοβίζει;
"Ο ποδοσφαιριστής που γνωρίζω πολύ καλά από τον Παναθηναϊκό δεν θα παίξει, και μιιλάω για τον Τοτσέ που είναι τραυματίας. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα σύνολο στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη που να μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Αντίστοιχα θα πρέπει να σκεφτούμε ότι και οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού θα σκέφτονται τους δικούς μας επιθετικούς. Τον Λυμπερόπουλο, τον Μπέλεκ, τον Λεονάρντο".
Η ΑΕΚ προχωράει με έναν νέο προπονητή. Δεν θα σου ζητήσουμε να μας κάνεις σύγκριση μεταξύ αυτού και του Χιμένεθ. Θα θέλαμε όμως να μας τονίσεις τα θετικά του Κωστένογλου όσο και του Χιμένεθ.
"Μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικούς προπονητές. Ο καθένας έχει τα καλά του και τα άσχημά του. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κάνω σύγκριση μεταξύ των δύο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο, τόσο ο κ. Χιμένεθ όσο και ο κ. Κωστένογλου θέλουν ή ήθελαν πραγματικά το καλύτερο για την ΑΕΚ. Αυτό φαίνεται, είναι ξεκάθαρο στις προσπάθειές τους".
Σε σχέση με την περσινή σεζόν και με βάση τη βαθμολογική συγκομιδή της ΑΕΚ, τι μπορούμε να περιμένουμε για φέτος, από τη στιγμή που τα πράγματα οδεύουν καλύτερα;
"Ο Ολυμπιακός σαν περσινός πρωταθλητής έχει την υποχρέωση να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να διεκδικήσει τον τίτλο. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν επενδυθεί αρκετά χρήματα στον εμπλουτισμό του ρόστερ. Για την ΑΕΚ πιστεύω ότι ταιριάζει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν θα πρέπει από τώρα να σκεφτόμαστε τι θα γίνει τον Μάιο. Θα πρέπει να δούμε τώρα το σημαντικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, έπειτα το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και έτσι, βλέποντας κάθε παιχνίδι διαφορετικό, θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει να πάμε όλο και πιο ψηλά".
Με δεδομένο ότι είσαι δανεικός στην ΑΕΚ από τη Σεβίλλη (σ.σ το ερχόμενο καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του με την Ένωση), τι σκέφτεσαι για όταν ολοκληρωθεί ο δανεισμός σου;
"Δεν μου αρέσει να μιλάω γενικά για το μέλλον, αλλά μόνο για το παρόν. Το παρόν είναι η ΑΕΚ και μου αρέσει πολύ που με υποδέχτηκαν όλοι σαν την οικογένειά μου. Αισθάνομαι πραγματικά σαν το σπίτι μου, αυτούς τους μήνες που είμαι εδώ. Το θέμα λοιπόν είναι τι θα γίνει φέτος".
Εκτιμάς πως στην ΑΕΚ υπάρχουν παίκτες που να μπορούν είτε τώρα είτε στο μέλλον να παίξουν στην Πριμέρα Ντιβισιόν;
"Σίγουρα ναι. Σίγουρα ο Μανωλάς και ο Καράμπελας μπορούν να σταθούν σε μία ομάδα υψηλού επιπέδου στην Ισπανία. Για τον Λυμπερόπουλο, τον Δέλλα και τον Γκούντγιονσεν δεν χρειάζεται να πω τίποτα. Είναι περιττό να το πω. Έχουμε δει ποιοι είναι. Μακάρι να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες να παίξουν στην Πριμέρα".
Η πιο δύσκολη έδρα που έχεις παίξει;
"Είναι αδύνατο να κερδίσεις μέσα στο Καμπ Νόου. Όχι λόγω των οπαδών ή της ατμόσφαιρας που δημιουργούν. Αλλά για αυτό που είναι η Μπαρτσελόνα, όσον αφορά στο αγωνιστικό επίπεδο".
Η πιο "καυτή" έδρα;
"Το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Η Τούμπα. Νομίζω ότι όπως ζουν οι οπαδοί στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο, δεν το ζει έτσι κανένας άλλος λαός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: