Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Το deja vu του Βαλβέρδε!!

Οκτώ μήνες πριν, κάτω από διαφορετικές τότε συνθήκες, ο Ερνέστο Βαλβέρδε οδηγούσε τον Ολυμπιακό σε μια καθοριστική νίκη στο «Κλ. Βικελίδης» γνωρίζοντας πως το επόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα κόντρα στον Παναθηναϊκό θα έκρινε ουσιαστικά την επικύρωση της κατάκτησης του τίτλου για τους «ερυθρόλευκους».
Το deja vu του Βαλβέρδε
Απόψε ο Βαλβέρδε θα βρεθεί ξανά στη Θεσσαλονίκη οδηγώντας την ομάδα του σε ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι, πρώτα απ' όλα για τη βαθμολογική κατάσταση του Ολυμπιακού αλλά και για την ηρεμία που χρειάζονται οι «ερυθρόλευκοι» πριν από το ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο στο Καραϊσκάκη.
Οπως και για το περσινό πρωτάθλημα, έτσι και φέτος το αποτέλεσμα στο «Κλ. Βικελίδης» θα αποτελέσει οδηγό για το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τώρα δεν κρίνεται κάτι οριστικά, καθώς είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος, όμως ο Ολυμπιακός δεν ξεκινάει από πλεονεκτική θέση, όπως το είχε κάνει πέρυσι όντας στο +7 από τον ΠΑΟ, και κερδίζοντας τον Αρη με 2-1 διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας από τους «πράσινους».
Τώρα ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο -2 από τον ΠΑΟ και η νίκη είναι ακόμη περισσότερο απαραίτητη για να τον προσπεράσει τουλάχιστον για μια μέρα (καθώς ο ΠΑΟ παίζει αύριο με την ΑΕΚ) και να του μεταφέρει το άγχος και την πίεση. Ο,τι δηλαδή δεν κατάφερε να κάνει με την γκέλα ολκής με τον ΟΦΗ την προηγούμενη αγωνιστική.
Επίσης θέλει νίκη για να μπορέσει να κρατηθεί σε απόσταση βολής από την κορυφή, ακόμη κι αν κερδίσουν οι «πράσινοι» το αθηναϊκό ντέρμπι, έτσι ώστε με νίκη στο Καραϊσκάκη την επόμενη αγωνιστική να μπορέσει να τον προσπεράσει και να πάρει κεφάλι στην κούρσα του τίτλου.
Ο Βαλβέρδε παράλληλα επιστρέφει στη μοναδική έδρα ισχυρού αντιπάλου από την οποία έφυγε πέρυσι νικητής, καθώς το 2-1 επί του Αρη στη Θεσσαλονίκη ήταν και η μοναδική εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού σε ντέρμπι, έχοντας χάσει και από ΠΑΟ, ΑΕΚ αλλά και από τον ΠΑΟΚ λίγες αγωνιστικές μετά.
Αναζητώντας το πρώτο εμφατικό διπλό
Δύο διπλά μετράει ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν, στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη και στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, όμως στα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια δεν τα έχει καταφέρει. Ηττα από Αρσεναλ και Ντόρτμουντ για το Τσάμπιονς Λιγκ, ισοπαλία με την ΑΕΚ με κακή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, για έναν Ολυμπιακό που αναζητά το πρώτο του εμφατικό διπλό στη φετινή σεζόν.
Σε μια έδρα που πέρυσι χαμογέλασε, αλλά στην πρώτη θητεία του Βαλβέρδε στον Πειραιά τον «πλήγωσε» χάνοντας με 1-0 προερχόμενος μάλιστα από ήττα στην Ευρώπη, τότε στο ΟΥΕΦΑ, από τη Γαλατά επίσης με 1-0. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τον Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό από την περσινή του παρουσία μέχρι τώρα.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: