Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

2004 Συμπτώσεις!‏

Η κλήρωση για το EURO 2012 έχει τελειώσει και, πλέον, ξέρουμε ότι στη φάση των ομίλων θα αντιμετωπίσουμε την Πολωνία, την Τσεχία και την Ρωσία στον πρώτο όμιλο. Γράφει ο Γιάννης Θειακός.
2004 Συμπτώσεις!‏
Τα σχόλια όλων δικαίως μιλάνε για κλήρωση «λουκούμι«, για αντιπάλους κατά παραγγελία και άλλα τέτοια, που δείχνουν την τύχη που είχαμε σε μια ακόμη κλήρωση και, μάλιστα, χωρίς Ρεχάγκελ…
Το δικό μου μυαλό, όμως, έτρεξε 7,5 χρόνια πίσω, τότε στην Πορτογαλία και στο αλησμόνητο EURO του 2004.
Βλέπετε, οι συμπτώσεις είναι πολλές και οι συνειρμοί αναπόφευκτοι. Καταρχήν και τότε είχαμε κληρωθεί στον πρώτο όμιλο, όπως και τώρα. Δεύτερον, ο όμιλος μας ήταν εξαιρετικά βατός κάτι που συμβαίνει και τώρα, αφού τότε υπήρχαν όμιλοι με μεγαθήρια που αποφύγαμε (όπως ο 2ος με Γαλλία, Αγγλία και Κροατία).
Κάτι ανάλογο συνέβη και τώρα με τους Γάλλους να είναι πάλι παρέα με τους Άγγλους…
Μια ακόμη σύμπτωση έχει να κάνει με το γεγονός ότι και σήμερα, όπως τότε, έχουμε στον όμιλο μας διοργανώτρια χώρα και θα αγωνιστούμε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με την Πολωνία – όπως στις 12 Ιουνίου του 2004 στο «Ντραγκάο» είχαμε κερδίσει τους Πορτογάλους στο αλησμόνητο 2-1.
Και σε εκείνο τον όμιλο και σήμερα, έχουμε μαζί μας τους Ρώσσους τους οποίους θα συναντήσουμε ξανά την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, όπως τότε που είχαμε χάσει με 2-1, αλλά καθόλου δεν μας ένοιαξε αφού είχαμε προκριθεί! Ας αφήσουμε τώρα τις συμπτώσεις που ναι είναι πολλές, κι ας ασχοληθούμε με το αγωνιστικό κομμάτι.
Η Εθνική μας έχει όλα τα φόντα να προκριθεί στους «16» αφού οι αντίπαλοι είναι στα μέτρα μας-εκτός των Ρώσων για μένα- και το πρόγραμμα είναι ιδανικό.
Τι καλύτερο να κάνεις πρεμιέρα με την Πολωνία στην Βαρσοβία και οι διοργανωτές να έχουν το μυαλό τους στην τελετή έναρξης, κι εσύ στο πώς θα πάρεις το ματσάκι. Γιατί κακά τα ψέμματα αν ξεκινήσουμε με τρίποντο όπως τότε, άντε να το πιάσεις το «πειρατικό».
Ο Σάντος είμαι σίγουρος ότι από σήμερα κιόλας «διαβάζει» τους αντιπάλους και τον Ιούνιο θα παρουσιαστούμε έτοιμοι και ικανοί για όλα.
Γιατί αυτή η εθνική ομάδα που μας έβγαλε στους δρόμους κάποτε μπορεί να ξαναβάλει το Ελληνικό ποδόσφαιρο στον σωστό δρόμο.
Πάμε σαν τότε….
Πηγή: aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: