Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Τον θέλει για να τους ...εκατοστήσει ή για παρέα στον Φέισα;

Ο sportodg, στους άκουσμα του ονόματος του Ροσίτσκι για Ολυμπιακό, μπήκε σε υποψίες. Παιχταράς ο Τσέχος, αλλά ...κρυστάλλινος. 'Εχει φτάσει στους 19 τραυματισμούς σε πέντε χρόνια.
Τον θέλει για να τους ...εκατοστήσει ή για παρέα στον Φέισα;
Στις 23 Μαϊου 2006 ο Ροσίτσκι υπέγραψε στην Άρσεναλ από την Ντόρτμουντ. Και οκτώ μέρες μετά έπαθε το πρώτο του μυϊκό πρόβλημα. Η καλή μέρα από το πρωϊ φαίνεται, λένε. Και κάπως έτσι έγινε με τον συγκεκριμένο παίκτη.
Μέχρι σήμερα έχουν ακολουθήσει ούτε λίγο, ούτε πολύ 18 ακόμα τραυματισμοί! Άλλοι λιγότερο σοβαροί, βέβαια, όμως άλλοι σημαντικότεροι, που τον ανάγκασαν να μείνει για πολύ καιρό έξω, με αποκορύφωμα αυτό που έγινε το 2008!
Παικταράς ο Ροσίτσκι. Τρομερό ταλέντο. Με πόδια από κρύσταλλο Μουράνο, όμως. Οι τραυματισμοί στέρησαν από αυτόν τον τεχνίτη ποδοσφαιριστή να κάνει την καριέρα που ονειρευόταν στην πρέμιερ λιγκ. Στην Ντόρτμουντ έβγαζε μάτια, αλλά στην Άρσεναλ δεν μπόρεσε σε βάθος χρόνου να δείξει την κλάση του.
Όπως μπορείτε να δείτε στον σχετικό πίνακα από το έγκυρο βρετανικό σάιτ physioroom.com ο Ροσίτσκι δεν έχει βρει την ησυχία του όλα αυτά τα χρόνια. Μια φορά έπαιζε, δέκα δεν έπαιζε, που λέει ο λόγος. Κι έτσι σταδιακά έχασε την σπιρτάδα του, ενώ ο Βενγκέρ άρχισε να τον υπολογίζει όλο και λιγότερο.
Με λίγα λόγια, ο ιατρικός του φάκελος μπορεί να γεμίσει έναν τόμο της εγκυκλοπαίδειας Λαρούς Μπριτάνικα! Κάθε σουτ και καημός, κάθε σπριντ και δάκρυ... Λες και κάποιος τον καταράστηκε και με το που πάτησε το πόδι του στο Λονδίνο άρχισε να πέφτει συνέχεια σε... λακούβες.
Φυσικά και είναι πολυτέλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχει ενδεχόμενο να έρθουν παίκτες αξίας όπως ο Ροσίτσκι. Δεν ξέρουμε, όμως, μήπως είναι και πολυτέλεια για τον Ολυμπιακό να αποκτήσει, όπως λένε τα σημερινά δημοσιεύματα, ακόμα έναν ευπαθή παίκτη. Δεν του φτάνει ο Φέισα; Δεν του φτάνει ο Γέστε; Δεν του φτάνει ακόμα και ο φετινός Ιμπαγάσα; Θα πληρώνει, δηλαδή, κι άλλον υποψήφιο ανά πάσα στιγμή τραυματία ο Ολυμπιακός;
πηγή: sportdog.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: